BSC Unisson 3 komt van koude kermis thuis tegen WVV’34 5

Na een lange winterstop mochten de heren van het derde weer eens aantreden in de (kunst)wei. Tot op het bot gemotiveerd om de kritische doch rechtvaardige spelersbeoordelingen van de eerste seizoenshelft te logenstraffen, werd om 09:45 afgereisd richting het pittoreske Hengevelde. Daar wachtte op deze regenachtige zondagochtend de rode lantaarndrager WVV’34 5 op sportpark Rupert’s Erve.

Comebacks

Ook stond deze dag in het teken van de comebacks van twee ervaren krachten. Doelman Dennis Homeijer werd weer verwelkomd na hersteld te zijn van een zware blessure. Edwin Duivelaar zat voor het eerst sinds lange tijd bij de selectie, nadat hij gedurende de eerste seizoenshelft was opgetraind om weer zijn opwachting te kunnen maken.

Handtekening

Nog op de parkeerplaats van De Zweede vond het eerste noemenswaardige incident plaats. De spelersbus wilde wegrijden maar de doorgang werd versperd door een vrouwelijke fan. Zij benaderde het vervoersmiddel aan de kant waar Edwin Duivelaar zit. Hij draaide het raampje open en pakte zijn pen al, maar het bleek te gaan om de moeder van Bas Hassink die haar zoon en het hele team succes wilde wensen. Licht teleurgesteld draaide Duivelaar zijn raampje daarop weer dicht.

De nacht van Leusink

Tijdens het omkleden in de Hengeveldse kleedkamer vond er wederom iets merkwaardigs plaats. Al pratende onthulde Raymon Leusink dat hij die nacht niet geslapen had. Heeft hij slaapproblemen? De nacht doorgebracht met een Boekelose schone? Na enig doorvragen kwam de aap uit de mouw: Leusink is na een aantal incidenten in de eerste seizoenshelft dusdanig bang geworden om zich te verslapen, dat hij heeft besloten om de zaterdagnacht vanaf nu wakker door te brengen.

Opstelling

In de kleedkamer werd de volgende opstelling voorgelezen door Van Raalte:

Dennis Homeijer;
Mark ter Mors, Enoch Visser, Ronald van Raalte, Raymon Leusink;
Arjan Meijering, Sjoerd van der Peet, Thijs ter Mors, Ron Schukkert;
Tom de Haas, Maarten Wolffer.

Wissels: Edwin Stokkers, Robbert Hoogeveen, Bas Hassink, Edwin Duivelaar. Niek Dekker en Michel van Gelder waren aanwezig voor de mentale support.

Tijdens de warming up laat de ambitieuze speler/coach Van Raalte zich nog de legendarische woorden ontlokken: “als we de rust halen ben ik al blij”. Het mag duidelijk zijn dat het team tot op het bot gemotiveerd is om hier vandaag 3 punten uit het vuur te slepen.

Eerste helft

Het is WVV dat sterker uit de startblokken komt en veel balbezit heeft. Het is echter ongevaarlijk balbezit, namelijk op eigen helft, wat de Boekeloers toelaten. Beide teams krijgen kleine kansjes op het extreem snelle kunstgras, maar het leidt niet tot de openingstreffer. Met name ‘Speedy Ronzalez’ Schukkert breekt een paar keer gevaarlijk door op links. Door zijn fysieke malheur is hij wat minder snel dan we van hem gewend zijn (of komt dit door zijn aangevreten schoenen?), maar nog steeds is hij met afstand de snelste man van het veld.

De teruggekeerde Homeijer alias ‘Neuer’ zorgt nog voor sensatie in de eerste helft. Na goed uitkomen onderschept hij de bal, om deze vervolgens met een hakje panklaar te leggen voor een WVV’er, op een meter of 30. De Hengevelder legt aan en Homeijer snelt terug naar zijn doel, maar ziet de bal tot zijn opluchting naast gaan.

Toch is het WVV dat de ban breekt. Uit een corner wordt knap ingekopt bij de eerste paal: 1-0 voor de thuisploeg. Niet veel later komen zij ook op 2-0 na een perfect uitgespeelde aanval. BSC Unisson 3 stelt hier een aantal afstandschoten tegenover, maar komt niet dicht genoeg bij het vijandelijke doel.

Dan is het rechtsback Mark ter Mors die aan een solo begint aan de rechterkant, de 16 binnenkomt, zich vast lijkt te lopen maar dan toch op miraculeuze wijze zijn voet onder de bal krijgt en deze met een boogje over de doelman heenwerkt: 2-1. De supporters hopen op een boeddha-dans van Mark, maar deze blijft uit. Wel ligt de wedstrijd weer open, vlak voor rust.

In de rust grijpt Van Raalte stevig in met drie wissels: Hassink, Stokkers en Hoogeveen komen in het veld voor Meijeringh en de gebroeders Ter Mors.

Tweede helft

In de tweede helft zien we een totaal ander spelbeeld. BSC Unisson domineert en WVV komt er niet meer aan te pas. Dit komt mede door de invalbeurt van Bas Hassink, die continu vrijstaat op het middenveld waardoor de blauwroden aan het voetballen komen. Het leidt tot legio kansen, maar telkens is het de lat of de doelman van de Hengevelders die er tussen zit.

De beste kans is voor Tom de Haas. Via een actie van Raymon Leusink komt de bal laag voor. Tom draait weg bij zijn man en schiet de bal laag met rechts in, maar de bal gaat niet ver genoeg naar de hoek en de keeper kan de bal pakken.

Even later is het Raymon Leusink die met links uithaalt vanaf 18 meter, maar de lat staat een doelpunt in de weg. Verder grossiert BSC Unisson in ‘mogelijkheden’, een term die ene L. van Gaal ooit in het leven riep voor situaties die ‘hadden kunnen leiden tot een kans’, als bijvoorbeeld de eindpass goed was geweest. Maar dit is typisch zo’n dag waarbij men de hele dag door kan spelen, de bal gaat er niet in.

Een hoogtepunt van de ochtend is de invalbeurt van Edwin Duivelaar, een kwartier voor tijd. Nadat hij heeft warmgelopen volgens het 5-fase model, aldus Thijs ter Mors, is hij klaar voor zijn invalbeurt. Critici laten optekenen dat elke stap één fase is in dit model, maar dat wilden zowel Duivelaar als Ter Mors niet bevestigen. Duivelaar creëert nog een spannend moment door ter aarde te storten terwijl hij richting het doel stormt, maar de daaropvolgende vrije trap wordt niet benut door Sjoerd van der Peet. Dan vindt de goed leidende scheidsrechter het goed geweest en kunnen de Boekeloers gedesillusioneerd huiswaarts keren.

Verloren van de hekkensluiter, één ding is zeker: het zal direct weer onrustig zijn rondom het derde elftal de komende week. De komende twee weken zijn er geen wedstrijden, pas op 12 maart kan het team zich thuis revancheren tegen PH 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *