BSC Unisson 3 verliest onnodig van WVV’34 6 [VIDEO]

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen WVV’34 6 uit Hengevelde op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want zowel BSC Unisson 3 als WVV hadden beiden tot dusver 9 punten behaald. Een echte zespuntenwedstrijd dus, met als beloning een plek in de middenmoot.

Playbackshow

De voorbereiding daarentegen was niet in het voordeel van het derde. Zaterdagavond vond namelijk de playbackshow op De Zweede plaats, waar een 5-tal spelers werd gesignaleerd onder de naam “Niek Dekker & Co” met bijbehorende aanhang. Het ging om Niek Dekker, Ron Schukkert, Johan Nijhuis, Robbert Hoogeveen en Raymon Leusink, die als eindact “Rolling Stones” een weergaloze show weg gaven, aangemoedigd door de meegereisde fans Maarten Wolffer op Veldmeijer, Thijs ter Mors, Ronald van Raalte en Patrick Barels.

Hoewel Thijs, Maarten en Robbert voor twaalven De Zweede hadden verlaten, waren het Johan en Niek die om half 3 als laatsten het terrein moesten verlaten, om vervolgens bij Jaap H. aan te schuiven voor vervroegd ontbijt met o.a. gebakken eieren. Geruchten zeiden dat het duo pas tegen half 5 onder de wol lag. Een korte nachtrust dus, voor een belangrijk deel van de basiself:

Opstelling

Jesse te Koppele;
Mark ter Mors, Johan Nijhuis, Bas Hassink, Arjan Stokkers;
Nieck Exterkate, Arjan Meijeringh, Sjoerd van der Peet, Ron Schukkert;
Maarten Wolffer op Veldmeijer en Raymon Leusink

Wissels: Robbert Hoogeveen, Gertjan Stokkers, Niek Dekker
Coach: Ronald van Raalte
Twaalfde man: Patrick Barels

Eerste helft

Om stipt 09:03 uur (de scheidsrechter bleef vanwege het slechte weer zolang mogelijk binnen) werd er op Sportpark Rupert’s Erve in Hengevelde afgetrapt voor de wedstrijd WVV’34 6 vs. BSC Unisson 3. De regen en de harde herfststorm maakten het spel er niet makkelijker op, maar beide teams probeerden er het beste van te maken. De 1e goal kwam na een kleine 25 minuten spelen op naam van Ron Schukkert.

Een subtiele steekpass stelde Speedy Ron in de gelegenheid om zijn directe tegenstanders op snelheid af te troeven, waardoor hij 1 op 1 kwam te staan met de keeper. Het geplaatste schot ging wat gelukkig onder de keeper door, maar de 0-1 was een feit.

Een poosje later kreeg Ron zelfs de kans op de 0-2, na een prachtige voorzet van Mark, maar deze megakans werd om zeep geholpen door gelegenheidsspits Raymon, die voor de neus van Ron op dook en de bal over kopte. Weg kans, weg 0-2, en dus een ruststand 0-1.

Tweede helft

In de rust werden Nieck (voor Robbert), Ron (voor Niek) en Arjan S (voor Gertjan) gewisseld.

Gertjan, die aanvankelijk als basisspeler zou starten, arriveerde (bewust ?) te laat in Hengevelde, waardoor neef Arjan moest starten als linksback in de stromende regen. Gertjan had namelijk op Buienradar gekeken en daarbij gezien dat het weer de 2e helft op zou klaren. Bij het betreden van het veld kwamen dan ook de eerste zonnestralen door.

In de 2e helft was de herfststorm nog altijd de belangrijkste spelbederver, en had zich in de rust ook 180 graden gedraaid ten gunste/ongunste van BSC Unisson 3.

Dit ondervond ook Niek Dekker, die bij een toegespeelde bal, een uiterst subtiel overstapje maakte waardoor de tegenstander op het verkeerde been werd gezet. Niek had zichzelf echter ook op het verkeerde been gezet, want de herfststorm zorgde ervoor dat de bal alleen maar sneller ging rollen op het snelle kunstgras. De bal arriveerde dan ook eerder de achterlijn dan Niek, en dus was een doeltrap een feit.

De Boekeloers vergaten de wedstrijd op slot te gooien, en WVV kwam dus al snel met een gelijkmaker. Een onnodige vrije trap werd direct door WVV genomen, terwijl Jesse de muur nog aan het neerzetten was. WVV maakte dus dankbaar gebruik van het feit dat men niet hoeft te wachten op het fluitje van de scheidsrechter. De sfeer werd ondertussen ook grimmiger, mede omdat Raymon bij een doorbraak bewust werd neergeschopt. De scheidsrechter floot wel, maar deed het af met een waarschuwing en hield de kaarten dus op zak. Even later ging de gepikeerde aanvoerder Johan vergelijkbaar in de fout, en moest dit wel bekopen met een gele prent en een bijbehorende 10 minuten straf.

Nadat Johan na 10 minuten het veld weer mocht betreden, viel ook de 2-1 van WVV. Een gestrande aanval van BSCU resulteerde in een counter van WVV. Ook hier was de herfststorm spelbederver, want Jesse kwam zijn goal uit met de veronderstelling dat hij de diepe bal kon onderscheppen. De bal ging echter steeds langzamer rollen door de wind, waardoor de spits van WVV eerder arriveerde en eenvoudig de 2-1 op het scorebord kon noteren.

BSCU gaf de laatste 10 minuten dan ook plank gas om minimaal een gelijkmaker af te dwingen. Ron werd tevens opnieuw binnen in het veld gebracht voor Bas, om zodoende meer druk op WVV uit te kunnen oefenen. Bijna met succes, want het was Sjoerd die 2 uitstekende kansen kreeg. Bij de 1e (vrije trap) belandde de bal op de paal, en de 2e (schot na cornerbal) ging rakelings naast.

Video

Bekijk hier een samenvatting van het duel:


Credits: clubwatcher Patrick Barels

Het bleef dus bij een 2-1 stand en dus eindstand. Wederom geen overwinning, en dus gingen er weer geen punten mee terug naar Boekelo.

Volgende week is er geen wedstrijd. Over 14 dagen treedt BSCU3 echter opnieuw aan tegen WVV’34 6 in de returnwedstrijd op De Zweede. Dit is de op een na laatste wedstrijd voor de winterstop. De equipe van Van Raalte kan zich na de komende 2 wedstrijden rustig op gaan maken voor de 2e seizoenshelft.

Auteur:

Middenvelder van BSC Unisson 3, die op alle posities uit de voeten kan. Tevens sta ik als verslaggever op de loonlijst van de mediagroep BSCU3 Inside.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *