Eerherstel BSC Unisson 3 ondanks nederlaag tegen Achilles ’12

Hoewel de forse nederlaag tegen Achilles ’12 alweer ruim drie maanden geleden was, zat deze nog vers in het geheugen bij spelers en staf van BSC Unisson 3. Om een vernieuwde strafexercitie te voorkomen werd er donderdagavond na de training een tactische variant uitgedacht door Nijhuis, van Raalte en de man met leidersambitities, Edwin Duivelaar.
Edwin Duivelaar bemoeit zich nadrukkelijk met de opstelling

Aangepaste opstelling

Het denkwerk resulteerde in een aangepaste opstelling. Nog zonder de kersverse vader Arjan Meijeringh trad BSC Unisson 3 vandaag in Hengelo aan met de volgende manschappen in een 4-2-3-1 formatie:
Dennis Homeijer;
Gertjan Stokkers, Enoch Visser, Johan Nijhuis, Mark ter Mors;
Ronald van Raalte, Tom de Haas;
Niek Dekker, Maarten Wolffer, Ron Schukkert;
Robbert Hoogeveen.
Wissels: Frank Hegeman, Arjan Stokkers en Edwin Duivelaar.

Ouderwets voetbalgevecht op gras

Het grasveld lag er goed bij en de combinatie met lichte regenval maakte het tot een ‘ouderwets’ voetbalgevecht op de zondagochtend inclusief slidings en polletjes. Een verademing in een voetballandschap dat steeds meer wordt gedomineerd door kunstgras.

Doelpuntrijke openingsfase

Beide teams beginnen goed aan het duel. BSC Unisson staat verdedigend goed en geeft weinig weg. Toch zijn het de Hengeloërs die de eerste treffer laten aantekenen. Aan de rechterkant wordt een goede aanval opgezet, de rechtsbuiten geeft de bal strak laag voor en de spits rondt knap af: 1-0. Maar het derde reageert direct. Achilles wordt in de opbouw onder druk gezet en leidt balverlies. Het is Ron Schukkert die zichzelf lanceert, links voor het doel uitkomt en met zijn linkerbeen de bal laag in de korte hoek schiet: 1-1 en zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Voorsprong

BSC Unisson 3 heeft de smaak te pakken en maakt brutaal de 1-2 als spits Robbert Hoogeveen zich goed vrijspeelt en Ron Schukkert in stelling brengt. Wederom haalt Ron uit met links en wederom is het een doelpunt. Dan breekt een fase aan dat Achilles het betere van het spel heeft en de Boekeloers terugdringt. In de zestien valt de bal gelukkig voor de voeten van een Rood-witte die de bal onder doelman Dennis Homeijer doorschiet. Het betekent de 2-2, tevens ruststand.

Teamuitje, 2+1 regel en Facetime in de rust

Waar men dan zou verwachten dat er na een spannende eerste helft voornamelijk over voetbal gepraat wordt in de rust, blijkt niks minder waar. Met geen letter wordt gerept over de eerste dan wel de tweede helft, nee, onderwerpen van gesprek zijn het nieuwe teamuitje en de 2+1 regel van Hoogeveen die niet zo heel veel met voetbal te maken heeft, en als kers op de taart wordt er door het halve team nog even een Facetime gesprek gevoerd met een supporter op afstand. Wel wordt er gewisseld: Arjan Stokkers komt voor Gertjan Stokkers en Frank Hegeman voor Robbert Hoogeveen.

Veerkracht

Of het een met het ander te maken heeft zullen we wel nooit weten, feit is wel dat het derde belabberd uit de kleedkamer komt. Al snel wordt er een vrije trap veroorzaakt op de rand van de eigen zestien. De bal wordt goed ingeschoten en gered door Dennis Homeijer, die de bal echter niet klemvast heeft. Twee man van Achilles zijn er als de kippen bij om de 3-2 in te tikken, van de Boekeloers zijn in geen velden of wegen verdedigers te bekennen. Toch toont BSC Unisson 3 veerkracht en komt terug in de wedstrijd. Tom de Haas krijgt de bal mee op het middenveld, passeert een man en haalt vanaf 18 meter ‘verwoestend’ uit. Terwijl hij al commentaar krijgt omdat de bal niet opzij werd gespeeld kan hij juichend weglopen omdat de keeper de bal niet weet te pakken: 3-3.

Veranderende machtsverhoudingen?

Even later een derde wissel: Edwin Duivelaar brengt zichzelf in ten koste van Ronald van Raalte, die de aanvoerdersband aan Johan Nijhuis geeft. Is deze wissel symbolisch voor veranderende machtsverhoudingen binnen het team? Het is Duivelaar die gelijk een dot van een kans krijgt, een bal wordt scherp voorgegeven maar hij kan deze net niet verzilveren. Desgevraagd geeft hij aan dat het zijn linkerbeen alias chocoladebeen betrof, dat hij alleen maar gebruikt om op te staan.

Voetbalwet

Zoals we weten geldt in het voetbal de keiharde wet: als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. Een middenvelder van Achilles geeft een vlijmscherpe steekpass en het is de rechtsbuiten die vóór Arjan Stokkers komt en weet af te ronden: 4-3. Achilles ruikt bloed en gooit de wedstrijd niet veel later in het slot met een doelpunt waar een sterk buitenspelluchtje aan zit; een Hengelose aanvaller weet de bal al dan niet in  buitenspelpositie langs keeper Homeijer te schieten. De 5-3 is tevens de eindstand.

Incident

Tot slot nog even uw aandacht voor het volgende. Camerabeelden leggen namelijk nog een bijzonder incident vast met tweedehelftvlagger Robbert Hoogeveen, dat de scheidsrechter is ontgaan. Terwijl Ronald van Raalte opmerkelijk poseert voor de foto zien we rechts op de achergrond een incident. Wat gebeurt hier?
Een incident met Robbert Hoogeveen op de achtergrond
Als de media hier na de tijd opheldering over vragen, mompelt Hoogeveen iets over ‘2+1 regel ook als vlagger toepassen‘ en beent weg, zijn toehoorders in verwarring achterlatend.

Hoopgevend

Ondanks dat het wederom een verliespartij betreft, geeft deze wedstrijd het derde hoop. Een goede tegenstander is sterk partij geboden en de licht gewijzigde tactiek is er een om op voort te borduren. Of dit ook tot uiting komt in punten, weten we volgende week als het team thuis om 09:30 aantreedt tegen Rood-Zwart 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *