Stille krachten van het derde (3): Mark ter Mors

In de woelige transferzomer van 2016 is de selectie van het derde versterkt met diverse nieuwe spelers. Deze jongens treden niet altijd in de spotlights, maar spelen wel elke week weer een belangrijke rol als de ‘stille krachten van het derde’. In deze reeks worden ze aan u voorgesteld. De derde in de reeks is Mark ter Mors.

 1. Wat zijn je hobby’s naast het voetbal, Mark?
  Van mijzelf uit ben ik een actief persoon. Regelmatig help ik mijn vader met hand- en spandiensten rondom huis. Ook ben ik graag actief in mijn werkveld en pas ik graag de geleerde theorie toe in de praktijk en stop daar vaak veel eigen tijd en energie in. Voor de rest vind ik een gezellig avondje met de boys heerlijk.
 1. Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd met BSC Unisson 3?
  Daar kan ik heel kort in zijn. Namelijk niet.
 1. Hoe ga jij om met het winnen of verliezen van een wedstrijd?
  Het is altijd balen als je verliest. Maar als ik in de kantine zit ben ik eigenlijk alles alweer vergeten en gaat het om de lol en de gefaalde acties van elkaar. Vooral Maarten heeft nog wel eens moeite om dezelfde kleur te vinden.
 1. Welke kwaliteiten heb je nodig om het niveau te behalen waar je nu op speelt?
  Je moet goed om kunnen gaan met de media. De rest doet er eigenlijk niet toe.
 1. Bij voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet doen. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?
  Bij topsport is het altijd belangrijk goed gehydrateerd te zijn. Hierom drink ik voldoende bier elke avond. Daarnaast kan het aardig koud zijn op het veld en gezien ik geen echte berenvacht heb. (als ene R. Hoogeveen) moet ik een goeie vetlaag hebben. Hierom kies ik ervoor vaak te snacken. Dit strakke regiem van gezellige avondjes met bier en hapjes zorgt ervoor dat ik zondag op moet staan in “topvorm”.
 1. Moet je als voetballer letten op je voeding?
  Absoluut niet. Kijk naar Gertjan Stokkers. In de wedstrijd tegen WVV kiest hij ervoor om drie sprintjes achter de tegenstander aan te maken.  Speelt hem helemaal kapot en denkt hierna: het is goed geweest voor vandaag! Om vervolgens mij de kans te gunnen om in te vallen. Ik was uiteraard zeer vereerd en doordat Gertjan de tegenstander heeft verzwakt kon ik hem de rest van de wedstrijd met gemak houden. Achteraf sprak de jongen tegen mij dat hij nog nooit zoiets meegemaakt had.
 1. Wat is de belangrijkste voetballes die je geleerd hebt en van wie kreeg jij deze les?
  Deze les kreeg ik van Maarten hoogst persoonlijk. Onze leider/lijder en ayatollah in één. Hij was op een aantal bepalende momenten in mijn voetbaljeugd aanwezig. Het was een les die hij tegen mij herhaalde en herhaalde tot ik het meester werd. Het waren de woorden:

“Speel die bal, kl…tz…k!!!”

Tot op de dag van vandaag wil ik hem hiervoor bedanken. Vooral tijdens training wanneer ik met het grootste gemak en op techniek voorbijvlieg.

 1. Van welk teamgenoot zou jij graag iets willen weten?
  Ik zou graag aan Ronald willen vragen hoe het voelt om zo’n fantastisch leider te zijn. Een man waar ik graag mijn leven aan zou willen spiegelen.
 1. Wat moet het team doen om uit de huidige crisis te komen?
  Als eerste dient de media kaltgestellt te worden. Deze afleidingen en provocaties zijn nergens voor nodig en kosten onnodige energie.
 1. Wie is de enige terechte aanvoerder van dit team?
  Ronald, zonder enige twijfel.

Meer interviews

Lees meer interviews met de stille krachten van het derde:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *