BSC Unisson 3 versterkt teamgeest in Winterberg

Afgelopen zaterdag 21 januari is het 3e elftal afgereisd naar Winterberg voor de teambuildingdag onder leiding van de reislijer en tevens ééndagsaanvoerder Niek Dekker.

Een goede groep

De 15-mans groep bestond uit Mark ter Mors, Niek Dekker, Gertjan Stokkers, Ronald van Raalte, Patrick Barels, Sjoerd van der Peet, Thijs ter Mors, Robbert Hoogeveen, Maarten Wolffer op Veldmeijer, Ron Schukkert, Raymon Leusink, Timon Ferrée, Bas Hassink, Johan Nijhuis en Arjan Meijeringh.

Vertrek bij De Buren

Om 06:15 uur ‘s ochtends werd er verzameld bij De Buren in Boekelo en om 06:30 zou de bus vertrekken. Patrick Barels was in de veronderstelling dat hij (na de taxi) als eerste gearriveerd was bij De Buren, alleen zag hij bij het stallen van zijn fiets, een persoon in het duister op het terras zitten. Het bleek niemand minder te zijn dan Raymon, waarvan iedereen dacht hij wel weer te laat zou komen.

Langzaamaan arriveerden ook de andere groepsleden, waaronder Niek, die voor koffie, broodjes, schnaps en bier had gezorgd.
Het werd uiteindelijk 06:45 toen de taxi zijn koers zette richting Winterberg (214 km, 2,5 uur).

File

Rond 09:00 uur hield de snelweg ter hoogte van Meschede op, en moest de laatste 40 kilometer via de provinciale weg naar Winterberg afgelegd worden (reistijd circa 45 minuten). Halverwege moest de taxi echter aansluiten in de kilometerslange file, en het werd dus niet 10:00, niet 11:00, maar liefst 12:15 toen de bus in Winterberg arriveerde.

Snoekduik

De feeststemming daalde met het uur gedurende de rit in de file, en menig persoon liep naast de taxi mee om de benen te kunnen strekken, en om een snoekduik in de frisse sneeuw te maken (Timon).

De voorbereidingen

Eenmaal aangekomen, was de 1e skiverhuur reeds uitverkocht, maar gelukkig was er bij de 2e skiverhuur (Skiverleih Brinkmann) nog net voldoende materiaal.

Nadat Johan de passen had gehaald voor de skiliften, stond de groep om stipt 13:00 in de rij voor de 1e lift. De wachttijd voor deze lift bedroeg maar liefst 15 minuten, en na de 1e afdaling wachtte de volgende skilift met dezelfde wachttijd. Gelukkig werden de wachttijden steeds beter naarmate de middag vorderde.

Die Anfängers

De beginnelingen “Die Anfängers”, Ronald, Sjoerd, Maarten, Ron en Arjan wisten deze dag goed door te komen, zonder enige vorm van skiles gehad te hebben. Uiteraard zijn ze wel gevallen en dat wist camerman Bas met zijn GoPro op zijn skihelm haarzuiver op de gevoelige plaat vast te leggen. Echter kon Bas niet voorkomen dat hij zelf ook een keer verse sneeuw moest happen.Om 16:30 ging de laatste lift naar boven, en menigeen wist dus nog op het nippertje naar boven te komen voor een laatste afdaling. Daarna werd het materiaal weer ingeleverd, aangezien dit voor 17:00 moest gebeuren.
Vervolgens zocht de équipe van ééndagsaanvoerder Niek een eetgelegenheid op, maar dit was nog niet gemakkelijk, aangezien geen enkel restaurant plek had voor 15 personen.

Voedingsbodem

Na een lange zoektocht konden we uiteindelijk terecht bij het restaurant van Central-Hotel, waar de nodige Wiener Schnitzels en Apfelstrudels als stevige voedingsbodem naar binnen werden gewerkt.

Bierkraan

Uiteindelijk zocht het gezelschap de aprés-skihut “Der Brabander” op om de avond af te sluiten, maar deze bleek van 19:30 tot 21:00 een grote schoonmaak te houden voor het avondfeest, dus keerde de groep weer terug naar het Central-Hotel, waar zij in het bijbehorende café “Volldampf” tot 23:00 uur de bierkraan continue lieten lopen.

Zowel de wandeling naar de Volldampf als terug naar de taxi verliep wat moeizaam, aangezien er een heus sneeuwballengevecht werd gehouden waarbij Timon en Niek het opnamen tegen de rest.

Huiswaarts

Om 23:00 uur ging de taxi huiswaarts, en viel nagenoeg iedereen in slaap, na deze vermoeiende maar zeer gezellige en geslaagde dag.
De stoelen lagen niet echt comfortabel, dus Bas ging achter in de bagageruimte liggen en Timon midden in het gangpad.

Badr Ari K.O.

Al met al dus een geslaagd dag, en vandaar dat er al gelijk nagedacht werd over het skitripje van 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *