UPDATE – Van Raalte reageert op zijn ontslag: ‘een 1 april grap’

Het ontslag van trainer/ leider/speler van Raalte lijkt nog een raar staartje te gaan krijgen. In een eerste reactie zegt coach van Raalte dat dit stuk compleet uit de duim is gezogen en dat hij en technisch manager Barels juist een ei hebben gelegd met het bestuur over het verlengen en opruimen van spelers die het clubbelang niet dienen.

Slachtoffers van het proces

Recentelijk was daar met Raymon Leusink al het eerste slachtoffer van dit proces en volgens van Raalte zullen er nog meer volgen.

Over het feit dat er in het stukje met diverse spelers achter zijn rug om gesproken zou zijn zegt hij het volgende: ‘Tsja, in elke selectie van 22 spelers zijn er een aantal spelers te vinden die ontevreden zijn en weinig aan spelen toe komen. Deze spelers zullen het doordeweeks op het trainingsveld moeten laten zien om volgend seizoen nog in aanmerking te komen voor een contract.’

Journalisten ‘Het Haasje’

Het is volgens van Raalte ongehoord hoe journalisten en met name een ervaren journalist als de Haas zich om de tuin hebben laten leiden tijdens de paasdagen. Hij is schijnbaar het Haasje geworden van een 1 april grap.

Contouren van nieuw BSC Unisson 3

Verder laat van Raalte doorschemeren dat op 2e paasdag al enigszins de structuren van het nieuwe elftal zichtbaar waren tegen TVV. ‘We wilden in ieder geval af van het schijtbakken voetbal en een aantrekkelijke pot voetbal spelen. We namen drie proefspelers mee die eventueel een contract konden verdienen voor het komende seizoen.’

Afscheid van volgevreten spelers

Over de vraag of zijn spelers hem niet beu zijn refereert hij aan coach Arsene Wenger: ‘Met zijn 85 jaar zit hij nog steeds stevig in het zadel bij Arsenal.  Het gaat er juist om dat je een hongerige groep houdt en dus op tijd verversing in de selectie krijgt. Helaas hebben Barels en ik dit niet tijdig onderkend en hebben we te lang voortgeborduurd met spelers die te volgevreten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *