Doelman Mike Jansen lucht zijn hart: ‘de coach snapt het niet’

Sinds dit seizoen staat er in de persoon van Mike Jansen een nieuwe doelman onder de lat bij BSC Unisson 3. Na een korte voorbereiding in de selectie van UDI, koos hij voor een overgang naar de Boekeloers. De komst van Jansen, opgegroeid bij Enschedese Boys, is niet ongemerkt voorbij gegaan. Vanaf dag één laat Jansen zich gelden binnen de selectie van Van Raalte. Hoog tijd voor een interview met deze flamboyante doelman, die geen blad voor de mond neemt.

Gele gel als geheim

Dat het tijd werd voor wat media-aandacht,  vond Jansen zelf overigens ook. Herhaaldelijk sommeerde hij de media de afgelopen weken om zijn kritische interview ‘eindelijk eens op die site te zetten’.

Het tekent zijn zelfvertrouwen, waar hij sowieso al geen gebrek aan heeft. ‘Het is goed voor dit team dat er een knappe speler bij is gekomen. Oké, ik sta veruit het langst voor de spiegel, maar dat zie je ook terug. Heb je onze elftalfoto al bekeken? Mijn haar zit daar echt geweldig.’

Na licht aandringen onthult Jansen zijn geheim. ‘Die gele gel, die in de jaren 90 iedereen had, heb ik nog steeds. En dat zie je terug. De jongens zijn jaloers en proberen mijn haar door de war te maken, maar dat lukt ze niet. Het zit gewoon altijd goed’.

Voor niemand bang

Onder de lat heeft Jansen vooralsnog geen concurrentie bij het derde, maar deze zou hij ook niet schuwen.

Net zoals hij de concurrentie op andere fronten niet schuwt. Zo ging hij tijdens zijn eerste dagen in de groepsapp al gelijk de concurrentie aan met Michel van Gelder, door het versturen van afbeeldingen en video’s van een bepaalde categorie. Een strijd die hij intussen ruim verloren heeft.

Het geeft wel aan dat hij voor niemand bang is. ‘Dat klopt. Ik ben voor niemand bang, en mensen moeten bij mij uit de buurt blijven. En dat geldt helemaal voor die aanvallers. Training of wedstrijd, het maakt me niet uit. Die zestien is van mij.’

‘Die plek onder de lat is sowieso van mij’, vervolgt hij. ‘Die Homeijer kan aan mijn stoelpoten zagen wat hij wil, het doet me niks. Het is Van Raalte gelukt om hem weg te pesten, bij mij zal dat niet lukken’, zo besluit hij overtuigend.

Onderkoelde relatie met coach

Met de naam van de speler/coach is een ander heet hangijzer benoemd. Zoals met meerdere van zijn spelers, onderhoudt Van Raalte een onderkoelde relatie met Jansen.

De doelman: ‘deze coach snapt het niet. Tactisch niet, maar ook niet als speler. Bovendien maakt hij teveel bonje met tegenstanders. Een slecht voorbeeld. Als trainer heeft hij het ook niet meer op een rijtje. Afmelden moet je zeker 3x doen, anders krijgt hij het niet mee. Ik mag van hem niet buiten de 5 meter komen maar hij staat zo vaak te pitten dat ik dat wel moet. Maar ik maak me er niet druk om, van Raalte speelt sowieso maar 5 minuten per wedstrijd.’

Voetbalverbod

Bovenstaande opmerkingen tekenen Jansen, zo bevestigt spits Maarten Wolffer. ‘Het is een jongen die zijn stem graag en vaak laat horen en de dingen naar zijn hand wil zetten. Vanaf de eerste dag heeft hij het hoogste woord, maar dit staat in schril contrast met zijn prestaties onder de lat. Laatst deed hij een training mee als veldspeler. We hebben hem gevraagd om dat alsjeblieft nooit meer te doen, want hij kan echt niet voetballen’.

Speler/coach Van Raalte deelt de mening van zijn ploeggenoot. ‘Mike mag van mij niet buiten de vijfmeterlijn komen. Sowieso wil ik die gekke keepers niet te dicht in de buurt hebben. Ik word altijd ongemakkelijk van ze, dat had ik met Homeijer al’.

Eén gedachte over “Doelman Mike Jansen lucht zijn hart: ‘de coach snapt het niet’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *