Nieuwe aanwinsten van het derde (3): Robin Tieberink

In de transferzomer van 2018 werden kosten noch moeite gespaard om de selectie van het derde te versterken. In deze reeks stellen deze nieuwelingen zich aan u voor. De derde in de reeks is Robin Tieberink.

Robin Tieberink BSC Unisson 3

1. Wat zijn je hobby’s naast voetbal?

Naast het spelen van voetbal zit ik elke twee weken in de Grolsch Veste naar het spektakel van de Keuken Kampioen divisie te kijken. Verder houd ik van een lekker hapje eten, BBQ-en en een biertje drinken met kameraden.

2. Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd met BSC Unisson 3?

Vooral niet veel anders doen dan normaal. Helemaal geen bier drinken op de zaterdagavond werkt niet prestatiebevorderend heeft het verleden uitgewezen. Dus vooral gezellig een biertje drinken, niet tot 05:00 uur blijven hangen (werkt óók niet prestatiebevorderend heeft het verleden uitgewezen) en ’s ochtends ruim op tijd de wekker voor een goed ontbijt.

3. Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?

In beide gevallen door te genieten van een biertje en gehaktbal in de kantine. Al smaken beide wel beter na een fijne 1-0 overwinning door een doelpunt in de 93e minuut moet ik zeggen. Chagrijnig van een verloren wedstrijd word ik alleen als er met de pet naar gesmeten wordt.

4. Welke kwaliteiten heb je nodig om het niveau te behalen waar je nu op speelt?

Doorzettingsvermogen en felheid in het veld om ervoor te zorgen dat de tegenstander een zo vervelend mogelijke ochtend heeft. Een fluwelen traptechniek en prachtige dribbel waren ook leuk geweest, maar daar laat mijn motoriek me toch ernstig in de steek.

5. Bij het voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet doen. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?

Buiten de voetbaltraining, af en toe een keertje hardlopen of naar de sportschool. Maar het leukste blijft toch om op een gure zondagochtend met 22 man achter een bal aan te rennen.

6. Moet je als voetballer letten op je voeding? Hoe houd jij hier rekening mee voor het trainen en/of voor een wedstrijd?

Ik probeer normaliter gezond en afwisselend te eten, maar laat het biertje en broodje beenham in de Grolsch Veste ook zeker niet staan. Vooral proberen niet teveel te eten voor een training is wel eens een uitdaging, verder houd ik er niet speciaal rekening mee.

7. Wat is de belangrijkste voetballes die je geleerd hebt en van wie kreeg je deze wijze les?

Dat je met een goede mentaliteit en doorzettingsvermogen best nog een eind kunt komen als je niet gezegend bent met fraaie technische kwaliteiten. De meeste trainers die ik heb gehad, beloonden dit uiteindelijk ook wel.

8. Van welke teamgenoot van BSC Unisson 3 zou jij graag iets willen weten? Wat zou je hem/haar willen vragen?

Mike Jansen; had je die bal vorige week niet gewoon kunnen pakken?

9. Wat moet het team doen om te voorkomen dat het weer in een crisis belandt, volgens jou?

Vooral niet teveel met het journaille praten en journalisten zeker weren uit de kleedkamer. De sensatiebeluste pers creëert vaak juist de crisis, waar rust van belang is.

10. Wie is de enige terechte aanvoerder van dit team?

Johan Nijhuis, Altijd stipt op tijd, de rust zelve en die zwarte schoenen met rode veters staan erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *