Stille krachten van het derde (4): Thijs ter Mors

In de woelige transferzomer van 2016 is de selectie van het derde versterkt met diverse nieuwe spelers. Deze jongens treden niet altijd in de spotlights, maar spelen wel elke week weer een belangrijke rol als de ‘stille krachten van het derde’. In deze reeks worden ze aan u voorgesteld. De vierde in de reeks is Thijs ter Mors.

1. Wat zijn je hobby’s naast voetbal, Thijs?
Bonsai bomen laten groeien en stylen. Bonsai boom beurzen af gaan. Eigenlijk alles wat met bonsai bomen te maken heeft.

2. Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd met BSC Unisson 3?
Voor de wedstrijd ga ik altijd mijn bonsai boom wateren. Niet te veel, een paar druppels is genoeg. Verder ontspan ik ook van het bijknippen van mijn bonsai bomen.

3. Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Na het verliezen van een wedstrijd probeer ik mijn rust te pakken door bonsai boom literatuur te lezen. Het winnen van een wedstrijd zorgt echter voor zo’n adrenalineboost dat ik mijn bonsai praktijken staak uit angst iets te beschadigen. Gelukkig komt het niet vaak voor dat we winnen.

4. Welke kwaliteiten heb je nodig om het niveau te behalen waar je nu op speelt?
Ik denk dat de voornaamste kwaliteiten die een speler op ons niveau moet bezitten zijn: op tijd op zondag aanwezig zijn en in redelijke fysieke conditie verkeren. Helaas voldoet ons gehele team niet aan deze vereisten.

5. Bij het voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet doen. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?
Veel rust pakken en vooral veel zorg voor mijn mentale conditie. Zie 1,2 & 3.

6. Moet je als voetballer letten op je voeding? Hoe houd jij hier rekening mee voor het trainen en/of voor een wedstrijd?
Voetbal is topsport.. Maar niet op mijn niveau. Ik hoef dus geen rekening te houden met voeding.

7. Wat is de belangrijkste voetballes die je geleerd hebt en van wie kreeg je deze wijze les?
Helaas ben ik nog geen wijze leermeester tegengekomen bij BSC Unisson. Wel op mijn bedetocht door India. In het originele Engels: There are no borders in bonsai. The doves of peace flies To palace as To humble house, To young as old, To rich and poor. So does the spirit of the bonsai. Aldus ene Ghandi. Volgens mij is deze les ook van toepassing op het voetbal.

8. Van welke teamgenoot van BSC Unisson 3 zou jij graag iets willen weten? Wat zou je hem/haar willen vragen?
Wat volgens mij meerdere personen in ons elftal graag zouden willen weten: wat voor werk doet Tom de Haas nou eigenlijk? Volgens mij is dit nog een groot mysterie.

9. Wat moet het team doen om uit de huidige crisis te komen volgens jou?
Volgens mij moeten we vooral kalm blijven en niet de emotie de boventoon laten voeren. Ik kan iedereen aanraden om een rustgevende hobby als de mijne te zoeken.

10. Wie is de enige terechte aanvoerder van dit team?
Ronald ziet er uit als een wijze man, die al een vol leven achter zich heeft. Deze wijsheid zal ons er weer bovenop helpen!

Meer interviews

Lees meer interviews met de stille krachten van het derde:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *