Terugkeer Homeijer ‘verlaat sinterklaaskado’ voor Van Raalte

Het einde aan zijn lijdensweg is in zicht voor Dennis Homeijer. Na maanden blessureleed heeft de doelman eindelijk groen licht gekregen van de medische staf. De doelman stond maandenlang aan de kant met een peesontsteking onder de voet.

Zware tijd

Volgens Homeijer was het een lange en zware tijd. “Het is lastig om de ploeg zo te zien ploeteren, het spel is moeizaam en achterin staat het gewoon niet goed. Ik ben blij dat ik weer volledig hersteld ben, en heb zin om de ploeg weer te kunnen helpen. Want met dit elftal moeten we toch met gemak een stuk hoger op de ranglijst kunnen staan”, aldus de sluitpost. Homeijer kan nu werken aan zijn volledige herstel, en zorgen dat hij wedstrijdfit wordt.

Routine

Gezien de stand kan BSC Unisson 3 de routine van de doelman goed gebruiken. De ploeg staat bij het aanbreken van de winterstop op een troosteloze zevende plek en zou een slot op de deur goed kunnen gebruiken. Of de geplaagde trainer van Raalte ook direct gebruik gaat maken van de geroutineerde doelman is maar zeer de vraag. De trainer en doelman leven al maanden in onmin met elkaar waarbij laatstgenoemde zelfs een transfer overwoog.

Nieuw begin?

Wel is Van Raalte positief verrast. “Hij heeft het zeer goed gedaan op de training. Hij is echt scherp en laat zich weer zien als de oude Dennis. Daar gaat het om”, aldus Van Raalte tegen BSCU3 Media. “Dat hij niet van vandaag op morgen fit zal zijn spreekt voor zich, want we weten allemaal dat Homeijer de bloemetjes de afgelopen maanden flink buiten heeft gezet. Maar hij beweegt in ieder geval weer zoals we hem kennen: hij staat 40 meter voor zijn doel en is alleen maar aan het pingelen. Daar ben ik absoluut niet blij mee maar de zorgen over zijn blessure zijn achter de rug. Dat is fantastisch. Misschien kunnen we opnieuw beginnen en werken aan een betere relatie.”

Rentree

Van Raalte vervolgt: “Dennis weet wat goed voor hem is als speler en als persoon. Je kent je eigen lichaam beter dan wie dan ook en daarom weet je ook wanneer je er klaar voor bent”, vervolgt Van Raalte. Een rentree afgelopen vrijdag met de beloftes van BSC Unisson 3 werd overwogen. “Het was nog wat te vroeg. Maar we hopen zeker dat hij voor Kerst een wedstrijdje gaat spelen.”

Concurrentie

Het goede nieuws werpt echter ook een luxe-probleem op. Van Raalte: “Zo zie ik het niet. Homeijer is de afgelopen maanden zeer adequaat vervangen door jonge jongens als Jesse te Koppele en Timon Ferree. Voor mij als coach is dit goed nieuws: concurrentie om de felbegeerde plek onder de lat bij BSC Unisson 3. Ik ben hier alleen maar blij mee, het is aan de jongens om mij te laten zien wie de plek het meest verdient”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *