Spelersbeoordelingen eerste seizoenshelft (deel 5/5)

Het seizoen is halverwege, tijd om de balans op te maken. Hoe presteren de spelers van BSC Unisson 3 tot nu toe? Een onafhankelijke jury oordeelt onverbiddelijk. In dit deel: Gertjan Stokkers, Ron Schukkert, Nieck Exterkate, Patrick Barels en Ferens Scholten.

Gertjan Stokkers
Rapportcijfer: 6,08

Is onderdeel van ‘de stille krachten van het derde’ maar doet die naam geen eer aan. Is altijd duidelijk aanwezig, zolang het een zondag of uitje betreft althans. Op donderdagavond is deze man nog niet op De Zweede gesignaleerd. Houdt zichzelf naar eigen zeggen ‘fit’ met koeien melken, trekker rijden, praten en bier drinken. Heeft absoluut een goede invloed op de gezelligheid binnen het elftal maar moet binnen het veld wel wat meer laten zien dan tot nu toe. Heeft nog niet veel aanvallers van tegenstanders schrik aangejaagd, zijn eigen defensie echter des te meer. Is momenteel geblesseerd maar weet dat er bij terugkomst meer van hem verwacht wordt binnen de lijnen.

Ron Schukkert
Rapportcijfer: 7,49

Middenvelder die als topscorer de eer hoog heeft te houden maakt het ook dit seizoen weer waar door alweer 9 doelpunten te maken incl. bekerwedstrijden. Heeft ook een reeks van incidenten achter de rug met als dieptepunt dat hij de beerput open trok in zijn biografie waarbij hij diverse mensen en ploeggenoten behoorlijk beschadigd heeft. Heeft bovendien buiten het veld een buitensporig leven wat niet bevorderlijk is. Is maar de vraag of dit alles niet tegen hem gaat werken in het veld doordat medespelers hem de scoringskansen niet meer gunnen. Heeft in het veld wel een groot wapen door zijn snelheid en waardoor hij af en toe alleen is te stoppen door een schop van de tegenstander of de reclameborden om het veld die hem tegenhouden. Desondanks haalt deze speler op de helft van het seizoen wel een hoog gemiddelde.

Nieck Exterkate
Rapportcijfer: 7,26

Bleek een van de revelaties van de eerste seizoenshelft, wat hem direct een transfer opleverde naar de andere kant van deze aardbol. Begon wat onwennig maar kreeg gedurende de eerste seizoenshelft gevoel in zijn rechtervoet, wat hem geen windeieren legde. Is net als Gertjan Stokkers geen ‘stille’ kracht maar draagt een behoorlijke steen bij aan de gezelligheid binnen het team. Leeft volgens zijn eigen mantra: “Leef als een bourgondiër, neem een goed glas wijn of bier en maak veel plezier.” Zal node gemist worden binnen en buiten het veld maar alom wordt erop gerekend dat hij bij terugkomst zijn bagage kan inzetten om het team verder te helpen.

Patrick Barels
Rapportcijfer: –

De beoogde kapitein en aanvoerder van de equipe van van Raalte en speler die gezien zijn enorme staat van dienst en leeftijd node gemist wordt in het elftal. Door een zware knieblessure en dito operatie heeft hij echter nog geen wedstrijd gespeeld dit seizoen. Weet wel de aandacht buiten het veld trekken door als teammanager toch van waarde te zijn bij de contractverlenging van diverse spelers. Had ook nog een behoorlijk incident in de privésfeer met een van zijn teamgenoten die hij bijna eenzelfde knieblessure bezorgde (wilde deze speler niet verlengen?) Voor deze bepalende speler geldt dat er helaas geen cijfer toegekend kan worden.

Ferens Scholten
Rapportcijfer: –

Speler waar alle spitsen jaloers op zullen zijn. Als je in 20 speelminuten in de gehele 1e seizoenshelft ook nog scoort kan het eigenlijk niet beter qua gemiddelde. Is daarnaast nu officieel touringcar chauffeur en kan hierbij nog een belangrijke bijdrage leveren voor het team bij de uitwedstrijden in de 2e seizoenshelft of bij teamuitjes. Gezien de korte speeltijd en fitheid kan er derhalve geen cijfer toegekend worden aan deze speler.

Meer spelersbeoordelingen

Lees ook hoe de andere spelers in de winter van het seizoen 2016-17 werden beoordeeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *