Ongeslagen Cupfighter BSC Unisson 3 door naar volgende bekerronde na sensationeel gelijkspel tegen HSC’21 7 (5-5)

Na twee goede wedstrijden tegen respectievelijk Buurse 4 (4-2 winst) en Bon Boys 7 (2-2) had het derde zich een goede uitgangspositie verworven voor het laatste groepsduel. Hiervoor werd afgereisd naar Haaksbergen, waar opponent HSC’21 7 vandaag wachtte. De grote vraag was natuurlijk: hoe ‘fit’ waren de jongens na het feestje van technisch manager Patrick Barels, die zaterdagavond 50 kaarsjes mocht uitblazen.

Golf van geweld

Maar eerst nog even terug naar eerder deze week, waarin het leek dat een ware golf van geweld zich aftekende op Sportpark De Zweede. Eerst was het Leshley Kuypers die zich meldde met een blauw oog.

Aanvaller Kuypers meldde zich met een blauw oog, Van Raalte ontkent betrokkenheid

Boze tongen beweren dat speler/coach Van Raalte hier achter zit, die mogelijk ‘losse handjes’ heeft gehad, maar de persoon in kwestie ontkent elke betrokkenheid.

Niet veel later dook er een foto op van doelman Mike Jansen, die het ei op zijn enkel toonde.

De enkel van doelman Jansen

Tot slot raakten de gemoederen tijdens de donderdagavondtraining, ondanks de aanwezigheid van twee scheidsrechters, oververhit en dit resulteerde in een ouderwetse zaag van Meijeringh op het scheenbeen van De Haas.

Kortom, alle ogen waren deze ochtend gericht op de mannen die het vandaag moesten gaan doen in Haaksbergen.

Opstelling

Omdat Jansen, naar eigen zeggen volgens zijn blessure (maar volgens intimi vanwege een zware verliefdheid) niet kon spelen, werd gelukkig Jesse te Koppele bereid gevonden om het doel te verdedigen. De volgende namen mochten starten:

Jesse te Koppele;
Gertjan Stokkers, Bas Hassink, Johan Nijhuis, Mark ter Mors;
Jochem Heeks, Arjan Meijeringh, Tom de Haas;
Niek Dekker, Robbert Hoogeveen, Leshley Kuypers.

Wissels: Arjan Stokkers, Edwin Duivelaar, Maarten Wolffer, Thijs ter Mors.

Onder toeziend oog van technisch manager en tevens fotograaf Patrick Barels, werd er op een schandalig slecht veld, dat meer weg had van een akker waar Gertjan Stokkers zich naar eigen zeggen nog voor zou schamen, afgetrapt om 09.00.

Matige start

Waar men van tevoren al wel beetje bang voor was, werd al snel bewaarheid. Het derde begint slap aan de wedstrijd. Er wordt geprobeerd om op te bouwen maar dit blijkt onmogelijk en al vrij snel ligt de 1-0 er in.

Zes treffers voor rust

Na een kwartier lijkt het men zich wat heeft aangepast aan de omstandigheden, de lange bal wordt eerder gehanteerd en duels worden gewonnen. Dan krijgt BSC Unisson 3 een vrije trap en die wordt door Arjan Meijeringh panklaar op het hoofd gelegd van Tom de Haas, die de bal in de verre hoek kopt voor de 1-1.

De Haas kopt de 1-1 tegen de touwen op aangeven van Meijeringh

BSC Unisson 3 drukt door en niet veel later is het Niek Dekker die op een meter of 16 de bal teruglegt op de inlopende De Haas, die de bal linksonder in de hoek schuift en met de 1-2 alweer zijn vierde treffer van het seizoen laat aantekenen.

Robbert Hoogeveen stuit op een groen-witte muur
Arjan Meijeringh had vandaag een aantal fraaie passes in petto

Helaas haalt Gertjan Stokkers het niet tot de rust, een blessure betekent voor hem einde wedstrijd, hij wordt vervangen door Arjan Stokkers.

Jochem Heeks in actie

Toch zijn het de Haaksbergenaren die terugkomen in de wedstrijd, door de 2-2 te maken ligt alles weer open.

Nog voor rust is het echter Niek Dekker die de marge van 1 herstelt. Hij krijgt een lange bal over de grond die net te diep lijkt, maar zoals alleen Niek dat kan schuift hij een been uit, omspeelt de doelman en zet de 2-3 op het scorebord.

Niek Dekker maakt de 2-3

Maar geheel in de geest van de wedstrijd wordt het ook weer 3-3. Het is de stand waarmee beide teams de rust in gaan.

Wissels in de rust

In de rust wordt er gewisseld: Maarten Wolffer en Thijs ter Mors komen in het veld voor Robbert Hoogeveen en Bas Hassink. Het gekozen strijdplan wordt voortgezet: zoveel mogelijk duels winnen en de bal lang spelen zo snel het kan.

Invaller Maarten Wolffer verdeelt het spel na rust

Zelfde spelbeeld

De tweede helft lijkt een herhaling te worden van de eerste, als HSC’21 scoort en daarmee de 4-3 laat noteren.

Maar ook nu geven de gasten zich niet gewonnen. Het is weer Niek Dekker die de bal aangespeeld krijgt rond de 16-meter. Hij kapt en draait en schiet dan de bal in de korte hoek, te machtig voor de doelman en de stand is weer gelijk: 4-4.

Doelman Jesse te Koppele lanceert de bal richting voorhoede

Dat het publiek vandaag de grote winnaar zal worden, is dan al geen verrassing meer, maar het is nog niet gedaan met het doelpuntenfestijn.

Er vindt nog een wissel plaats aan de kant van BSC Unisson, Tom de Haas  maakt plaatst voor Edwin Duivelaar, die de spitspositie inneemt waardoor Niek Dekker naar het middenveld verhuist.

Daarna een snelle tegenaanval van de groen-witten die op voorsprong komen, een droog schot in de verre hoek is doelman te Koppele te machtig: 5-4.

Arjan Stokkers wordt het bos in gestuurd

Even later geeft Duivelaar aan dat het er alweer op zit, een kuitblessure dwingt hem om de bank weer op te zoeken, De Haas kan terug het veld in.

De invalbeurt van Duivelaar is van korte duur

Het laatste woord is aan aanvoerder Johan Nijhuis. Hij wordt vlak voor tijd vrijgespeeld op een meter of 20 vrijgespeeld en besluit uit te halen. Het blijkt een goed besluit, als de bal via de binnenkant van de rechterpaal binnenvalt en het net voor de tiende keer vandaag laat bollen: 5-5.

Aanvoerder Johan Nijhuis haalt uit voor de 5-5.

Dan vindt de prima leidende scheidsrechter Hemink het welletjes en hij fluit voor het einde van de wedstrijd.

Scheidsrechter Hemink fluit een prima wedstrijd
Leshley Kuypers is een aantal keren dreigend maar komt niet tot scoren

Spanning in de kleedkamer na afloop, want is dit gelijkspel voldoende om door te gaan in de beker?

Cupfighters

Na de wedstrijd blijkt dat het gelijkspel voldoende is om als eerste te eindigen in de poule en dat betekent dat cupfighters BSC Unisson 3 door zijn naar de volgende ronde!

Cupfighter BSC Unisson 3 is door naar de volgende ronde

Dit leidt tot gemengde reacties, zo antwoordt Robbert Hoogeveen desgevraagd: “leuk dat we door zijn, maar dit leidt natuurlijk ook weer tot nieuwe wedstrijden. Ik weet niet of ik daar nou zo blij mee ben”.

Robbert Hoogeveen lacht als een boer met kiespijn: BSC Unisson 3 door in de beker

Start competitie tegen TVV 4

Volgende week is het derde vrij, daarna wordt de competitie afgetrapt om 09.30u op De Zweede, thuis tegen TVV 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *