Schukkert haalt uit in biografie

De passages in de over twee weken te verschijnen biografie van Ron Schukkert over zijn woelige periode bij BSC Unisson 3 hebben veel stof doen opwaaien in Boekelo. De Haaksbergenaar schildert Maarten Wolffer Op Veldmeijer, Patrick Barels en Niek Dekker af als ‘koorknapen’, zo blijkt uit een voorpublicatie in de Twentse Courant Tubantia.

ron

“In de kleedkamer zitten ze erbij als schooljongetjes. Ze durven nooit te protesteren tegen de belachelijke beslissingen van Ronald van Raalte. Zelf ben ik heel anders. Ik heb het gevoel dat ik niet mezelf kan zijn, het is altijd heel stil.” In het boek staat de aanvaller ook stil bij zijn moeizame relatie met coach Ronald van Raalte.

Hevige botsing

De twee botsten hevig met elkaar in november 2016 na de uitwedstrijd tegen PH (4-3 nederlaag). “Ik vertelde hem recht in het gezicht dat hij geen impopulaire beslissingen durft te nemen. En waarschijnlijk nog wel ergere zaken”, laat Schukkert weten. “Ik zei: ‘Je bent bang voor Nijhuis (gedoodverfd opvolger Van Raalte, red.) Zoek het lekker uit’. In zijn positie zou ik bang zijn geweest.”

Schukkert vindt dat Van Raalte te weinig aandacht voor hem heeft. “Ik had ook voor dat incident al geen goede band met hem. Hij sprak nauwelijks met mij.”

Diva-gedrag

In de wandelgangen gonst het al weken van de geruchten over vedettegedrag van Schukkert binnen het derde. “Het lijkt wel een diva”, aldus Arjan Meijeringh. “Meneer voelt zich te goed om de ballen voor de training op te pompen en de hesjes mee te nemen. Maar het wordt tijd dat hij weer eens gaat scoren en zijn voeten laat spreken in het veld, in plaats van in de media.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *