Eerste driepunter een feit: BSC Unisson 3 houdt huis tegen VV Haaksbergen 3 (7-0)

Zo sterk als het derde begon in de beker, zo matig begon het de competitie. Na een nederlaag in de eerste speelronde tegen Sportclub Neede (3-1), volgden remises tegen achtereenvolgens Rietmolen (1-1), Twenthe Goor (2-2), en HSC’21 (4-4). Daarbij heeft de toch al niet al te ruime selectie de laatste weken te kampen met blessures, waardoor het ook nu weer moeite kost om 11 man op de been te krijgen voor het thuisduel met VV Haaksbergen.

Oudgedienden en jeugdspelers

Maar mede door het feit dat een aantal oudgedienden de helpende hand vandaag toesteekt, aangevuld met talenten uit de BSC Unisson Academie in de vorm van Stijn Lassche en Maarten Huve, kan er met een representatief elftal worden aangetreden. Mike Jansen en Ron Schukkert, nog wel onderdeel van de selectie en zeker ook van de groepsapp, maar dit seizoen nog niet in actie gekomen, melden zich samen met de rest om 8.30 bij Sportpark De Zweede. Waar iedereen buiten staat te wachten vanwege een dichte kantine, die na een kwartier toch open blijkt te zijn. Is dit gebrek aan scherpte een voorbode voor de wedstrijd van vandaag?

Opstelling

De volgende elf namen staan in de basisopstelling van coach / scheidsrechter Edwin Duivelaar:

Mike Jansen;
Jeffrey Drosten,  Bas Hassink, Tom Wennink, Jochem Heeks;
Maarten Huve, Michel Kerver, Stijn Lassche, Nick Telman;
Toine Kohn en Ron Schukkert.

Wissels zijn Michel Timmerman, Arjan Meijering en Tom de Haas, die kampt met een lichte hamstringblessure. Het lijstje geblesseerden bestaat inmiddels uit Maarten Wolffer, Enoch Visser, Leshley Kuypers, Johan Nijhuis, en doelman Ruben Plate. Sjoerd van der Peet en Henk Nijhuis zijn vandaag afwezig.

Voor de tijd heeft Bas Hassink een mooi gebaar in petto voor Tom Wennink. Bas wil Tom namelijk de aanvoerdersband omschuiven, echter als Bas de kegel van Tom opmerkt, slaat de twijfel bij Bas toe en grijpt Nick Telman zijn kans en de band.

Bliksemstart

Vastberaden om vandaag eindelijk eens de drie punten te pakken, vliegt BSC Unisson 3 uit de startblokken. Het is al gauw raak. Bij een aanval van VV Haaksbergen komt Jochem goed voor zijn man, en op typerende wijze lanceert hij zichzelf. Zijn rush gaat tot aan de achterlijn, waar hij de bal panklaar neerlegt voor Toine Kohn, die de 1-0 kan binnenschuiven.

Niet veel later is het Nick Telman die met een pass vanaf het middenveld Toine weet te vinden. Laatstgenoemde weet zich ook nu wel raad met het buitenkansje en laat de 2-0 aantekenen.

Dan is het inmiddels wachten op het moment dat rechtsback Jeffrey Drosten zijn shirt uittrekt (vanwege de warmte). Sinds vorige week weten we dat als Jeffrey dat doet, hij ook scoort, dus dat belooft wat voor het restant van het duel.

Blessure #6

Nadat Toine twee keer raak heeft geschoten, is het helaas ook in zijn hamstring geschoten en moet hij zich laten wisselen. Het aantal geblesseerden staat intussen op zes. Arjan Meijering betreedt het veld en neemt naast Ron Schukkert de spitspositie in.

Score wordt opgevoerd

Nick Telman, die vleugels lijkt te hebben gekregen van de band om zijn arm en ineens ook alle vrije trappen opeist, weet op slag van rust met een heerlijke pass vanaf links Michel Kerver te vinden. Dit kansje is aan Kerver wel besteed, en vanaf een meter of 12 weet hij de doelman te verschalken met een laag schot: 3-0.

Kort daarna doet ook de ingevallen Meijering een duit in het zakje. Na een goede actie van Schukkert krijgt hij de bal op een presenteerblaadje en weet met dit buitenkansje wel raad: 4-0. Met deze ongekende weelde gaan de manschappen aan de thee.

In de rust de tweede wissel: Michel Timmerman komt erin voor Stijn Lassche.

De tweede helft verloopt volgens hetzelfde patroon als de eerste helft. BSC Unisson heeft de bal, dicteert het spel en creëert erg veel kansen. Daarmee wordt ook gelijk het grootste verbeterpunt blootgelegd: het afmaken van deze kansen. Met name het spitsenduo van de tweede helft, Ron Schukkert en Michel Timmerman spant de kroon. De mooiste kansen worden over of naast geschoten en gekopt.

Tegenstander lezen

Aan de kant vraagt men zich af of Timmerman ooit eerder in de spits heeft gespeeld. Desgevraagd antwoordt hij echter vanuit het veld: “rustig, ik ben nog bezig met het lezen van de tegenstander”. Waarna de kritiek snel verstomt.

Gemiste kansen en doelpunten

Maar tussen het missen van kansen door worden er ook doelpunten gemaakt. Michel Kerver kopt goed raak na een voorzet van Arjan Meijering, een voorzet van Drosten wordt door de doelman gepromoveerd tot doelpunt, en de mooiste goal van de dag is dan toch voor Ron Schukkert, voor wie een hakje achter het standbeen makkelijker gaat dan een schot met binnenkant voet of een kopbal vanaf 5 meter. Het brengt de eclatante score op 7-0.

Daarbij dient te worden aangetekend dat de defensie onder leiding van doelman Jansen uitstekend staat vandaag. Er wordt eigenlijk geen echte kans van de Haaksbergenaren genoteerd, door het sterke spel van centraal duo Hassink – Wennink, aangevuld met dreiging vanuit de backs Heeks en Drosten. En ondanks een weifelend begin van doelman Jansen herpakt hij zich gedurende de wedstrijd, met als hoogtepunt een bal die hij op de zijlijn klemvast pakt om een al te snelle hervatting van de gasten te voorkomen.

Sprong op de ranglijst

Met deze overwinning maakt het derde een mooie sprong op de ranglijst en komt op plek 7, met nummers 3 t/m 6 in zicht. Hector en Markelo hebben intussen een behoorlijke voorsprong opgebouwd en zijn voorlopig uit zicht. Volgende week staat het lastige uitduel met nummer 11 Lochuizen op het programma.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *