Eigenaars BSC Unisson 3 eisen passie, strijd en een overwinning tegen Achilles ’12 7

BSC Unisson 3 eindigt de eerste seizoenshelft a.s. zondag met een mooi affiche. Het team speelt om 11.15 uur thuis tegen Achilles ’12 7, dat momenteel op een verdienstelijke vijfde plek bivakkeert in de competitieve zondag reserve 6e klasse 21. Wedstrijden tussen BSC Unisson en Achilles ’12 staan altijd garant voor spektakel en strijd.

Onvrede bij eigenaren en sponsoren

Het incasseringsvermogen van eigenaars, sponsors en supporters wordt dit seizoen danig op de proef gesteld, want BSC Unisson verloor in de eerste seizoenshelft al zes keer, tegenover slechts vier overwinningen. Dieptepunt was de 8-1 nederlaag uit tegen Tubantia op 18 september. “Daar was ik echt ziek van’’, zegt commercieel directeur en mede-eigenaar Bas Hassink. “Ik ben de hele maandag van slag geweest, want hoe leg je zoiets uit aan je eigenaars, sponsors en supporters? Die verwachten dat spelers er 100 procent voor gaan en met modder aan hun broek van het veld stappen. Dat is nu te weinig het geval. Het consortium InnoFour, Primera Winters en Stucadoorsbedrijf Weterholt steekt veel financiële middelen in dit team en het ontbreekt de jongens aan niets. Dan mogen zij toch ook wel wat terugverwachten?”

Eigenaren voeren druk op

Vandaag kwam het bericht naar buiten dat het consortium, onder leiding van Roy Weterholt, voor a.s. zondag de druk flink opgevoerd heeft. Dit gebeurde op het medium Facebook, alwaar Weterholt in een direct bericht de voltallige selectie van BSC Unisson aansprak en opriep hun verantwoordelijkheid te nemen in het alles-of-niets duel van aanstaande zondag:

De eigenaars van BSC Unisson 3 voeren de druk op om a.s. zondag een goed resultaat te halen tegen Achilles '12 7
De eigenaars van BSC Unisson 3 voeren de druk op om a.s. zondag een goed resultaat te halen tegen Achilles ’12 7

Minder lief zijn

“De tijd is aangebroken om wat minder lief voor elkaar te zijn. Want dat lijkt er bij BSC Unisson bij te horen. Verloren? Nou ja, jammer dan. Hoe goed we het ook doen met BSCU3 Media, BSCU3 Inside, of in de Flits, we zijn in de eerste plaats een voetbalbedrijf. Dat is onze corebusiness. Bij BSC Unisson moet het in eerste instantie om voetbal draaien. Dan krijgt de rest vanzelf aandacht. Als het voetbal stopt, dan stopt al het andere ook. Het is soms alsof niet iedereen zich dat realiseert.’’

Cultclub

Het voetbal is geen ‘onderbreking van een gezellige dag’, zoals technisch directeur Patrick Barels het een paar jaar geleden gekscherend noemde. “Het kost ons nog steeds moeite om van dat beeld af te komen’’, aldus Barels. ,,Natuurlijk is BSC Unisson 3 in veel opzichten een cultclub, maar we moeten wel serieus en geloofwaardig overkomen. De beleidsbepalers hebben daar een belangrijke rol in. We moeten ons dagelijks verplaatsen in het verwachtingspatroon van onze stakeholders die veel geld, tijd en hartstocht in deze club stoppen en er daarmee voor zorgen dat hier nog steeds voetbal van een bedenkelijk niveau gespeeld kan worden.’’

De harten veroveren

Barels hoopt oprecht dat BSC Unisson 3 de harten van de eigenaars, sponsors en supporters weer kan veroveren met gepassioneerd voetbal waarbij de plaggen in het rond vliegen. “Tijdens het trainingskamp in Winterberg, dat deels door een sponsor en de spelersgroep zelf zal worden gefinancierd, zal dat ook nadrukkelijk aan de orde komen”, aldus Barels.

Sprongetje

BSC Unisson 3 staat op de zevende plaats, maar kan bij winst op Achilles ’12 (nummer 5) mogelijk een sprongetje maken op de ranglijst. ,,Het wordt zondag druk, dus daar kan het niet aan liggen’’, aldus Hassink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *