Volle buit gepakt in zespuntenduel tegen Achilles ’12

Dat het vooralsnog niet het seizoen is van het vierde, mag een understatement genoemd worden. Na het afgelopen seizoen in de subtop meegedraaid te hebben, waren de verwachtingen voor dit seizoen hooggespannen. In de winterstop leert een blik op de ranglijst echter dat het team op een troosteloze eennalaatste plaats staat.

Alleen rode lantaarndrager Bon Boys staat er nog onder, met een puntenaantal van -3.
Vandaag stond de degradatiekraker tegen Achilles ’12 op het programma, omdat de Hengeloers er niet veel beter voor stonden, met een puntje voorsprong. Een onvervalst zespuntenduel dus, waarbij de winnaar een mentale tik kon uitdelen aan de concurrent. De langdurig geblesseerden Jochem Heeks en Tom de Haas waren aanwezig als support. De vaste kern werd aangevuld door Frank Schoonheden, Tim de Veen en Henri Hof. Ronald van Raalte nam zijn verantwoordelijkheid als vlagger.

Opstelling:

Dennis;
Enoch, Sjoerd, Patrick, Johan;
Arjan, Tim, Raymon, Frank;
Niek en Maarten.
Wissels: Henri Hof en Ron Schukkert.

BSC Unisson begon flitsend, wat te maken had met de nieuwe schoenen van Raymon. Nadat hij eerder in de week het hele team via Whatsapp had laten meeshoppen, trad hij vandaag aan op fluorescerend gele kicksen. Mede daardoor was het voor de supporters een koud kunstje om vanaf de parkeerplaats 500m verderop het juiste veld te vinden. Nadat iedereen was gewend aan het felle licht (volgens Raymon zelf liet hij de zon schijnen) kon de scheidsrechter het startsignaal geven voor de kraker op sportpark ’t Wilbert.

In niets leek de ploeg van Van Raalte op het apathische elftal van voor de winterstop. Duels werden gewonnen, de bal ging soepel rond en de Boekeloers waren vanaf minuut 1 de baas in Hengelo. Achterin bracht de ervaren tandem Barels – van de Peet de broodnodige rust, en het dynamische middenveld zorgde er in combinatie met spitsenduo voor een continue dreiging. Wel dient een vreemd incident rondom keeper Dennis benoemd te worden. Na een kwartier viel een lange bal tussen de spits en hem in. Dennis was eerder bij de bal, maar in plaats van de spits rustig uit te kappen speelde hij de bal, zoals van Raalte het graag ziet, erg degelijk over de zijlijn.
Na een halfuur werd het overwicht uitgedrukt in een terechte 0-1. Frank Schoonheden werd aan de rechterkant diep gestuurd , liep zijn directe tegenstander eruit en liet met een droog schot in de verre hoek de eerste treffer aantekenen. Daarna volgde nog een mogelijkheid op de 0-2. Een afvallende bal rolde vanaf een meter of 20 voor de voeten van rechtsback Enoch, die twijfelde geen moment en lanceerde een kanonskogel die rakelings over het doel scheerde. Ruststand 0-1.

In de rust werd wissel Ron nog even extra op scherp gezet. Tijdens de gang van de dug-out naar de catacomben, werd hij door Tom getrakteerd op een onvervalste panna. Extra getergd begon hij hierdoor aan de warming up voor de tweede helft. In de kleedkamer waren de schoenen van Raymon weer voor de volle 15 minuten onderwerp van gesprek. Conclusie: het fluorescerende gele materiaal is geen echt leder. Tussendoor werden nog wel de wissels aangekondigd: Ron voor Arjan en Henri voor Johan.

Direct na rust een goede kans voor Niek. Hij werd in de 1-tegen-1 gezet met de doelman van Achilles, maar laatstgenoemde wist het schot te pareren met het rechterbeen. In de fase die volgde leek het erop dat BSC Unisson wat gas terug nam. Er sloop gemakzucht in het team en niet veel later kon de nummer 13 van Achilles een solo door de defensie bekronen met de gelijkmaker. Een domper voor het vierde. Het eerste gemor was alweer hoorbaar rondom het veld, de positie van Van Raalte kwam ineens weer onder druk te staan. Tot 10 minuten later. Een uitbraak door het centrum resulteerde in een diepe bal van Frank op Ron. Gedreven als hij was, al dan niet door het incident in de rust, schoot hij de 1-2 kiezelhard tegen de touwen. De gewisselde Johan was net op tijd om, in zijn kersttrui, het doelpunt vanaf de zijkant te aanschouwen. Het doelpunt gaf vertrouwen, het team stond weer goed. Het middenveld won haar duels, met name Tim kwam continu als sterkste uit de duels. De verdediging onder leiding van Dennis was goed georganiseerd. Dit stelde Dennis in staat om tussen de bedrijven door nog even zijn omslagfoto op Facebook aan te passen.

Even later kreeg Achilles de nekslag. De doorgebroken Frank Schoonheden werd neergelegd in de zestien. Niek Dekker eiste vervolgens de bal op om deze vanaf 11 meter koel binnen te schieten: 1-3. De fraaie 2-3 die nog werd toegelaten was slechts voor de statistieken; eindelijk konden na 90 minuten de 3 punten weer eens worden bijgeschreven.

Succes kent vele vaders, dus uiteraard waren de heren er als de kippen bij om de overwinning als persoonlijke zege op te eisen. Kwam het door de invalbeurt van Arjan? Gaf de getergde Ron de doorslag? Of haalde de scherp vlaggende Ronald de punten voor het team binnen? Hoe dan ook, er kan weer een broodnodig succesje gevierd worden op De Zweede. Hopelijk de opmaat naar meer. Of dit inderdaad het begin is geweest van een mooie serie, weten we over twee weken als het vierde voor een nieuwe kraker thuis mag aantreden tegen Bon Boys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *