BSC Unisson 3 zonder wissels doet goede zaken in nostalgisch Klein Dochteren: 0-3

Dat het qua aantal spelers niet zou overhouden dit seizoen, was van tevoren bekend. Kort voor het eerste bekerduel was er zelfs nog geen keeper, maar gelukkig werd Ruben Plate nog net voor de transferdeadline aangetrokken. Echter, dat er vandaag voor de tweede keer op rij zonder wissels moet worden afgereisd, is wel een teleurstelling. Want waar er op zaterdagavond nog 13 man op papier staan, zijn dit er door last-minute afmeldingen van Arjan Meijeringh en Nick Telman op de zondagochtend nog maar 11.

Verdwaald

Tel daarbij op dat een deel van de selectie onder leiding van Bas Hassink ‘verdwaalt’ onderweg waardoor ze pas om 9.50 arriveren (aftrap 10.00) en de uitdrukking ‘een matige voorbereiding’ is een understatement. Tegenstander van vandaag hekkensluiter Klein Dochteren 2 ziet er de humor wel van in, en als ze 7 mensen tellen in de kleedkamer van de Boekeloers lachen ze: ‘maken we in ieder geval een kans vandaag’. Wel is de tegenstander coulant en wordt er een kwartier later begonnen, waardoor er om 10.15, weliswaar zonder warming up, afgetrapt kan worden op het prachtige nostalgische complex van VV Klein Dochteren, waar de tijd heeft stilgestaan.


Ver weg van zaken als kunstgras, fusies en sportkantines (in plaats daarvan staat er een café), wordt er gefloten voor de aftrap door de scheidsrechter met een niet-werkend fluitje.

Opstelling

Er wordt gespeeld in de volgende opstelling:

Ruben;
Jeffrey, Bas, Tom Wennink, Henk;
Leshley, Jochem, Michel, Sjoerd;
Toine, Tom de Haas.

Maarten Wolffer en Edwin Duivelaar zijn als technisch hart aanwezig. Nadat Duivelaar twee weken geleden tegen Sportclub Lochem noodgedwongen een hele wedstrijd speelde, heeft hij 2 weken de trap niet op- of afgekund en daardoor vandaag wijselijk besloten de tas thuis te laten. Geen wissels dus.

Initiatief

De beroerde voorbereiding heeft gelukkig geen vat gekregen op het spel van de gasten. Al vrij snel wordt het initiatief gepakt en worden de eerste kleine kansjes genoteerd. Met name Leshley komt een paar keer gevaarlijk door over de rechtervleugel, maar telkens is de eindpass net niet goed waardoor er geen echte kans ontstaat. Ook Sjoerd deelt een stevige speldenprik uit, maar na zijn solo door de zestienmeter schiet hij de bal rakelings naast.

Doelpunten voor de gasten

Toch is het even later wel raak. De mee opgekomen Tom Wennink legt de bal vanaf een meter of 20 bij de tweede paal, waar deze niet lekker weggewerkt kan worden. Tom de Haas is er als de kippen bij om de 0-1 tegen de touwen te te schieten. Een prettige uitgangspositie op een zeer zwaar veld, dat beide teams het voetballen bij vlagen onmogelijk maakt.

Even later een vrije trap voor BSC Unisson. De ook niet geheel fitte Michel Kerver besluit de bal te laten liggen voor Toine Kohn, die verwoestend uithaalt en de bal langs de muur in de rechterhoek schiet: 0-2. Daarna kan de handrem er weer op, voor zover deze er helemaal af is geweest, want fit blijven is in deze fase belangrijker dan de score verder uitbouwen.

Herstelwerkzaamheden

Met 0-2 wordt ook de rust gehaald. Zeer tevreden wordt daar door coach Duivelaar geconstateerd dat de theebekers blauw en wit zijn.

Verder is er gelukkig tijd voor de broodnodige herstelwerkzaamheden aan zowel de schoenen van Jeffrey…

… als aan het bovenbeen van Michel. Medic Leshley prepareert zijn teamgenoot hier voor de tweede helft.

Tactisch plan ongewijzigd

In de tweede helft blijft het tactisch plan ongewijzigd: fit blijven en de wedstrijd uitspelen. Dit lukt, echter niet omdat er goed wordt gevoetbald maar wel wordt er hard gewerkt. De defensie geeft vandaag geen kans weg, en kan daardoor weer eens een clean sheet bijschrijven. Het wordt nog mooier als een kwartier voor tijd een corner van Leshley prachtig bij de eerste paal wordt binnengeknikt door Michel en aan alle illusies van de thuisploeg een einde wordt gemaakt.

Helaas houden de getapete schoenen van Jeffrey geen stand, waardoor hij nog een reserveschoen moet aantrekken.

Kraker in laatste speelronde voor de winterstop

Het duel wordt keurig uitgespeeld en met een 0-3 overwinning en 3 punten in de tas kan er, na de nodige gehaktballen en een paar drankjes op rekening van Bas als goedmakertje, met een goed gevoel teruggereisd worden naar Boekelo. Door de overwinning is er een sprongetje gemaakt naar de zesde plek. Volgende week komt GFC op bezoek in Boekelo, de nummer zeven op de ranglijst dus bij voorbaat al een kraker. Kunnen de roodblauwen daarna met een goed gevoel de winterstop in gaan, waar al een paar weken naar gesnakt wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *