Pechvogel Barels laat van zich horen na geslaagde knie-operatie

Verdediger Patrick Barels is met succes aan de meniscus van de rechterknie geopereerd. De operatie werd uitgevoerd in het Medisch Spectrum Twente. Tijdens de ingreep is een stukje van de meniscus van Barels verwijderd. Inmiddels gaat het weer goed met de ‘man of the season 2015-16’.

“Om twaalf uur onder het mes, om vier uur naar huis en nu loop ik alweer”, aldus Barels tegen BSCU3 Inside. “Het gaat prima. Ik heb een beetje napijn, maar het voelt goed. Binnenkort kan ik waarschijnlijk alweer gaan fietsen. Hoe lang de revalidatie precies gaat duren weet ik niet, ik neem de tijd. Ik zal dus een paar belangrijke wedstrijden met BSC Unisson 3 gaan missen. Ik baal er goed van, maar het is even niet anders. Even doorbijten en dan lekker aan de bak”.

Panna’s

Het hoofd van de medische staf was bij de ingreep aanwezig. Desgevraagd vertelt hij exclusief aan BSCU3 Inside: “Barels moet nog wel een aantal maanden rust houden alvorens de looptraining te hervatten. Dit is langer dan normaal, omdat ik extra beschadiging aantrof door overvloedig geïncasseerde panna’s.” Volgens de arts heeft de ingreep aan de knie geen gevolgen voor het verdere verloop van Barels’ carrière.

Van Raalte blij

De geplaagde aanvoerder/speler/trainer Ronald van Raalte is blij dat Barels zich kan richten op zijn comeback. Van Raalte: “Ik heb de spelers ingelicht en we hopen dat het goede nieuws ons over anderhalve week (zondag 30 oktober, red.) tegen Rood-Zwart een zetje geeft. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, dan is goed nieuws wel eens lekker. Bovendien mis ik Barels ook gewoon. Er is nu eigenlijk niemand met wie ik over het voetbal uit de jaren 60 kan praten”.

barels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *