Sterk begin BSC Unisson 3 met zege op Buurse 4 (4-2)

Na een turbulente transferzomer, waarin technisch manager Patrick Barels in de vorm van Leshley Kuypers, Nick Telman, Robin Tieberink en herintreder Jochem Heeks liefst vier aanwinsten presenteerde, zijn dit seizoen alle ogen gericht op het derde. “We hebben veel geïnvesteerd en dan mag je ook veel eisen”, aldus Barels die de hand zeker niet op de knip hield.  “In de zesde klasse moeten we veel gaan winnen en die druk voelt de trainer ook wel”, zei Barels. “Een nederlaag tegen Buurse 4 kunnen we ons eigenlijk niet veroorloven.”

Reuring op De Zweede

Maar nog voordat het eerste fluitsignaal klinkt is er alweer genoeg reuring op de Zweede. Naar verluidt is het Jochem Heeks die zich met een aanhanger vol bierpakketten meldt, om de selectie terug te betalen voor alle afscheidsfeestjes en -pakketten die hij eerder ontving.

De terugkeer van Heeks wordt overwegend positief ontvangen door de selectie, echter heeft Whatsapp-groep beheerder Niek Dekker er wel een dubbel gevoel bij. “Leuk dat die jongen terugkomt, maar ik heb bijna RSI van het verwijderen en weer toevoegen van Heeks aan de groepsapp. Hopelijk heeft Barels hem nu voor 5 jaar vastgelegd, zodat we op dat vlak even rust in de tent hebben”.

Doelman Mike Jansen, die de speculaties eerder al volop voedde door het delen van vakantiefoto’s van zandafgravingen, meldt zich te laat op het sportpark. Insiders beweren dat Jansen, die nog nooit een fatsoenlijke warming-up heeft gedaan, ditmaal wel een warming up deed, echter in bed na een avondje stappen.

Grote afwezige vandaag blijkt speler/coach Ronald van Raalte. Verklaringen over zijn afwezigheid lopen uiteen van ‘een baaldag aangevraagd omdat we toch genoeg spelers hebben’, tot en met ‘een uitje met De Zonnebloem’. Zoals altijd, zal de waarheid in het midden liggen.

Opstelling

Ondanks alle randverschijnselen werd er uiteraard gevoetbald, en wel in de volgende opstelling:

Mike Jansen;
Tom Wennink, Robin Tieberink, Johan Nijhuis, Henk Nijhuis;
Maarten Wolffer, Tom de Haas, Nick Telman;
Ron Schukkert, Leshley Kuypers, Arjan Meijering.

Wissels: Niek Dekker, Bas Hassink, Arjan Stokkers, Jochem Heeks.
Scheidsrechter: Edwin Duivelaar.

Aantrekkelijke openingsfase

BSC Unisson 3 start goed, maar omdat ook Buurse zich niet onbetuigd laat ontspint zich een aantrekkelijke openingsfase. Beide teams proberen de bal te laten rollen op het stroperige kunstgras, en dit lukt een aantal keren fraai met mooie aanvallen tot gevolg.

Het is echter de thuisploeg die de score opent. Op 16 meter krijgt Tom de Haas de bal aangespeeld met de rug naar het doel, hij legt de bal klaar voor de instormende Maarten Wolffer, die de bal genadeloos in de kruising jaagt vanaf een meter of 20: 1-0.

Direct wordt Wolffer verzocht om met voetballen te stoppen, omdat het volgens een aantal teamgenoten niet beter gaat worden dan dit.

Kansen en doelpunten

Even later is het Ron Schukkert die wordt gelanceerd vanaf het middenveld, maar een-op-een met de doelman verzuimt om de bal in het doel te schieten, zijn buitenkantje-rechts verdwijnt naast.

Nog in de eerste helft kan Schukkert echter wel juichen, vanaf het middenveld baant hij zich een weg naar het vijandelijke doel waar hij dit keer koel blijft, en met dank aan bliksemafleider Leshley Kuypers de bal langs de doelman schiet: 2-0.

Vlak voor rust kan Buurse echter juichen, als de verder uitstekend spelende aankoop en centrale verdediger Robin Tieberink de bal ongelukkig achter eigen doelman Mike Jansen knikt. Beide teams gaan met 2-1 aan de thee.

Vier wissels in de rust

In de rust wordt liefst viermaal gewisseld: Niek Dekker voor Arjan Meijering, Bas Hassink voor Johan Nijhuis, Arjan Stokkers voor Ron Schukkert en Jochem Heeks voor Henk Nijhuis.

Snelle treffer na rust

Weliswaar in een iets lager tempo, gaan beide teams na rust verder met het vermaken van het publiek. Wederom zijn het de Boekeloers die de score openen. Een sterke individuele actie van Leshley, waarin hij drie rood-witte verdedigers het bos instuurt en fraai afrondt met een puntertje, betekent de 3-1 en dit lijkt een harde dreun voor de gasten.

Toch wordt Buurse daarna sterker, en wordt na ruim een uur spelen beloond met de 3-2. Na een chaotische situatie in de 16-meter van BSC Unisson, belandt de bal voor de voeten van een middenvelder van Buurse, die de bal in de verre hoek plaatst en de spanning terugbrengt in de wedstrijd.

Aan alle onzekerheid een eind

Maar de rood-blauwen trekken uiteindelijk aan het langste eind. Een aanval van Buurse wordt onderschept door Heeks, die vervolgens op de hem zo kenmerkende wijze zichzelf lanceert en vier verdedigers van Buurse voorbij rent. Hij behoudt het overzicht en schenkt de meegelopen Niek Dekker een niet te missen kans: 4-2 en de overwinning is een feit.

Concurrentiestrijd

Een goede uitslag en bij vlagen mooi veldspel, deze zege geeft vertrouwen voor het vervolg van het seizoen.

Na de wedstrijd haast doelman Jansen zich naar huis, om uit te vinden of de wasmachine is aangezet of tezamen met de rest van de huisraad uit huis ontvreemd is.

De brede selectie maakt ook dat de concurrentiestrijd binnen het derde toeneemt. Zo wordt beweerd dat Bas Hassink volgende week een gepland weekendje weg annuleert, om in beeld te blijven voor de eerste elf. Helemaal met de terugkeer van Van Raalte en de goede prestatie van Tieberink, is de concurrentie centraal achterin losgebarsten.

Of het derde deze goede prestatie een vervolg kan geven, en de rust in de selectie weet te bewaren, leest u volgende week als er wederom thuis wordt aangetreden, ditmaal tegen Bon Boys 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *