Spelersbeoordelingen eerste seizoenshelft (deel 2/5)

Het seizoen is halverwege, tijd om de balans op te maken. Hoe presteren de spelers van BSC Unisson 3 tot nu toe? Een onafhankelijke jury oordeelt onverbiddelijk. In dit deel: Ronald van Raalte, Dennis Homeijer, Mark ter Mors en Arjan Stokkers.

Ronald van Raalte

Rapportcijfer: 5,71

Als speler/coach verantwoordelijk voor een teleurstellende eerste seizoenshelft. Ondanks hoge verwachtingen vooraf staat het team staat op een beschamende zevende plaats. Speelt vaker niet dan wel en lijkt zelfs de voorkeur te geven aan wedstrijden met het vijfde elftal. Zou daar qua leeftijd en niveau op dit moment zeker niet opvallen. Is niet in staat gebleken om met al zijn routine de falende defensie bij de hand te nemen. Heeft alle moeite om de spelers onder controle te houden, met diverse incidenten tot gevolg. Overleefde ternauwernood een stemming over zijn positie, weet de druk van de voorzitter en de media op zijn schouders en weet ook dat er aan zijn stoelpoten gezaagd wordt door de ambitieuze Nijhuis en Duivelaar. Is het tijd voor een frisse wind? Zal zich moeten bewijzen, als er niks verandert dan zal het sneller gaan stormen dan Van Raalte lief is.

Dennis Homeijer

Rapportcijfer: –

Waar moet je een keeper op beoordelen die welgeteld amper één wedstrijd gekeept heeft en zich desondanks Manuel Neuer weet te benoemen? Heeft de hele 1e seizoenshelft gemist door een peesblessure en de jeugdige concurrentie heeft deze kans met beide handen aangegrepen. Keerde onlangs pas terug. Tevens privé flink de bloemetjes buiten gezet, wat niet helpt in zijn situatie. Werd hierover ter verantwoording geroepen door coach van Raalte maar dreigde meteen met een vertrek in de winterstop. Zal nog een hele toer worden om zijn plek te heroveren na de winterstop. Derhalve valt deze speler dan alleen ook maar een cijfer (8.93) buiten het veld toe te kennen en geen rapportcijfer binnen de krijtlijnen.

Mark ter Mors

Rapportcijfer: 7,42

Alleskunner die dan ook overal gestaan heeft. Spits, middenvelder of verdediger; Mark draait er zijn hand niet voor om. Wisselt briljante momenten af met minder briljante momenten. Waar er op het spel soms wat aan te merken is, kan dat op Marks inzet nooit het geval zijn. Is in staat om nog een keer diep te gaan of druk te zetten, terwijl hij lichamelijk al zwaar in het rood staat. Moet fysiek wel oppassen, is volgens een betrouwbare bron in korte tijd 7 kilo aangekomen en qua fitheid voorbijgestreefd door Nieck Exterkate. Zou de bal wat vaker mogen afspelen, iets wat hem zijn hele voetballeven al achtervolgt. Was desalniettemin één van de schaarse lichtpuntjes in de eerste seizoenshelft.

Arjan Stokkers

Rapportcijfer: 7,13

Ideale teamspeler, waar een elftal er geen genoeg van kan hebben. Of noem je zoiets de ideale schoonzoon? Heeft misschien wel een turbulent privéleven, wie zal het zeggen, maar weet dit dan verdomd goed voor de media verborgen te houden. Type speler die gewoon als prof zijn werk doet, niet zeurt en ook niet geheel onbelangrijk: zijn eigen kwaliteiten goed kent. Het is overigens wel spannend hoe deze speler ermee omgaat als het team er een keer ingefloten wordt. Dit wordt niet geheel duidelijk gemaakt in zijn interview. Is dus wel een van de weinige spelers die een ruime voldoende haalt de 1e seizoenshelft.

Meer spelersbeoordelingen

Lees ook hoe de andere spelers in de winter van het seizoen 2016-17 werden beoordeeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *