Eerste driepunter voor BSC Unisson 3 in goede wedstrijd met triest einde

Al is het vroeg in het seizoen, nu al is het ‘schrapen’ voor de technische staf om elf man bijelkaar te krijgen. Gelukkig werden Jochem Heeks en Bertjan Gerritsen bereid gevonden om mee te reizen naar Enschede voor het derde en laatste bekerduel tegen Rigtersbleek. Een duel om des keizers baard, waarin toch met spanning wordt uitgekeken naar een reactie van het team op de beschamende nederlaag van vorige week (5-4) tegen Bon Boys.

Opstelling

Er wordt aangetreden in de volgende opstelling:
Mike Jansen;
Bertjan Gerritsen, Jochem Heeks, Tom de Haas, Edwin Stokkers;
Maarten Wolffer, Arjan Meijering, Sjoerd van der Peet;
Thijs ter Mors, Robbert Hoogeveen, Arjan Stokkers.
Wissel en tevens vlagger: Ronald van Raalte
Coach: Edwin Duivelaar.

Furieus begin

Waar het derde nog wel eens roestig uit de startblokken komt, is daar vandaag geen sprake van. Gelijk vanaf de aftrap wordt druk gezet, en de fanatiek doordekkende (voorstopper) Heeks jaagt door tot aan de rechtsback van ‘De Bleek’. Deze weet niet wat hem overkomt, wat hem ook niet te verwijten valt natuurlijk, verspeelt de bal aan Heeks die vervolgens de doelman koeltjes verschalkt: 0-1.

Rentree Gerritsen

Opvallend in de eerste helft is de solide rentree van Bertjan Gerritsen. Na vorig seizoen al een aantal keren meegetraind te hebben, was hij dus vandaag bereid om een helft mee te doen. Geheel in zijn kenmerkende stijl wisselt hij sterk verdedigend werk af met rushes langs de lijn en levert zo een belangrijke bijdrage aan een eerste helft waarin de Boekeloers zeer dominant voetbal spelen.

Kansen

BSC Unisson bepaalt het spelbeeld en dit leidt tot een aantal kleine kansen, voor o.a. Edwin Stokkers, Thijs ter Mors en Robbert Hoogeveen, die niet worden gepromoveerd tot doelpunt. Aan de andere kant moet doelman Mike Jansen toch ook nog een paar keer reddend optreden bij een enkele uitbraak of afstandsschot van Rigtersbleek. De 0-1 stand blijf echter gehandhaafd tot aan de rust.

Wissel & tactiek

In de rust wordt Gerritsen gewisseld voor Van Raalte, die zichzelf een plek centraal op het middenveld toekent. Arjan Meijeringh verhuist naar de rechterflank. Duivelaar geeft het elftal nog een aantal tactische tips mee (strekking: wel omschakelen stel luie donders) waarna het team tot op het bot gemotiveerd de tweede helft ingaat.

Tweede helft van korte duur

Het derde komt beter uit de rust dan vorige week, maar de tweede helft is van korte duur. Bij een uitbraak over de linkerkant via Edwin Stokkers, komen de keeper en een verdediger van Rigtersbleek ongelukkig in botsing. Het leidt tot een blessure bij de verdediger en gezien de ernst van deze blessure wordt besloten om niet verder te spelen. Een triest einde van een wedstrijd waarin wel goed werd gespeeld door het derde.

Jansen gescout door 1e elftal

Het goede optreden en ‘de 0’ die gehouden werd door doelman Jansen, ging ook bij het 1e elftal van BSC Unisson niet ongemerkt voorbij. Het resulteerde in een oproep voor het 1e elftal dezelfde middag, waarbij hij de reservebank mocht warmhouden.
Doelman Jansen in tenue van het eerste elftal, na een puik optreden bij het derde
Een bij-effect van deze oproep is volgens Van Raalte helaas wel dat Jansen naast zijn schoenen is gaan lopen. Of deze ontwikkeling nog een staartje krijgt zal de komende tijd blijken. Feit is wel dat de speler-coach bekend staat om de gespannen relatie die hij met zijn spelers onderhoudt.

Klaar voor competitie?

Onlangs gaf speler-coach Van Raalte aan dat het derde nog niet klaar is voor de competitie, wellicht is deze overwinning een opsteker voor zijn equipe. Waar dit team precies staat weten we na volgende week, als de mannen mogen aantreden tegen Bon Boys uit Haaksbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *