Effectief BSC Unisson 3 revancheert zich sterk tegen HSC’21

Na de geflatteerde 0-6 thuisnederlaag tegen Rood-Zwart 4 waren de rapen gaar. Intern vielen er rake woorden. Aanvoerder van Raalte vatte het eerder deze week al kernachtig samen: ‘het liefst zou ik het hele team wisselen, maar we zijn al blij als we er elf hebben, dus we moeten met elkaar verder’.

Hoe dan ook, het team stond op scherp deze zondagochtend. Met een selectie van 12 man werd afgereisd naar Haaksbergen, voor het treffen met HSC’21 7. Afwezig waren Raymon Leusink, Mike Weterholt en Patrick Barels, waarbij laatstgenoemde wel present was om de jongens aan te moedigen en aan te tonen waarom hij week in, week uit unaniem wordt benoemd tot MOTM. Tegenover de afwezigen stond de comeback van Jochem Heeks na een operatie en van Tom de Haas na een voetblessure.

Opstelling:

Dennis Homeijer;
Frank Hegeman, Ronald van Raalte, Jochem Heeks, Johan Nijhuis
Niek Dekker, Arjan Meijeringh, Sjoerd van de Peet, Ron Schukkert,
Maarten Wolffer, Tom de Haas.

Stipt om 9.30 geeft de leidsman het sein voor de aftrap. De Boekeloers  beginnen goed door tijdig druk te zetten en belangrijke duels te winnen. Dit resulteert in een aantal kleine mogelijkheden en veel dreiging. Na 10 minuten gooit Niek ‘Zlatan’ Dekker er een katachtige schijnbeweging uit, waarmee hij zijn man het bos in stuurt. Helaas niet met een doelpunt tot gevolg, maar de toon is gezet. Een paar minuten later doet ook Tom de Haas een duit in het zakje. Op de rand van het zestienmetergebied ziet hij een gaatje tussen het linker- en rechterbeen van de verdediger en geeft de panna. Er kan nog net een verdediger tussenspringen en de bal tot corner verwerken, maar het gejoel van de supporters achter het doel geeft het gevoel van een geslaagde actie. Niet veel later is het dan toch raak. Johan Nijhuis, de man met de fijnzinnige traptechniek, legt de bal panklaar op het hoofd van Tom, die de bal vervolgens op een presenteerblaadje aan Maarten Wolffer aanbiedt. Van Maarten weten we intussen dat hij zich op Park Scholtenhagen als een vis in het water voelt en ook nu is het buitenkansje wel aan hem besteed: 0-1.

Een minuut of 10 later is het Ron Schukkert die in de opbouw van HSC goed druk zet op de ongelukkig spelende rechtsback, en de bal verovert. Vanaf links stoomt hij op naar de doelman van de groen-witten, en geeft de bal af op de volledig vrijstaande Tom de Haas, die de 0-2 binnenschuift. Een prima uitgangspositie na een halfuur voetbal. BSC Unisson voetbalt goed en snijdt via het middenveld met Sjoerd van de Peet en Arjan Meijeringh een paar keer sterk door de defensie.

Vlak voor rust een ongelukkig moment in de defensie. Een bal die via het been van een Boekelose verdediger terugkaatst wordt opgeraapt door Dennis Homeijer. De scheidsrechter is onverbiddelijk: indirecte vrije trap voor HSC binnen de zestienmeter. Met het nodige geluk verdwijnt het schot door de muur achter Dennis, waardoor de Haaksbergenaren er weer in geloven en er een klein slotoffensief uitgooien in de eerste helft. De schade blijft beperkt, waardoor de teams met een 1-2 stand aan de thee gaan.

In de rust neemt de natuurlijke leider van het team, Patrick Barels, het woord. In twee rake zinnen weet hij te verwoorden wat er goed ging en niet goed ging, en hoe het beter moet. De woorden missen hun uitwerking niet, en als herboren komt BSC Unisson 3 uit de kleedkamer. HSC’21 heeft gebruik gemaakt van haar brede selectie, en heeft 3 keer gewisseld. Beide teams proberen druk te zetten, waarbij HSC een licht overwicht lijkt te hebben. Maar het leidt niet tot concrete kansen, slechts tot schoten uit de tweede lijn die door keeper Homeijer vakkundig over gekeken worden.

De fans moeten wachten tot minuut 65 voor er weer een doelpunt valt. Een mooie aanval vanaf rechts levert een goede voorzet op van Frank Hegeman. De bal lijkt over de lijn te waaien maar Maarten Wolffer weet de bal in een uiterste krachtsinspanning terug te koppen op Tom de Haas, die de bal in het doel knikt: 1-3 en de wedstrijd lijkt gespeeld. HSC zet aan voor een offensief, maar tot kansen leidt dit niet. De buitenspelval wordt door de ervaren verdediging goed gehanteerd en Jochem Heeks luistert zijn comeback een aantal keren op met sterk stofzuigerwerk. Zoals vaker in het voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant. Wederom een voorzet vanaf rechts wordt door Niek Dekker vakkundig met het hoofd verlengd tot aan Maarten Wolffer. Wederom weet hij raad met deze mogelijkheid, en laat de 1-4 aantekenen. De drie punten zijn binnen. En na het laatste fluitsignaal wordt Patrick Barels wederom uitgeroepen tot Man of the match.

Een goede prestatie met mooi voetbal, veel werklust en goede doelpunten van het spitsenduo in vorm. “Op de training was er al wekelijks synergie tussen ons, het is mooi dat dit nu ook op zondag tot uiting komt”, aldus een tevreden Maarten Wolffer na afloop. BSC Unisson kan weer omhoog kijken. Volgende week na de thuiswedstrijd tegen GFC uit Goor weten we of het goede resultaat een vervolg krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *