Het nieuwe seizoen staat voor de deur

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, en dus wordt het zo langzamerhand weer tijd voor een kleine update.

De zomerstop heeft namelijk ook lang genoeg geduurd, aangezien de laatste wedstrijd op donderdag 22 april werd gespeeld, waarna 3 afgelastingen volgden omdat ons eigen “elftal” geen 11 spelers op de been kon krijgen. Mede daardoor werd de titel “rode lantaarndrager seizoen 2015/2016” in de wacht gesleept.

Welnu, BSC Unisson 3 is na een jaartje BSC Unisson 4 te zijn geweest, weer BSC Unisson 3 geworden, en heeft dus weer haar vertrouwde elftalnummer terug.

De groepsnaam op WhatsApp “BSC Unisson 4 zonder 11” is bovendien gewijzigd in “BSC Unisson 3 met 21?”, aangezien het elftal is versterkt met maar liefst 9 sterspelers.
Bas Hassink keert weer terug op het oude vertrouwde nest, en aangezien het “teamschotel” elftal van Rudy Lansink is opgeheven, zijn Thijs ter Mors, Mark ter Mors, Edwin Stokkers, Arjan Stokkers, Gertjan Stokkers en Robbert Hoogeveen ook onderdeel van het sterrenensemble geworden.
De 2 laatstgenoemden zijn met name gescout als versterking voor de 3e helft.
Tot slot zijn Ferens Scholten en Nieck Exterkate nog vlak voor de sluiting van de transfermarkt binnenboord gehaald.

Gisterenmorgen, zondag 21 augustus, stond tevens alweer de 1e bekerwedstrijd op de agenda.
Hierbij werd om 11:15 worden aangetreden tegen PW 3 in Enschede.

De opstelling:
Dennis
Arjan S, Johan, Enoch, Bas
Thijs, Ron, Ronald, Nieck
Maarten, Mark

De volle reservebank
Gertjan, Robbert, Edwin, Arjan M, Raymon

De vlagger (Ferens), de 12e man (Niek)

Om stipt 11:15 werd er op sportpark Het Diekman in Enschede afgetrapt voor de bekerwedstrijd PW 3 – BSC Unisson 3.

BSC Unisson nam al snel het initiatief in de wedstrijd, en ondanks het vernieuwde elftal, werd er redelijk combinatievoetbal gespeeld.
De gebroeders Ter Mors (Mark en Thijs) kwamen al snel in een aantal kansrijke situaties terecht, maar telkens ging de bal er net niet in.
Ook PW kreeg enkele goede kansen, maar ook zij wisten deze kansen niet te benutten.

Vlak voor rust werd Ron in het zestienmetergebied ten val gebracht, en Ronald ging vervolgens achter de bal staan om de penalty te nemen.
Hij stuurde de keeper uiterst subtiel rechts het bos in en schoof de bal vervolgens uiterst beheerst links op buitenkantje paal. De buitenkant inderdaad, dus gewoon hartstikke mis en dus geen doelpunt!

Gelukkig wist Mark 1 minuut voor de rust de 0-0 brilstand alsnog om te zetten in een 0-1 voorsprong na een vlot combinatiespel van BSC Unisson.
Zelf dacht hij al topscoorder te zijn met +1, maar de reservebank oordeelde anders en telde ook het aantal gemiste kansen mee en daardoor kwam de teller voor Mark op -2 te staan.

Tijdens de rust mocht diezelfde reservebank in zijn geheel gaan warmlopen, en werden Edwin (voor Thijs), Robbert (voor Nieck), Arjan M (voor Ronald), Gertjan (voor Arjan S) en Raymon (voor Enoch) in het veld gebracht.

Na rust tekende BSC Unisson al snel voor de 2e treffer, alhoewel daar wel een been van een PW speler voor nodig was, aangezien een schot van richting werd veranderd, waardoor de treffer doorging als “eigen doelpunt” (0-2).

Vervolgens wisten Edwin (0-3) en Maarten (0-4) de wedstrijd definitief te beslissen, maar de topscoorder van vorig seizoen (Ron) deed er nog een schepje bovenop en gaf de uiteindelijke genadeklap (0-5 en 0-6).
De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar bij enkele spelers stond het vizier nog niet helemaal op scherp deze 1e wedstrijd.

BSC Unisson kreeg gelukkig geen tegentreffer, ondanks dat het in de 2e helft nog wel een penalty tegen kreeg, nadat Gertjan aan de handrem moest trekken (pootje haken) in het zestienmetergebied. Keeper Dennis Neuer stopte de penalty en daarmee wist hij zijn doel keurig schoon te houden.

Met deze 0-6 overwinning gaat BSC Unisson 3 aan de leiding in de poule, aangezien Bon Boys 6 en Rigtersbleek 5 in Haaksbergen met 5-5 gelijk hadden gespeeld.

Man of the Match: Nieck

Aankomende zondag 28 augustus om 09:30 speelt BSC Unisson 3 thuis tegen Bon Boys 6 en bij een overwinning is het zo goed als door naar de volgende ronde.

Op de hoogte blijven van BSC Unisson 3?
Like onze Facebookpagina voor het laatste nieuws en wedstrijdverslagen!

Auteur:

Middenvelder van BSC Unisson 3, die op alle posities uit de voeten kan. Tevens sta ik als verslaggever op de loonlijst van de mediagroep BSCU3 Inside.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *