Spelersbeoordelingen eerste seizoenshelft (deel 1/5)

Het seizoen is halverwege, tijd om de balans op te maken. Hoe presteren de spelers van BSC Unisson 3 tot nu toe? Een onafhankelijke jury oordeelt onverbiddelijk. In dit deel: Johan Nijhuis, Raymon Leusink, Tom de Haas en Niek Dekker.

 

Johan Nijhuis

Rapportcijfer: 6,04

Kende een onrustige eerste seizoenshelft. Voor iemand met leidinggevende ambities liet Johans discipline ernstig te wensen over. Werd disciplinair geschorst na ongeoorloofd alcoholgebruik samen met Niek Dekker, kwam te laat voor de uitwedstrijd tegen PH en was het onderwerp in hardnekkige transfergeruchten. Achilles-thuis miste Johan door een verbanning naar het vijfde, samen met 3 teamgenoten. Ook leidden zijn ambities tot een vete met speler/coach Van Raalte, die onlangs werd bijgelegd. Werd tussen alle onrust door nog wel gekozen tot speler van de week met 514 stemmen, naar deze mogelijk gekaapte stemming loopt nog een onderzoek. Johans ambitie is te prijzen en het (eeuwige) talent is er, maar hij zal zijn discipline moeten aanscherpen om in de tweede seizoenshelft uit te kunnen groeien tot de leider die hij wil zijn.

Raymon Leusink

Rapportcijfer: 6.28

Na aan het begin van het seizoen een maandje gerelaxt te hebben op de golfbaan was het tijd om op het voetbalveld serieuzer werk te laten zien. Maar misschien zag hij de voetbal nog voor een golfballetje aan de eerste wedstrijden? Heeft tevens een nog veel groter probleem. Speler die het best presteert van allemaal de 1e helft in bed. Maar als die dan eenmaal wakker en bij de les is uiterst waardevol. Alleskunner die op meerdere posities uit de voeten kan. Dieptepunt is dan ook zijn disciplinaire verbanning naar het 5e voor 1 wedstrijd. Belooft hopelijk veel voor de 2e seizoenshelft als hij zijn winterslaap uit heeft en een passende oplossing voor zijn slaap probleem vindt. Derhalve had zijn rapportcijfer van 6.28 eigenlijk veel hoger moeten liggen.

Tom de Haas

Rapportcijfer: 5.83

Ook weer een speler die langdurig geblesseerd is geweest aan de knie en daardoor de voorbereiding, beker en begin van het seizoen gemist heeft. Heeft tevens nog een grof schandaal achter de rug met de marihuana-affaire, iets wat gesuggereerd werd in de pers en hem ook achtervolgd heeft. Is nog lang niet op zijn oude niveau terug en moet oppassen dat hij geen karikatuur van zichzelf wordt. Zijn enige treffer kwam tot stand uit een penalty en dat zegt veel over een speler die eigenlijk de kar zou moeten trekken voorin. Gezien de concurrentie voor de spitspositie moet hij oppassen dat hij niet op de bank beland en daardoor zijn wedstrijden bij de beloften slijt.

Niek Dekker

Rapportcijfer: 6,97

Begon slecht door een poging tot wielercarrière en daaropvolgende sleutelbeenbreuk. Maar maakt vervolgens een ontwikkeling door die omgekeerd is aan die van Johan Nijhuis. Vorige jaren liet de discipline soms nog te wensen over, maar de wijsheid lijkt met de jaren te komen. Werd begin oktober nog wel betrapt op ongeoorloofd alcoholgebruik met Johan en geschorst, maar is sindsdien buiten de media gebleven en liet zijn voeten spreken. In de biografie van teamgenoot Schukkert zelfs omschreven als ‘koorknaap’. Viel begin december op met 2 doelpunten in de 7-3 overwinning op WVV’34 6 en speelde een aantal keren goed als spits. Oogstte toch vooral respect in de spelersgroep door het regelen van het teamuitje naar Winterberg in januari. Trekt Niek deze lijn door?

Meer spelersbeoordelingen

Lees ook hoe de andere spelers in de winter van het seizoen 2016-17 werden beoordeeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *