Stille krachten van het derde (2): Robbert Hoogeveen

In de woelige transferzomer van 2016 is de selectie van het derde versterkt met diverse nieuwe spelers. Deze jongens treden niet altijd in de spotlights, maar spelen wel elke week weer een belangrijke rol als de ‘stille krachten van het derde’. In deze reeks worden ze aan u voorgesteld. De tweede in de reeks is Robbert Hoogeveen.

robbert-hoogeveen

  1. Wat zijn je hobby’s naast voetbal, Robbert?
    Divers. Naast alle leuke activiteiten die ik in het weekend met mijn gezin onderneem, ben ik sinds kort toegetreden tot de raad van 11, waar feest voornamelijk centraal staat. Ook is de handel voor mij een hobby, ik mag graag op de markt staan met mijn vader om kussens en dekbedden te verkopen. Daarnaast mag ik graag bijkomen van alle sporten die ik beoefen onder het genot van een goede film (liefst Quentin Tarantino) en een ijskoud biertje.

2. Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd met BSC Unisson 3?
In een woord: analyseren! Ik zal een kleine toelichting geven: ik steek veel tijd en moeite in het bekijken van beeldmateriaal. Ik stel mij telkens de vraag, hoe kan ik zo min mogelijk meters afleggen tegen een optimaal resultaat? Daarom verdien ik mijn huidige positie op het middenveld ook.

3. Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Interessante en politiek gevoelige vraag! Als ik de tendens van de afgelopen tijdens bekijk, kunnen wij winnen doorstrepen! Ik wil mij hier liever niet teveel over uitlaten, maar ik denk dat dit probleem bij het management van de vereniging ligt, ik kom hier later in dit interview op terug.

4. Welke kwaliteiten heb je nodig om het niveau te behalen waar je nu op speelt?
Best veel! Loopvermogen (ik train dit door regelmatig naar de cafetaria te sprinten), kilo’s (laatst ben ik toegetreden tot de drie-cijfers-voor-de-komma-club, a.k.a. “100 kilo pure dynamiet”), analytisch vermogen (continu bewust zijn van mijn positie en die van mij teamgenoten) en focus (45 minuten puur vlammen!)

5. Bij het voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet doen. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?
Ik heb een drukke kantoorbaan waar veel koffie gedronken moet worden, ik maak dus al best veel meters. Training is voor mij dus niet meer nodig omdat ik al fit ben. Ik krijg de 45 minuten dan ook makkelijk vol.

6. Moet je als voetballer letten op je voeding? Hoe houd jij hier rekening mee voor het trainen en/of voor een wedstrijd?
Voor de voetbal begin ik altijd met twee volkoren boterhammetjes en een banaan in combinatie met een kop koffie. Na de wedstrijd besteed ik echter wat meer aandacht aan mijn voedingspatroon. Voor inhoudelijke vragen kunnen jullie terecht bij onze medische staf (bamischijf-van-5@bscu3inside.nl)

7. Wat is de belangrijkste voetballes die je geleerd hebt en van wie kreeg je deze wijze les?
Ik heb een belangrijke les gekregen van Gertjan Stokkers, die vertelde mij tijdens een pittige speech: niet pingelen maar schieten! Gelijk zijn advies opgevolgd met succes! Het winnende doelpunt in een zware strijd!

8. Van welke teamgenoot van BSC Unisson 3 zou jij graag iets willen weten? Wat zou je hem/haar willen vragen.
Maarten Wolffer of Veldmeijer. Ik zou graag willen weten of Maarten leidinggevende ambities heeft.

9. Wat moet het team doen om uit de huidige crisis te komen volgens jou?Zoals reeds aangegeven denk ik dat het een kwestie is van slecht management. Dit is zeker geen individueel probleem of dat van het team, al mijn medespelers zijn fit en het teamverband is uitstekend in alle drie de helften! Dus… dan blijft het management over. Ik denk dat de oplossing daarom ligt in betere secundaire voorwaarden voor en na de wedstrijden. Om een voorbeeld en mogelijke tip te noemen: broodjes voor iedere wedstrijd.

10. Wie is de enige terechte aanvoerder van dit team?
Ik zelf sta 100% achter onze huidige aanvoerder en leider Ronald! Alleen de media heeft hier een vrij uitgesproken mening over zijn functioneren. Ik vrees daarom voor de toekomst van de huidige leiding…

Meer interviews

Lees meer interviews met de stille krachten van het derde:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *