Viertal spelers BSC Unisson 3 verbannen tot einde winterstop

Raymon Leusink, Johan Nijhuis, Nieck Exterkate en Gertjan Stokkers zijn tot nader order niet welkom bij de A-selectie van BSC Unisson 3. De spelers zijn wegens een gebrek aan discipline verbannen naar het vijfde elftal.

Opeenstapeling van incidenten

Volgens speler/coach Ronald van Raalte is een ‘opeenstapeling van incidenten’ de aanleiding voor de maatregel, die het viertal vrijdagochtend van hem en technisch manager Patrick Barels te horen kreeg. De spelers waren donderdagavond al uit de wedstrijdselectie voor zondag geschrapt nadat zij herhaaldelijk te laat waren gekomen.

Pittige tweede seizoenshelft

‘Het wordt een pittige tweede seizoenshelft en we hebben ieders volledige inzet en toewijding aan ons sportieve doel van handhaving hard nodig’, zegt Barels tegen BSCU3 Media. ‘Daar moet iedereen binnen het team in mee en dat is bij deze heren momenteel niet het geval.’

Genoodzaakt

“Wij worden genoodzaakt deze maatregel te nemen”, reageert van Raalte. “Ik heb de jongens in niet mis te verstane bewoordingen te kennen gegeven dat deze mentaliteit niet past bij voetballers in de zondag reserve 6e klasse 21. Ze hebben vanaf nu tot het einde van de winterstop om hier over na te denken. Daarna gaan we om tafel gaan om te bepalen hoe we dit gaan oplossen.”

Ter Mors baalt

Middenvelder Thijs ter Mors baalt van de ontstane situatie. “Het is zonde. Al deze jongens zijn van toegevoegde waarde, vooral in de kleedkamer en na de tijd in de kantine. Maar uiteindelijk is het hun eigen keuze om zo te handelen. Het is natuurlijk iets tussen de spelers en de club, maar het blijft jammer.” Ter Mors merkte al wel dat een paar jongens niet niet lekker in hun vel zaten, maar vooral van Leusink had hij niet verwacht dat de situatie zou gaan escaleren. “We staan er natuurlijk allemaal bovenop. We zien ze in de kleedkamer en op het veld. Ik merkte wel dat ze echt teleurgesteld waren. Alleen bij Leusink zag ik dit niet echt aankomen. Maar zich keer op keer verslapen is een keuze die hij maakt en nu moeten hij en de anderen het maar met de club uitvechten.”

4 gedachten over “Viertal spelers BSC Unisson 3 verbannen tot einde winterstop”

  1. Heeft meer met gunnen te maken. Aangezien ik een echt clubman ben, gun ik het 5e genoeg spelers en mijn eigen teamgenoten 90 minuten. Tom de Haas heeft vorige week de hele wedstrijd gespeeld en is weer aan de beurt voor een wisselbeurt. Kan hij mooi ook een helftje vlaggen. Heb zelf gezien bij PH dat hij dat naar behoren kan. Ik zeg een win-win-situatie

    1. @JohaN14 Ik denk toch dat de speler/coach van Raalte het anders ziet. Ben ook benieuwd wat dit betekent voor jouw ambities als toekomstig aanvoerder. Ik vrees het ergste. Edwin Duivelaar kon weleens de lachende derde worden.

    1. Helemaal mee eens Roy. Voor jou als sponsor en woordvoerder van het consortium eigenaren moet dit een nachtmerrie zijn. Hoewel, negatieve publiciteit is ook publiciteit toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *