Nieuwe aanwinsten van het derde (1): Leshley Kuypers

In de transferzomer van 2018 werden kosten noch moeite gespaard om de selectie van het derde te versterken. In deze reeks stellen deze nieuwelingen zich aan u voor. We trappen de reeks af met Leshley Kuypers.

Leshley Kuypers BSC Unisson 3

  1. Wat zijn je hobby’s naast het voetbal?

Naast voetbal ben ik graag op pad met mijn vriendin en ondernemen wij graag dingen. We gaan graag samen uit eten of lekker dagjes weg. Ook loop ik graag een stuk met mijn twee honden. Verder doe ik naast werken en voetballen graag sporten en gamen.

  1. Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd met BSC Unisson 3?

Ik zorg dat ik op tijd naar bed ga en voor een wedstrijd goed gegeten en gedronken heb. Verder zorg ik altijd dat ik goed mijn warming-up doe om zoveel mogelijk blessures te voorkomen. Wel moet ik altijd even voor een wedstijd naar de wc hahaha!

  1. Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?

Winnen is altijd goed, ik wil altijd voor de drie punten gaan ongeacht wat. Tuurlijk gaat het om het plezier wat ik beleef op het veld maar ik ben wel altijd erg gedreven. Verliezen is echt afhankelijk van de manier waarop. Als wij terecht verloren hebben dan kan ik dat zeker accepteren en de tegenpartij feliciteren met hun overwinning. Als het verlies onterecht is (door bijvoorbeeld een partijdige scheidsrechter) kan ik daar slecht mee omgaan en kan ik daar ook heel lang van balen. Ik kan heel slecht tegen onrecht op wat voor manier dan ook, dus vooral als we op het veld staan en we onterecht verliezen kan ik nog wel eens een draak zijn.

  1. Welke kwaliteiten heb je nodig om het niveau te behalen waar je nu op speelt?

Ik denk dat je veel kunt bereiken met inzet en mentaliteit (uiteraard moet je ook een balletje kunnen trappen haha). Alles hangt af van je eigen mentaliteit en inzet. Verder wat voor mijzelf heel goed is, is het feit dat ik met mensen om mij heen speel die al langer voetballen en mij naar een hoger niveau kunnen tillen. Dit is mijn tweede seizoen überhaupt binnen de voetbal en ik merk dat ik het spel nog goed moet leren kennen. Vorig jaar bij BSC Unisson 5 heb ik goed kennis kunnen maken met in competitieverband voetballen, dat was mijn eerste seizoen. Nu vind ik het fijn dat ik met meer voetballende vermogen om me heen op het veld sta en zelf merk dat ik elke week beter word en groei. Zolang we als team elke week goed blijven trainen en op elkaar ingespeeld worden denk ik dat wij een goed voetballend team kunnen worden.

  1. Bij het voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet doen. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?

Ik let op mijn voeding (geen bepaald dieet ofzo, maar gewoon met mate alles doen en gezond eten) en probeer naast mijn werk waar ik veel fysieke inspanning lever ook te blijven hardlopen en mountainbiken. Verder ben ik heel mijn leven bezig geweest met (top)sport waardoor ik snel fit ben en een bepaalde basisconditie heb.

  1. Moet je als voetballer letten op je voeding? Hoe houd jij hier rekening mee voor het trainen en/of voor een wedstrijd.

Ik denk dat je überhaupt moet letten op je voeding om in zijn algemeenheid gezond te blijven. Ik drink al geen alcohol en rook bijvoorbeeld niet, ook dingen die erg belangrijk zijn voor je gezondheid. Verder qua voeding zorg ik wel dat ik bijvoorbeeld niet voor de wedstrijd/training te zwaar eet maar wel alle voedingsstoffen die ik nodig heb. Een stuk fruit, wat gezonde suikers voor energie en veel water om te voorkomen dat mijn spieren sneller vochttekort krijgen.

  1. Wat is de belangrijkste voetballes die je geleerd hebt en van wie kreeg je deze wijze les?

Ik heb niet echt iemand die mij een wijze les heeft geleerd, ik heb wel mensen om mij heen gehad die mij hebben zien voetballen en zeiden dat ik hier aanleg voor had en wat mee moest doen. Ik heb vroeger altijd al willen voetballen maar dat mocht niet zo zijn. Vandaar dat ik nu mijn jongetjesdroom volg en alsnog op 26-jarige leeftijd ben begonnen met competitievoetbal.

  1. Van welke teamgenoot van BSC Unisson 3 zou jij graag iets willen weten? Wat zou je hem/haar willen vragen?

Ik heb niet specifiek iemand binnen het team die ik wat zou willen vragen. Wat ik graag zou willen weten is hoe ik elke week weer beter kan worden en kan groeien. Al mijn teamgenoten kunnen daar een rol in spelen en mij helpen om een betere voetballer te worden. Wat ik wil weten is of ik goed mee kan doen op dit niveau of dat er nog dingen zijn die ik kan veranderen.

  1. Wat moet het team doen om te voorkomen dat het weer in de crisis belandt, volgens jou?

Zorgen dat je een team bent en elke week als team er staan. Het maakt niet uit of dit nou op de training is of tijdens een wedstrijd. Je moet er samen voor knokken en zorgen dat je elkaar steunt door dik en dun. Een team is zo sterk als de zwakste schakel, als je elke week weer vecht voor je plek doe je er in ieder geval alles aan om het beste uit jezelf en het team te halen. Ook blijft de discipline van ieder individu uiterst belangrijk.

  1. Wie is de enige terechte aanvoerder van dit team?

Moeilijk te zeggen, ik  heb pas één wedstrijd mee gedaan en vind dat moeilijk in te schatten. Maar als ik een naam moet noemen nu vond ik dat Maarten heb goed deed tijdens mijn eerste wedstrijd en ervoor. Hij heeft mij wat dingen verteld en uitgelegd over het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *