Kampioen HVV Tubantia 5 stopt zegereeks BSC Unisson 3 (0-3)

Deze zondag stond er een interessant duel op het programma. Tubantia 5, in de heenwedstrijd met 8-1 te sterk geweest, zou zich bij een overwinning kronen tot kampioen. Het in een bloedvorm verkerende BSC Unisson 3 wilde graag een vierde zege aan de imposante reeks toevoegen. In de media was al het nodige te doen geweest rondom dit duel, het vuurtje was door de marketingafdelingen van beide teams al opgestookt. Reden genoeg om er vandaag eens goed voor te gaan zitten. De weg naar het versierde sportpark De Zweede (een PR-stunt van Tubantia?) was dan ook door veel mensen gevonden vandaag.

Bij aankomst blijkt De Zweede versierd, een stunt van Tubantia?

Grote selectie

Het technisch hart had de beschikking over een grote selectie vandaag. Keeper Homeijer ondervond nog teveel last van de gevolgen van het midweekse duel van afgelopen donderdag, hij werd vervangen door keeper Mike Jansen. De volgende elf werden de wei in gestuurd:

Mike Jansen;
Edwin Stokkers, Enoch Visser, Ronald van Raalte, Mark ter Mors;
Arjan Meijeringh, Maarten Wolffer;
Arjan Stokkers, Sjoerd van der Peet, Ron Schukkert;
Thijs ter Mors.

Wissels: Raymon Leusink, Johan Nijhuis, Nieck Exterkate, Tom de Haas.
Vlagger: Bas Hassink.
Morele support en analyses: Niek Dekker, Edwin Duivelaar en Patrick Barels.

Leusink doorbreekt weekendritme

Wat opvalt op de bank is met name de vermoeid ogende Raymon Leusink. Navraag door de media leert dat Leusink 2 uur heeft geslapen de afgelopen nacht, terwijl hij normaal nooit slaapt op zaterdagnacht uit angst om zich te verslapen. De 2 uur slaap verstoorden zijn weekendritme dusdanig dat hij uitgeteld aan de kant zit.

Veldoverwicht

Voor de ogen van het massaal toegestroomde publiek fluit scheidsrechter Reinier Haak voor het begin van deze wedstrijd, waar veel van wordt verwacht.

Tubantia heeft een veldoverwicht

Het zijn de Hengeloers die gelijk het initiatief naar zich toetrekken, waardoor het duel zich in de eerste helft voornamelijk op de speelhelft van de Boekeloers afspeelt. Het veldoverwicht leidt echter niet tot uitgespeelde kansen. Wel tot een blessure voor Arjan Stokkers, die zich verstapt en wordt vervangen door Raymon Leusink. Dan met een minuut of 20 op de klok een vrije trap voor de Roodwitten. Een middenvelder zet zich achter de bal en met een geweldige knal in de bovenhoek zet hij de 0-1 op het scorebord.

Prachtige reddingen

Afgezien van een sporadische counter komt BSC Unisson er niet uit en wordt het steeds verder teruggedrongen op eigen helft. Het is te danken aan keeper Jansen dat de score niet wordt uitgebouwd in de eerste helft, met een aantal prachtige reddingen geeft hij zijn visitekaartje af.

Doelman Jansen moet een aantal keren reddend optreden

Dan probeert sponsor Roy Weterholt het tij te keren. De manschappen worden gemotiveerd doordat hij ze een kratje bier in het vooruitzicht stelt bij een overwinning.

Sponsor Weterholt belooft kratje bier bij overwinning

Het heeft nog niet direct effect, met een 0-1 ruststand gaan beide teams aan de thee.

Tactische wisselingen

In de rust worden een aantal tactische wisselingen en wissels doorgevoerd om in de tweede helft wat meer grip te krijgen op het middenveld en daarmee de wedstrijd. Johan Nijhuis, Nieck Exterkate en Tom de Haas komen in het veld voor Ron Schukkert, Thijs ter Mors en Sjoerd van der Peet. Mark ter Mors verhuist naar de spitspositie, mede omdat hij afgelopen donderdag heeft laten zien in zijn eentje druk te kunnen zetten op vier verdedigers plus een keeper.

Kansen

In de tweede helft blijft Tubantia de dominante ploeg, maar BSC Unisson 3 kan ook een aantal keren gevaarlijk worden. Door goed druk zetten, in combinatie met af en toe wat lichtzinnigheid van de gasten, worden er in de omschakeling nog een paar goede kansen gecreëerd. Met name Raymon Leusink en Mark ter Mors krijgen kansen maar hebben het vizier niet op scherp staan.

Beslissing

De aanvallers van Tubantia missen ook kansen, maar blijken toch scherper in de afronding en laten in de loop van de tweede helft ook de 0-2 en de 0-3 aantekenen. Daarmee is het duel beslist en kan na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Haak een feestje gevierd worden. Met fakkels en vuurwerk wordt het kampioenschap gevierd door de gasten.

Het kampioenschap wordt gevierd

Race tegen de klok

Terwijl de heren gedoucht en al in de kantine zitten, bereikt hen het bericht dat Edwin Duivelaar, vandaag gehuurd door het 2e om te fluiten, geblesseerd is uitgevallen. Op de vraag of zijn seizoen over is, antwoordt hij: “absoluut niet. Het wordt een race tegen de klok, maar ik ben vastberaden om het duel over twee weken tegen Bentelo te spelen. Daar wil ik alles voor doen, zelfs al moet ik ervoor naar de placentadokter in Kroatië. Trouwens, een aantal teamgenoten is onlangs vader geworden. Misschien dat zij nog iets in de vriezer hebben liggen”.

Exterkate: ‘ik ben veranderd’

Wat nog meer opviel in de kantine was dat Nieck Exterkate zich leek af te zonderen van zijn bierdrinkende ploeggenoten. Terwijl zij het duel nabeschouwden, zat Nieck een tafel verderop onder het genot van een kopje koffie te praten met een dame.

Exterkate zondert zich af: “ik ben veranderd”

Als de media informeren naar het hoe en waarom van deze situatie, vertelt hij serieus: “ik ben veranderd, een ander. Tijdens mijn verhuurperiode in Nieuw-Zeeland heb ik veel nagedacht en ik ga het over een andere boeg gooien. Ik ga leven voor mijn werk en mijn sport, en dat betekent automatisch ook dat ik meer let op mijn voeding en alcoholconsumptie. Dit is de nieuwe Nieck.”

Nog twee wedstrijden

Er staan nog twee wedstrijden op het programma voor het derde: op 7 mei thuis tegen Bentelo en op 14 mei uit tegen NEO. Kunnen de manschappen zich herpakken en nog 6 punten uit deze duels slepen, waarmee een verdienstelijke 6e plek wordt behaald in de competitie? Over een aantal weken weten we het. Blijf het team in de tussentijd volgen, want er gaat geen week voorbij zonder nieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *