BSC Unisson opent competitie thuis met gelijkspel tegen Bon Boys (2-2)

Na een zeer wisselvallige voorbereiding waarin speler/coach Ronald van Raalte aangaf dat er nog stappen gemaakt moesten worden, waren alle ogen gericht op het eerste competitieduel van het derde. Op deze zondag 24 september kwam angstgegner Bon Boys naar Sportpark De Zweede voor het openingsduel in de competitie.

Elftalfoto

Maar eerst moest de equipe worden vastgelegd op de gevoelige plaat. Traditioneel een helse klus voor de fotograaf, die er desondanks in slaagde om het gezelschap strak in de houding op de foto te krijgen.
BSC Unisson 3, seizoen 2017 – 2018.

Op bovenstaande afbeelding ontbreekt ook nog een aantal spelers. Naar verluidt hebben zij de koppen bij elkaar gestoken om een eigen teamfoto te maken, dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geleerd van bekerduel?

Onlangs was BSC Unisson 3 in het bekertoernooi van een koude Haaksbergse kermis thuisgekomen, door het duel met Bon Boys met 5-4 te verliezen na een 0-4 ruststand. Vooral tactisch werden de Boekeloers destijds overklast. De vraag van vandaag is natuurlijk of Van Raalte en Edwin Duivelaar hun les hebben geleerd en vandaag beter anticiperen op tactische zetten van de Rood-groenen.

Opstelling

Omdat in het vorige treffen het hele team als een kaartenhuis in elkaar zakte na de wissel van Bas Hassink, deed het technisch hart er alles aan om de ervaren centrale verdediger op tijd terug te laten keren vanuit zijn trip naar Phoenix, Arizona. Dit lukte, waardoor Hassink niet alleen zijn opwachting maakte op de elftalfoto maar ook in de basis. Deze bestond uit de volgende namen:
Mike Jansen;
Gertjan Stokkers, Bas Hassink, Ronald van Raalte, Johan Nijhuis;
Tom de Haas, Maarten Wolffer, Sjoerd van de Peet;
Thijs ter Mors, Robbert Hoogeveen, Ron Schukkert.
Wissels: Tom Wennink en Mark ter Mors.
Ook werd natuurlijk met speciale attentie uitgekeken naar het mogelijke debuut van Tom Wennink, die rustig gebracht wordt.

Speciale dank aan de scheidsrechter

Een groot compliment en speciale dank gaat deze dag uit naar de scheidsrechter, de heer H. de Vos van Vogido. Door omstandigheden kon de scheidsrechter van dienst vandaag niet optreden, waarna de heer de Vos bereid werd gevonden om de fluit ter hand te nemen. Hierdoor konden beide teams alsnog om stipt 09.30 aftrappen op deze prachtige zondagochtend, op een overigens fantastische Boekelose grasmat, waarvoor ook hulde.

Beide teams in balans

In de eerste helft blijken beide teams goed aan elkaar gewaagd. Het spel golft op en neer, zonder dat er echt grote kansen te noteren vallen. Aan de kant van BSC Unisson 3 is het meest spectaculaire moment een vrije trap van Sjoerd van de Peet die uiteenspat op de lat. Verder worden er schoten genoteerd van Thijs ter Mors (naast) en Tom de Haas (over).
De Haaksbergenaren stellen daar een counter tegenover, waarbij een middenvelder kan oprukken, die het buitenkansje niet weet te verzilveren.
Helaas kan Gertjan Stokkers de eerste helft niet voltooien in verband met een blessure. Het betekent het debuut van Tom Wennink, die Stokkers’ positie aan de rechterkant van het veld inneemt.

Rust

In de rust wordt nog een keer gewisseld. Mark ter Mors neemt de positie rechts voorin over van Thijs ter Mors, die op zijn beurt de vlag van zijn broer overneemt.
Verder neemt Edwin Duivelaar het woord voor de nodige tactische opmerkingen. Zijn rol lijkt met de week groter te worden vergeleken met die van speler/coach Van Raalte. De vraag is hoelang de eergevoelige Van Raalte dit nog accepteert, dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

Penaltyspektakel

Direct na rust valt er al spektakel te noteren op De Zweede. Een duel tussen Wennink en de spits van Bon Boys wordt door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Een van de middenvelders van Bon Boys eist de bal op maar schiet naast. De scheidsrechter heeft echter een te vroeg inlopende speler geconstateerd, waardoor de penalty opnieuw genomen moet worden. Tot opluchting van de Boekeloers schiet dezelfde speler de bal op identieke wijze naast, waardoor de brilstand blijft gehandhaafd.

Voorsprong

Niet veel later opent het derde dan toch de score. Linksback Johan Nijhuis stuurt Ron Schukkert weg met een heerlijke dieptepass. Ron haalt de achterlijn op links, geeft met zijn chocoladebeen de bal voor op spits Hoogeveen, die het buitenkansje fraai afrondt bij de eerste paal: 1-0.
Dezelfde Schukkert laat daarna ook de 2-0 aantekenen. Het is keeper Mike Jansen die de bal uittrapt, Maarten Wolffer die een schijnbeweging maakt waardoor het lijkt of hij de bal verlengt, waarna Schukkert door de defensie niet meer in te halen is en koeltjes de tweede treffer voor BSC Unisson laat noteren.

Bon Boys komt terug

De Haaksbergenaren gooien alle schroom van zich af en voeren de druk vervolgens op. Niet veel later slaat het noodlot toe bij BSC Unisson 3 in de vorm van een hamstringblessure bij Bas Hassink. Tactische aanpassingen en een wissel van Hassink, herhaalt de geschiedenis zich? Mark ter Mors neemt de rol van voorstopper over en Thijs ter Mors kan het veld weer in als vervanger van Hassink.
En inderdaad, even later ligt de 2-1 erin. Een diepgaande middenvelder wordt niet opgepakt door de defensie, en verschalkt keeper Jansen. Bon Boys ruikt bloed en stuurt nog meer manschappen naar voren. Uiteindelijk levert de druk ook de tweede treffer op, een schot wordt eerst nog gepareerd door Jansen maar belandt vervolgens ongelukkig via het rechterbeen van Mark ter Mors in het eigen doel: 2-2.

Forceert Hoogeveen een transfer?

Ondanks de jammerlijk weggegeven voorsprong, leert een rondvraag na de tijd dat men kan leven met het gelijkspel. Na de tijd gaat het niet alleen over dit resultaat, maar vooral over spits Robbert Hoogeveen. Hij was wederom trefzeker na zijn hattrick eerder in het bekertoernooi, en naar verluidt heeft technisch manager Patrick Barels al de nodige biedingen ontvangen voor de aanvaller. Deze speculaties worden extra gevoed door een circulerende foto, waarop te zien is dat Hoogeveen onder het genot van bier aan het berichten is met zijn zaakwaarnemer.
Robbert Hoogeveen is druk aan het overleggen met zijn zaakwaarnemer.
Heeft het derde de goede smaak te pakken? Hoe verloopt de machtsstrijd in het technisch hart? Is Hoogeveen inderdaad bezig met een transfer? Volgende week weten we meer, als BSC Unisson 3 aantreedt tegen FC Aramea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *