Van Raalte legt doelman Ferrée vast, contract lekt uit.

Technisch hart lyrisch: “na sneeuwduik Winterberg wisten we genoeg”

BSC Unisson 3 heeft een eerste grote slag geslagen op de transfermarkt. Het versterkte zich met doelman Timon Ferrée. De keeper tekende in Boekelo een contract voor één seizoen.

Van Raalte en Ferrée beklinken de deal

Historie

Ferrée was contractloos maar heeft een historie bij BSC Unisson. Hij kon tekenen bij diverse clubs uit de regio, maar zag bij BSC Unisson 3 meer perspectief in verband met geruchten over een mogelijk afscheid van Dennis Homeijer, dat nog niet formeel is bevestigd.

Van Raalte: ‘onder de indruk’

Ferrée sluit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen officieel bij de selectie aan, maar liep al wel succesvol stage bij het team tijdens het trainingskamp in Winterberg in de winterstop. Desgevraagd geeft speler/coach Van Raalte aan dat hij tijdens deze stage overtuigd raakte van Ferrées kwaliteiten. “Net als de meeste van mijn jongens is hij iemand die op zondag verzaakt, maar er wel staat bij een teamuitje. Dat is wat ik zoek in een speler van het derde. Daarbij was ik diep onder de indruk van zijn sneeuwduik naast de bus, op weg naar Winterberg. Toen ik dat had gezien wist ik genoeg”.

Football Leaks

Onder massale belangstelling van de media tekende Ferrée zijn contract op sportpark De Zweede, in het bijzijn van Van Raalte en technisch manager Patrick Barels (niet zichtbaar op bovenstaande foto). Klokkenluiderssite Football Leaks wist echter beslag te leggen op het contract en lekte vandaag het contract al. Uit de zestien woorden tellende overeenkomst blijkt opmerkelijk genoeg niet zo heel veel.

Klokkenluiderssite Football Leaks wist beslag te leggen op het contract

Schaduwcontract

Het voedt de geruchten dat er een schaduwcontract bestaat, met een aantal dubieuze deals tussen BSC Unisson en investeringsmaatschappij Doyen Sports Group. Het wachten is nu op media zoals Football Leaks, het altijd goed geïnformeerde BSCU3 Media of De Flits voor het lekken van verdere details over het megacontract. Eerder lekten via dergelijke media de contracten van de megatransfers van Memphis Depay van PSV naar Manchester United, die van Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid en die van Luis Suarez van Liverpool naar FC Barcelona.

Ferrée was niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *