Ook Reutum 35+1 slachtoffer Boekelose dadendrang: 7-1

Na de eclatante 0-10 zege van vorige week uit bij Tubanters-3, zijn de verwachtingen hooggespannen voor vandaag. In het tweede bekerduel mag aangetreden worden tegen een onbekende tegenstander, namelijk het eerste elftal van de Reutumse 35+ selectie. Was vorige week een incident of moet er dit jaar serieus rekening gehouden worden met de equipe van coach Edwin Duivelaar?

Verrassing

In ieder geval verrast Duivelaar met de opstelling. Waar vorige week Leshley Kuypers, Toine Kohn en Michel Kerver de sterkhouders waren, zitten zij vandaag naast elkaar op de bank. De media weet te registreren dat zij dit met gemengde gevoelens ondergaan.

Kuypers en Kerver ondergaan hun wisselbeurt met opgestoken duim, Kohn denkt er het zijne van.

Het geeft maar aan dat er dit jaar geen abonnementen op de basiself worden weggegeven; een goede wedstrijd is nog geen garantie voor een basisplaats de week erop.

De opstelling van vandaag:

Ruben;
Jeffrey, Johan, Tom, Henk;
Arjan, Alwies, Niek;
Niek, Maarten en Jochem.

Wissels: Bas, Leshley, Michel, Toine.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ansink.

Gasten openen de score

Het begin van de wedstrijd is redelijk, maar haalt het niet bij de bliksemstart van vorige week. Reutum biedt goed tegenstand, waardoor zich een gelijkwaardig schouwspel ontvouwt op De Zweede. Toch zijn het de gasten die de brilstand het eerst weten te verbreken, ongeveer halverwege de eerste helft tekenen zij de 0-1 aan. Dit blijft onveranderd tot het rustsignaal.

Spraakmakend interview

In de rust weet de media een exclusief interview te arrangeren met gepasseerde sterspeler Toine Kohn. Dit interview wordt binnenkort paginagroot gepubliceerd, spraakmakend zal het zeker zijn, maar voor nu kunnen we concluderen dat hij zeer ontevreden is met het wisselbeleid van Duivelaar. Kunnen we de tweede helft zijn revanche tegemoet zien?

In de rust maken allevier de wissels hun entree, daarentegen ruimen Nick, Johan, Niek en Jochem het veld.

Gestopte penalty

Dat Toine getergd is, valt gelijk op. Mede-invaller Kerver weet hem al vroeg in de tweede helft te lanceren, waarna de spits onrechtmatig gestopt wordt door de defensie. De door scheidsrecher Ansink toegekende penalty wordt direct opgeëist door Toine, echter het is de doelman die aan het langste eind trekt en de 0-1 blijft op het bord staan.

Wesley

Toch is het BSC Unisson 3 dat de druk blijft opvoeren, onder leiding van Michel Kerver die de zaken goed neerzet. Het is mede-invaller Leshley die even later achter een vrije stap gaat staan en de bal panklaar op het hoofd van Maarten legt, die weet met dit soort ballen wel raad: 1-1.

Nauwelijks bekomen van de gelijkmaker moet Reutum ook gauw de 2-1 incasseren. Wederom is het de ontketende Leshley die ‘weggestoken’ wordt en 1 op 1 met de doelman geen fout maakt. Waar ‘Leshley light’ vorige week al grote indruk maakte, wordt er vandaag vanaf de zijlijn hardop getwijfeld of we niet te maken hebben met zijn talentvolle tweelingbroer Wesley.

Ongelukkig

Dan blijkt dat het niet de dag zal worden van Toine. Na een schop van een Reutumse verdediger moet hij het veld ruimen met een blessure. Een ongelukkige wedstrijd en hopelijk herpakt hij zich volgende week.

Toine wordt kort op de huid gezeten

Intussen gaat Leshley gewoon door met doelpunten maken. Ditmaal wordt hij weggestuurd door Jochem met een fraaie steekpass, en houdt hij het hoofd koel voor de 3-1.

Jochem is goed voor een doelpunt en een assist vandaag

Doelpuntenfestijn

Het wordt eentonig, maar op een van de daaropvolgende aanvallen is het weer Wesley (?) die aan de buitenspelval ontsnapt maar niet zelfzuchtig is en de eer gunt aan Maarten, die zijn tweede van de dag aantekent: 4-1.

Dan wordt het echt genieten voor het massaal toegestroomde publiek en de 5-1 is een ware gallery-play voorstelling. Maarten passt op Leshley, die speelt terug naar Maarten die de bal tussen de benen door laat lopen richting Jochem, voor wie het een koud kunstje is om de 5-1 op het scorebord te zetten.

Even later gunt Maarten ook Michel een doelpunt, hij legt de bal na een van de vele vlotlopende aanvallen breed waarna Michel stijlvol afrondt met een hakje.

Arjan verdeelt het spel op het middenveld, zijn moment of fame bewaart hij tot de slotminuten

Slotakkoord

De actie van de dag komt op naam van Arjan, die behalve balletjes doodleggen tijdens een Kung-fu trap, ook een keurige panna in huis heeft. Rond de middencirkel poort hij zijn tegenstander, stuurt Alwies weg die oog heeft voor de inlopende aussenbahnspieler Jeffrey met paardenlongen, die het slotakkoord geeft: 7-1.

Alwies controleert de bal en geeft even later een assist op Jeffrey

Managen

Het was genieten vandaag. Vraag is wel hoe Duivelaar de ontevreden Toine gaat managen. En hoe hij de hele selectie tevreden houdt, nu vrijwel iedereen aanspraak lijkt te maken op een basisplaats. Blijf dit team volgen, op 13 september wordt er weer thuis aangetreden, dan is Bon Boys 7 de opponent.

Henk Nijhuis bewaart het overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *