BSC Unisson 3 wint van PH 4 en zet zegereeks voort

Donderdagavond 20 april stond de thuis- en tevens inhaalwedstrijd tegen de nummer 3 op de ranglijst PH 4 uit Almelo op het programma. De uitwedstrijd werd met 4-3 verloren, dus iedereen was gemotiveerd om ditmaal de 3 punten in Boekelo te houden.

Aan het begin van de week werd duidelijk dat er nog geen scheidsrechter was voor deze wedstrijd. Alle clubscheidsrechters waren verhinderd. Uiteindelijk werd op de valreep heer De Vos van Vogido gevonden, die BSC Unisson uit de brand wou helpen, waarvoor onze dank.

Opmerkelijk was de return van Nieck Exterkate, die begin dit jaar voor 3 maand verhuurd was aan FC Wellington in Nieuw Zeeland.

Opstelling 4-5-1

Dennis-Manuel Homeijer-Neuer;
Edwin Stokkers, Ronald van Raalte, Enoch Visser, Raymon Leusink;
Nieck Exterkate, Arjan Meijering, Sjoerd van der Peet, Maarten Wolffer op Veldmeijer, Ron Schukkert;
Robbert Hoogeveen (Der Bomber)

Wissels: Johan Nijhuis, Arjan Stokkers, Mark ter Mors
Vlagger: Mark ter Mors

Eerste helft

Om stipt 19:30 werd er op De Zweede afgetrapt voor de wedstrijd BSC Unisson 3 – PH 4.

Het was PH 4 dat het scherpst uit de startblokken kwam. Er werd gelijk aangevallen, en bij balverlies ook gelijk doorgejaagd, waardoor BSC Unisson het eerste deel van de 1e helft eigenlijk alleen maar met de rug tegen de muur stond. Bij vlagen kon er gecounterd worden, waarbij er ook gelijk gevaar ontstond.

PH 4 kreeg een aantal goede kansen, waaronder een bal op de paal. Afgezien van een aantal afstandsschoten kwam het echter niet, door goed verdedigend werk van BSC Unisson.

De eerste goal van de wedstrijd was echter voor BSCU en dit was dus ook een klein beetje tegen de verhouding in. Ronald gaf een sublieme voorzet vanaf de linkerkant richting de 2e paal, waar Maarten de bal uiterst beheerst richting de 1e paal in kon koppen.

PH 4 kwam echter vlak voor rust terug. Een voorzet werd uit het doelgebied weggewerkt, echter kwam de bal dusdanig mooi aanvliegen, dat een speler van PH 4 met een snoeiharde volley de bal alsnog in de netten wist te werken. Keeper Dennis Neuer kon helaas alleen maar toekijken. Deze goal past goed in de categorie “zondagschot”, maar het was een hele mooie.

Met een 1-1 stand werd er dus de kleedkamers opgezocht voor de welverdiende rust.

Ronald werd gewisseld voor Johan en Nieck werd gewisseld voor Arjan Stokkers.

Tweede helft

De eerste 5/10 minuten van de 2e helft zijn nooit aan BSC Unisson besteed. Vaak incasseert het namelijk één of soms meerdere tegentreffers, waardoor de wedstrijd meestal uit handen wordt gegeven. Tegen PH 4 was echter het tegenovergestelde het geval.

Linksback Raymon kreeg vlak na de aftrap de bal, en na een combinatie met Ron (linkshalf), Edwin (rechtsback) en Robbert (de diepe spits), kreeg hij op randje zestienmetergebied de bal terug en schoot met links beheerst in de linkerhoek en noteerde daarmee de 2-1 op het scorebord.

Helaas mocht BSC Unisson niet heel lang van deze voorsprong genieten.

Een middenvelder van PH besloot ruim buiten het zestienmetergebied de bal op de pantoffel te nemen. Menigeen dacht dat het een diepe bal was voor de spits. Keeper Dennis Neuer zag de bal ook nog eens te laat aankomen, waardoor deze strak in rechterhoek van de goal verdween (2-2).

Ook deze goal kan aan de categorie “zondagschot” toegevoegd worden, en ook deze was weer bijzonder fraai.

De wedstrijd werd ondertussen wat grimmiger en de scheidsrechter moest regelmatig ingrijpen om erger te voorkomen. Gele kaarten werden echter niet gegeven.

Ondertussen kwam Mark ter Mors in het veld, en hij mocht de laatste 20 minuten de taak van Robbert overnemen, en gaf zich daarbij voor de volle 200%.

In zijn eentje zorgde hij voor onrust in de defensie van PH.

Mark stond daarmee ook aan de basis van de 3-2. Na een vlotte uitbraak van BSC Unisson, kreeg Mark de bal en hij gaf deze op het juiste moment breed op de meegelopen Arjan Meijering die met een vernietigend schot de 3-2 op het scorebord noteerde.

PH gaf nog wel extra gas, maar het mocht niet meer baten. De 3 punten bleven in Boekelo en BSC Unisson boekt daarmee de 3e overwinning op rij.

Aanstaande zondag staat de wedstrijd tegen koploper Tubantia 5 op het programma.

Tubantia kan bij een overwinning kampioen worden, echter is de equipe van Van Raalte tot op het bot gemotiveerd om de huidige zegereeks voort te zetten.

Komt allen! Aftrap 09:30 op De Zweede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *