BSC Unisson 3 zet reeks zonder punten en met incidenten voort tegen PH 4

Dat het al een paar weken rommelt in het derde, mag een understatement genoemd worden. Het team vindt zichzelf terug in de onderste regionen van de competitie. In de drie voorgaande wedstrijden werd steeds met 1-0 verloren, waarbij aangetekend moet worden dat er vorige week thuis tegen Rood-Zwart sterk werd gespeeld en de nederlaag onterecht te noemen was. De missie voor vandaag was simpel: een overwinning ophalen in Almelo.

Opstelling

Om 10.30 werd aangetreden tegen PH 4 in de volgende opstelling:

Timon Ferree;
Arjan Meijeringh, Enoch Visser, Ronald van Raalte, Johan Nijhuis;
Nieck Extercate, Thijs ter Mors, Ron Schukkert, Raymon Leusink;
Maarten Wolffer, Mark ter Mors.

Op de bank zat Sjoerd van der Peet, weer terug bij het derde nadat hij vorige week bijsprong bij het vijfde. Wissel Niek Dekker nam de vlag ter hand, maar kon de tweede helft spelen na een aantal weken afwezigheid door een blessure. Tom de Haas zat ook op de reservebank maar had bij speler/coach Ronald van Raalte aangegeven liever niet in actie te komen vandaag in verband met een lichte hamstringblessure.

Gertjan, Arjan en Edwin Stokkers en Robbert Hoogeveen ontbraken vanwege ploegwedstrijden met trekkers. De lappenmand is verder nog gevuld met Dennis Homeijer, Ferens Scholten en Patrick Barels, die revalideert van een knieblessure. Met een personal trainer is hij hard op weg om weer de oude “Baas van Boekelo” te worden die garant staat voor MOTM aanbevelingen.

Sjeik

Ook Bas Hassink was vandaag afwezig, naar verluidt omdat er dit weekend een buitenlandse delegatie Boekelo aandeed voor een zakelijke deal omtrent BSC UNISSON 3. Of het gaat om een sjeik die wil investeren in het team of Amerikanen die het team zelfs willen overnemen, is nog niet bekend. De media houden de ontwikkelingen in de gaten.

Incident

Ronald van Raalte begon licht geëmotioneerd aan de wedstrijd vanwege een incident deze ochtend. Hij werd, evenals afgelopen donderdagavond, op een haar na aangereden door een mysterieuze witte auto. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van sportpark De Zweede. De bestuurder van deze auto lijkt het op Ronald gemunt te hebben, die zich echter van de prins geen kwaad weet.

Eerste helft

Maar ondanks alle randverschijnselen moest er vandaag dus gewoon gespeeld en gewonnen worden. De wedstrijd begon evenwichtig, maar na een kwartier was het de kwikzilverachtige linksbuiten van PH die door de defensie van de Boekeloers sneed en doelman Ferree kansloos liet: 1-0. Niet veel later was het echter de tot nu toe doelpuntloze spits Maarten Wolffer die een einde maakte aan zijn doelpuntendroogte en de bal fraai in de verre hoek schoot: 1-1. Even later een bijzonder moment. Een bal valt in ‘de 16’ tussen keeper Timon Ferree en een aanvaller van de Almeloers in. Beiden glijden naar de bal en het is Timon die er eerder bij is en de bal speelt. De scheidsrechter wijst echter naar de stip voor een strafschop. Na tussenkomst van Van Raalte wordt de beslissing weer ongedaan gemaakt en wordt er een corner gegeven.

Daarna wordt de strijd wat grimmiger aan de kant van PH. De spits van de Almeloers schopte op een gegeven moment centrale verdediger Enoch Visser na, die dit niet over zijn kant liet gaan en een duw terug gaf. Beide spelers kregen de gele kaart voorgehouden van de overigens goed leidende scheidsrechter en mochten dus 10 minuten op de strafbank plaatsnemen. Vlak voor rust mochten zij er weer in, maar gescoord werd er niet meer. In de rust werd gewisseld: Sjoerd van der Peet voor Johan Nijhuis en Niek Dekker voor Nieck Extercate.

Doelpuntenfestijn

Direct na rust een vast tafereel dit seizoen: een snelle tegentreffer. Het was een van de aanvallers van PH die zich kinderlijk eenvoudig een weg door de defensie van BSC Unisson baande en de 2-1 op het scorebord kon laten noteren. Maar er werd wederom gelijk gereageerd: een goede aanval over links leidde tot een voorzet van Raymon Leusink op de bevrijde Maarten Wolffer, die er als de kippen bij was om de 2-2 binnen te schieten. Een gelijke stand, terecht gezien het spelbeeld. Toch was het weer PH dat op voorsprong kwam. Een hoge bal viel achter de verdediging en wederom werd er koel afgemaakt: 3-2. Veerkracht kan de Boekeloers echter niet worden ontzegd, het was Maarten Wolffer die de bal panklaar legde voor Raymon Leusink die de bal meenam en onberispelijk afrondde met rechts: 3-3. Het duel leek een tijdlang af te stevenen op een puntendeling, echter zoals wel vaker dit seizoen kreeg de equipe van Van Raalte het deksel op de neus. Een vrije trap vanaf een meter of 30 werd bij de tweede paal ingeschoten, waardoor de eindstand van 4-3 op het bord kwam.

Nijhuis

De wissel van Johan Nijhuis in de rust baarde opzien. Nadat hij ’s ochtends al te laat kwam vroeg hij al voor de aftrap een wissel aan voor de tweede helft, vanwege een afspraak in Gelsenkirchen. Nijhuis, die onlangs al negatief in het nieuws kwam vanwege een incident, lijkt volgens bronnen rondom de club een vertrek te willen forceren. De media wisten hem samen met zijn zaakwaarnemer op beeld vast te leggen tijdens zijn afspraak in Gelsenkirchen. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

Johan Nijhuis samen met zijn zaakwaarnemer vastgelegd in Gelsenkirchen.
Johan Nijhuis samen met zijn zaakwaarnemer vastgelegd in Gelsenkirchen.

Van Raalte ziedend

Na de wedstrijd waren de media op zoek naar speler/coach Van Raalte, om hem een aantal vragen te stellen over de incidenten rondom hemzelf en Johan Nijhuis, en zijn toekomst bij de club. Hij was echter niet bereid tot een interview maar sprak nog wel een paar woorden voordat hij ziedend de catacomben in beende. ‘Ik ga mijn toekomst helemaal niet bespreken met mijn vrienden van de media, door wie ik al vier maanden word ontslagen’, aldus Van Raalte.

Dit alles wordt volgende week ongetwijfeld vervolgd, als het derde uit aantreedt tegen Bentelo, een team dat al even matig uit de startblokken is gekomen als de Boekeloers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *