BSC Unisson 3 wint ook thuis van vv Bentelo 4 (4-2)

Deze zondag 7 mei stond de traditioneel lastige wedstrijd tegen Bentelo op het programma. Een stugge ploeg, die normaal gesproken niet van je wint maar waar je wel van kunt verliezen. De uitwedstrijd bracht wel een zoete herinnering, het was namelijk de eerste overwinning van het seizoen voor het derde.

Flow

Hoewel Bentelo in de onderste regionen bivakkeert, had het scoutingapparaat van BSC Unisson 3 geconstateerd dat de Blauwwitten ook in een flow zaten, de laatste 3 wedstrijden waren door hen winnend afgesloten.

Uitgeleend

Omdat het vierde elftal vandaag met een tekort aan manschappen zat, besloot het technisch hart om Nieck Exterkate en Raymon Leusink af te staan. Raymon combineerde het nuttige met het aangename en schreef een stageverslag van deze wedstrijd.

Keepersprobleem

Het derde kampte vandaag met een keepersprobleem door een blessure van eerste keus Dennis Homeijer en afwezigheid van een aantal van zijn vervangers. Gelukkig werd Enoch Visser bereid gevonden om de handschoenen op te pakken, nota bene terwijl hij zich eerder had afgemeld voor deze wedstrijd. Het feit dat Ronald van Raalte had gedreigd om anders zelf te gaan keepen, gaf voor Enoch de doorslag.

Van Raalte dreigt: als niemand wil keepen ga ik zelf onder de lat staan

Opstelling

Er werd vandaag aangetreden in de volgende opstelling:

Enoch Visser;
Edwin Stokkers, Bas Hassink, Johan Nijhuis, Mark ter Mors;
Tom de Haas, Maarten Wolffer;
Arjan Stokkers, Sjoerd van der Peet, Ron Schukkert;
Thijs ter Mors.

Wissels: Robbert Hoogeveen en Ronald van Raalte.

Geruchten

Edwin Duivelaar was aanwezig maar hield zich verbaal rustig, vermoedelijk mede doordat Ronald van Raalte bij hem in de buurt zat. Patrick Barels en Mike Weterholt waren aanwezig voor morele support. Het feit dat Patrick en Mike onafscheidelijk waren deze ochtend, voedde de geruchten over een mogelijke terugkeer van laatstgenoemde.

Attractief

Als scheidsrechter Reinier Haak om stipt 10.00 fluit voor de aftrapt, wordt er gelijk aan attractieve pot voetbal op de mat gelegd. Bentelo grijpt brutaal het initiatief en drukt BSC Unisson wat achteruit. Hierdoor worden de Boekeloers gedwongen om hun kaarten te zetten op de omschakeling, wat een aantal keren goed lukt. Zo wordt Ron Schukkert vrij voor de keeper gezet door een snel genomen vrije trap van Tom de Haas, maar schiet hij de bal voorlangs en laat zijn tiende seizoenstreffer nog even op zich wachten.

Effectief

Hoewel het initiatief vooral bij de gasten ligt, weten zij dit niet uit te drukken in doelpunten. Ondanks zijn onervarenheid onder de lat, weet Enoch het doel schoon te houden en is hij de baas in de zestienmeter. Ook het versterkte middenveld en de ervaren verdediging bewijzen hun waarde door een aantal aanvallen vroegtijdig in de kiem te smoren.

Wolffer en De Haas hebben het middenveld in handen

Daarbij weet linksback Mark ook aanvallend gevaar te stichten. Een sprint van Mark zonder bal wordt op waarde geschat door Sjoerd, die hem de bal op een presenteerblaadje aanlevert in de vijandelijke 16. Mark neemt de bal aan en weet deze vlak voor de botsing met de keeper onder deze door te schuiven en laat zodoende de 1-0 aantekenen.

Niet veel later is het Maarten Wolffer die Ron Schukkert lanceert met een lange bal. De keeper komt uit maar mist de bal, waardoor Ron ditmaal wel zijn tiende treffer van het seizoen kan laten aantekenen.

Bentelo had geen grip op tweevoudig doelpuntenmaker Schukkert

Het feest is compleet als ook de 3-0 nog voor rust valt. Tom maakt een van de Bentelose aanvallers de bal afhandig en lanceert met een lange bal gelijk spits Thijs ter Mors. Thijs passeert zijn man en geeft de bal op Ron, die in twee instanties afrondt.

Tegentreffer

Toch doet Bentelo nog wel wat terug voor rust. Via een aanval van de gasten wordt de spits in stelling gebracht, die net niet op tijd geblokt kan worden en daardoor de bal in de verre hoek kan prikken.De 3-1 is tevens de ruststand en maakt dat de Benteloers in de wedstrijd blijven.

Rust

In de rust wordt gewisseld: Robbert Hoogeveen en Ronald van Raalte komen in het veld voor Arjan Stokkers en Bas Hassink.

Druk

Bentelo heeft besloten om na rust gelijk vol druk te zetten op BSC Unisson. Het leidt tot een spelbeeld waarin de Blauwwitten nog dominanter zijn, maar niet tot grote kansen. Toch weten ze de 3-2 te maken uit een afstandschot.

Bus geparkeerd

Dan besluiten de Roodblauwen dat het mooi geweest is en wordt de bus geparkeerd. Het middenveld zakt terug tot kort voor de eigen defensie en er wordt sporadisch gecounterd. Het leidt ertoe dat Bentelo niet meer gevaarlijk wordt, maar Ron, Thijs en Robbert er daarentegen nog wel gevaarlijk uit kunnen komen.

De Boekelose defensie maakt een van de vele aanvallen van de Benteloers onschadelijk

Uit een van deze counters komt Ron een op een met de doelman, die besluit om Ron te torpederen net buiten de 16. Scheidsrechter Haak is coulant en laat de keeper staan. Uit de toegekende vrije trap is het invaller Van Raalte die de bevrijdende 4-2 op het scorebord zet en daarmee blijven de punten in Boekelo.

Van Raalte scoort de 4-2 en is het middelpunt van de feestvreugde

Aanvoerderschap

Het feit dat Van Raalte na rust inviel maar dat de aanvoerdersband om de bovenarm van Johan Nijhuis bleef, voedt de speculaties over de voortdurende machtsstrijd om het aanvoerderschap binnen het derde.

Doelman Visser complimenteert Nijhuis met zijn aanvoerderschap. Van Raalte denkt er het zijne van.

Wie is nu de echte aanvoerder? Boze tongen beweren dat Van Raalte de band tijdens de wedstrijd probeerde af te pakken van Nijhuis, en zij claimen dat dat ook gebeurt tijdens dit moment, waarop het inderdaad lijkt dat Nijhuis door iets of iemand omver getrokken wordt:

Welk incident vindt hier plaats?

Zesde plaats

Er staat nog een wedstrijd op het programma, a.s. zondag uit tegen NEO in Borne. Bij winst in deze wedstrijd en puntverlies van concurrent Bon Boys kan BSC Unisson de zesde plek overnemen van Bon Boys, en een verloren seizoen alsnog met de kin omhoog afsluiten. Of een dergelijk waardig einde aan de manschappen is gegund, weten we volgende week.

Grote dank voor het beeldmateriaal gaat uit naar Monique Visser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *