Spelersbeoordelingen eerste seizoenshelft (deel 3/5)

Het seizoen is halverwege, tijd om de balans op te maken. Hoe presteren de spelers van BSC Unisson 3 tot nu toe? Een onafhankelijke jury oordeelt onverbiddelijk. In dit deel: Maarten Wolffer, Enoch Visser, Thijs ter Mors en Edwin Stokkers.

Spelersrapport deel 3

Maarten Wolffer op Veldmeijer
Rapportcijfer: 5.93

Spits die gezien zijn postuur het ideale aanspeelpunt zou moeten zijn, maar in de 1e seizoenshelft meer zichzelf en zijn medespelers in de weg lijkt te lopen. Komt overigens niet vaak negatief in het nieuws en weet incidenten te vermijden wat ook wel weer een beetje het beeld van koorknaapje bevestigt zoals genoemd in de biografie van zijn teamgenoot. Scoorde tot dusver 3 doelpunten incl. de bekercompetitie, dat zegt genoeg over zijn huidige vorm. Gelukkig voor hem scoort zijn collega spits net zo weinig zo niet minder, zodat beiden lijken te gaan strijden voor een plek in de spits of op de bank. Zal zich dus in de 2e seizoenshelft sterk moeten verbeteren om zijn plek veilig te stellen en het niveau weer op te pikken van vorig seizoen.

Enoch Visser
Rapportcijfer: 6,71

Stond in de eerste seizoenshelft regelmatig zijn mannetje, maar is als centrale verdediger desondanks medeplichtig aan de grondige lekkage in de Boekelose defensie. Liet onlangs zien niet alleen ‘Beul van Boekelo’ te zijn maar ook een Bergkampiaanse lob in huis te hebben. Dat bracht hem de onderscheiding tot speler van de week. Maar ook hij zal de tweede seizoenshelft meer moeten brengen om de zwalkende equipe weer op het rechte pad te krijgen. De verdediging is een groot zorgenkind en heeft af en toe meer weg van een Hollandse gatenkaas dan van een Amerikaanse muur. Daar zal, mede onder leiding van Visser, duidelijk verandering in moeten komen en hij zal moeten opstaan in het restant van het seizoen.

Thijs ter Mors
Rapportcijfer: 6.44

Teamspeler die de 1e seizoenshelft een redelijk niveau haalde als middenvelder. Zou zijn waarde voor het team kunnen verhogen door meer te scoren dan zijn ene doelpunt tot dusver. Misschien dat het hele team een keer een Bonsai bomen cursus bij hem kan volgen zodat het team de rust en kalmte vind om weer te gaan presteren. Is een van de weinige spelers die hoopt dat we niet te vaak winnen omdat hij anders zijn Bonsai boom verknipt na een wedstrijd winst. Niemand weet overigens wat er gebeurt met zijn boompjes bij een gelijkspel. Durft in ieder geval wel de vinger op de zere plek te leggen over de fysieke gesteldheid van het team. Derhalve is zijn beoordeling uitgekomen op 6.44 waardoor deze speler wel velen onder zich laat.

Edwin Stokkers
Rapportcijfer: 6,99

Behaalt een ruime voldoende als een van de ‘stille krachten van het derde’. Verkiest de luwte boven de schijnwerpers, evenals Arjan Stokkers. Is naar verhouding nog een jonge en druistige speler en wisselt waarschijnlijk daarom sterk verdedigingswerk met aanvullende impulsen af met defensieve foutjes. Werd wel beloond door het technisch hart van de Boekeloers in de vorm van een contractverlenging, mede omdat er naar verluidt buitenlandse kapers op de kust waren voor Stokkers – en Barels een tweede Exterkate-scenario wilde voorkomen. Is talentvol maar zal dat in de tweede seizoenshelft nog wat vaker moeten laten zien.

Meer spelersbeoordelingen

Lees ook hoe de andere spelers in de winter van het seizoen 2016-17 werden beoordeeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *