‘Geweldige’ Exterkate maakt transfer naar Nieuw-Zeeland

Nieck Exterkate maakt begin januari een transfer naar Nieuw-Zeeland. De aanvallende middenvelder vertrekt bij BSC Unisson 3 en maakt de overstap naar Team Wellington, waar hij een contract voor drie maanden heeft getekend.

Indruk gemaakt

De 24-jarige Exterkate maakte in de eerste helft van het seizoen indruk in de reserve zesde klasse 21. Exterkate, gescout door technisch manager Patrick Barels op het hockeyveld, stond vanaf de eerste dag zijn mannetje op het voetbalveld. Het hoogtepunt was begin oktober, toen hij na een training enthousiast opmerkte tegen een reporter van BSCU3 Media: “hey, ik krijg zelfs gevoel in mijn voet!”

Mooie transfer

Team Wellington, de nieuwe club van Exterkate, is zeer tevreden met de transfer. “Het is geweldig dat we een speler van het niveau van Exterkate naar Wellington kunnen halen”, meldt directeur Jason Brewer op de clubsite. “Hij is jongen die je nodig hebt op het veld maar zeker ook in de kantine. We hopen dat deze transfer de eerste van vele mooie transfers is.”

Exterkate emotioneel

In een interview met BSCU3 Media bedankt Exterkate de Boekeloers. “Emotioneel maar dankbaar wil ik jullie mededelen dat de Nieuw Zeelandse ploeg ‘Team Wellington’ mij heeft gevraagd om deel te nemen aan het 1e elftal voor het komende kwartaal. Het management heeft mij met ingang van 5 januari 2017 een 3-maands contract aangeboden, na deze uitwisselingsperiode zal ik wederom te bewonderen zijn bij het 3e elftal van BSC Unisson. Graag wil ik het 3e elftal van BSC Unisson hartelijk danken voor de opstartfase de afgelopen periode.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *