Van Raalte: ‘Nog niet klaar voor het seizoen, wel stappen gemaakt’

BSC Unisson 3 speler-coach Ronald van Raalte blikt vooruit op de competitie van de Boekeloers. De voorbereiding was nog niet al te overtuigend, zag ook Van Raalte. “Er moeten nog wat dingen verbeterd worden”, is hij stellig. (Lees verder onder de afbeelding).

Werk aan de winkel

Hij vervolgt: “tegen Buurse (2-2) speel je aardig maar moet je het afmaken. Over het duel tegen Bon Boys (5-4 verlies na een 0-4 voorsprong bij rust) wil ik het niet eens hebben. De jongens dachten dat we 45 minuten speelden in plaats van 90. Maar zo werkt het natuurlijk niet”. Kortom, er is nog werk aan de winkel, beaamt Van Raalte. “We hebben stappen gemaakt, maar nee. We zijn nog niet klaar voor de competitie.”

Transfercarroussel

De zomerstop verliep stormachtig voor zijn equipe. Sluitpost Dennis Homeijer stopte bij het derde en sloot zich aan bij het 35+ team. Zijn gedoodverfde opvolger Timon Ferrée bleek dit seizoen helaas niet inzetbaar door een blessure en om uiteenlopende redenen kan hij ook niet beschikken over Visser en Extercate.

Daartegenover staan de aankopen Mike Jansen (doelman) en Tom Wennink (verdediger). Jansen viel vorig seizoen al een aantal keren verdienstelijk in onder de lat, en Wennink werd na jaren van speculatie eindelijk vastgelegd door de technische staf. “Wennink is natuurlijk gelouterd in de kelderklasse en superfit. Ik verwacht veel van hem. Bijvoorbeeld dat hij de jonge jongens onder zijn hoede zal nemen. Van hem nemen die gasten iets aan. Hopelijk is dat meer dan bier, in de kantine.”

Terug van blessures

Ook komt een aantal spelers terug van blessures. Zo is Patrick Barels na een lange revalidatie weer op het trainingsveld gesignaleerd. Hij zette gelijk de toon door op het veld te verschijnen met een opgetrokken en een afgezakte sok. “Ik heb natuurlijk veel tijd gehad om na te denken over tactiek, en heb hiermee iets revolutionairs in handen.” Wat het precies is wilde Barels niet onthullen, maar naar verluidt weten Wolffer en De Haas er meer van en hebben ze samen met Barels al getraind op deze mysterieuze tactiek.

Met De Haas is een andere speler genoemd die na een revalidatie fit genoeg lijkt om te starten aan de competitie. Edwin Duivelaar speelde zes minuten mee tegen Bon Boys, en is nu zes weken uit de roulatie door gekneusde ribben. Zijn rentree wordt dus nog even uitgesteld.

Het ermee doen

Een matige voorbereiding, vertrokken spelers en nieuwe aanwinsten die hopelijk versterkingen blijken; Van Raalte moet het ermee doen. “We hebben keihard gewerkt met de beschikbare mensen, en zullen dat ook blijven doen. Maar er moet nog wel wat bijkomen, want zo’n seizoen als het vorige wil ik niet weer meemaken.

Van Raalte deed dan ook een dringend beroep op de directie van BSC Unisson. “Meerdere spelers en ik hebben bij Patrick Barels aangegeven dat er spelers bij moeten”, werd Van Raalte eerder al geciteerd door De Flits. “Een verdediger, misschien twee, misschien een ervaren middenvelder en eventueel een aanvaller.”

Of deze selectie in staat is om dit seizoen om de bovenste plaatsen mee te spelen, weten we binnenkort. Volg het derde via deze website en op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *