BSC Unisson 3 verliest duel in Delden van Rood-Zwart 6

Vandaag stond de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen het Deldense Rood-Zwart op het programma. De historie leert dat het derde hier vaker niet dan wel punten pakt. Daarentegen gaf de overtuigende zege van vorige week vooraf nog voldoende aanknopingspunten om te hopen op een punt of zelfs meer vandaag.

Opstelling

Timon Ferree;
Bas Hassink, Enoch Visser, Johan Nijhuis, Mark ter Mors;
Thijs ter Mors, Arjan Meijeringh, Sjoerd van der Peet, Ron Schukkert;
Nieck Extercate, Robbert Hoogeveen.

Het derde was erg blij met de aanwezigheid van gelegenheidsdoelman Timon Ferree, die het team uit de brand hielp vanwege het aanhoudende keepersprobleem. Door een blessure wordt eerste keeper Dennis Homeijer node gemist. Op de bank: Maarten Wolffer, Raymond Leusink en Ronald van Raalte (vlagger). Het was Raymons eerste competitieduel en hij had in de kleedkamer eerst een voorstelrondje gedaan. Teamwatcher Patrick Barels en de geblesseerden Niek Dekker en Tom de Haas waren ook aanwezig. Wissels Edwin en Gert-Jan Stokkers kwamen later. Speculaties over een terugkeer van Jochem Heeks werden gevoed door zijn fysieke en vooral verbale aanwezigheid tijdens de tweede helft.

Gezapige start

Om 09.00 floot de scheidsrechter voor het begin van de eerste helft. Een gezapige start tekende zich af, het leek dat beide teams moeite hadden met het vroege tijdstip. Dan toch een aanval van Rood-Zwart over hun linkerkant. Een middenvelder gaat diep, snijdt de zestienmeter in en schiet de bal richting de tweede paal. Timon Ferree redt uitstekend en tikt de bal voorlangs, maar de bal wordt door Sjoerd van der Peet ongelukkig geraakt en vliegt er alsnog in: 1-0 voor de thuisploeg. Er wordt gerefereerd aan het interview met Ronald van Raalte van vorige week, die aangaf dat vandaag rood-zwarte sentimenten een rol zouden gaan spelen. Dat dit echter van toepassing zou zijn op een man met een blauw-wit hart, had niemand kunnen voorzien.
Even later is het spits Robbert Hoogeveen die er een slalom uitgooit en ineens oog-in-oog staat met de Deldense doelman. Ook deze speelt hij uit, maar in deze actie moet hij uitwijken naar links. In plaats van de bal voor te geven op de volledig vrijstaande Thijs ter Mors, gaat hij voor eigen succes maar de bal kan nog van de lijn gehaald worden.

Scheidsrechter

De scheidsrechter trekt ondertussen steeds meer de aandacht, en dat is normaal gesproken geen goed teken. In een sportieve wedstrijd slaagt hij erin om toch steeds de focus te leggen op het negatieve, door iedere vorm van commentaar consequent af te fluiten. Vijf minuten voor rust gooit een speler van Rood-Zwart verkeerd in, maar in plaats van hier tegen op te treden wordt BSC Unisson bestraf met een vrije trap tegen, omdat er een opmerking over de foutieve ingooi werd gemaakt. Een minuut later is er een discussie waarneembaar tussen Sjoerd van der Peet en de scheidsrechter, en wordt Sjoerd ineens de gele kaart voorgehouden oftewel vijf minuten tijdstraf. Nou moeten we natuurlijk blij zijn dat we op dit niveau überhaupt iemand bereid kunnen vinden die in zijn vrije tijd een wedstrijd wil leiden, maar deze en nog een aantal volgende incidenten met de man in het geel maakten de wedstrijd er niet leuker en sportiever op.
Er valt nog één noemenswaardige actie te noteren aan de kan van BSC Unisson. Het is Bas ‘Bashasicoglu’ Hassink die vanaf de rechterkant van het middenveld aan een solo begint en verrassend ver komt, maar de laatste man van de Deldenaren is een net te grote sta-in-de-weg voor hem. Beide teams gaan met 1-0 aan de thee.

Ander elftal

In de rust wordt een aantal wissels toegepast: Maarten, Ronald en Raymon voor Sjoerd, Robbert en Nieck. We zien al vrij snel dat het derde uit een ander vaatje tapt. De druk op het doel van Rood-Zwart neemt geleidelijk aan toe. Mark ter Mors passt na een kwartier goed in op spits Maarten, die wegdraait en de bal hard op de verre paal schiet. Het was een verdiende gelijkmaker geweest en een welkom succesje voor de geplaagde spits.

Incident #1

Niet alleen zijn doelpuntendroogte speelt Maarten Wolffer parten, ook zijn verstoorde relatie met teamwatcher Patrick Barels begint serieuze vormen aan te nemen. De media hebben namelijk lucht gekregen van een incident eerder deze week bij winkelcentrum Het Zwering. Naar verluidt zijn de spanningen tussen de twee zo hoog opgelopen dat er door Maarten Wolffer een poging is gedaan om met zijn auto de fietsende Patrick Barels aan te rijden. Deze kon ternauwernood uitwijken en erger voorkomen. “Ik wil van de bakker weg fietsen, duikt er ineens een vage auto op met dito bestuurder. Die kan ik net ontwijken, waarna hij ook nog heftig op de claxon tekeer gaat. Naderhand blijkt het de beruchte M. te zijn”, aldus Barels. Het incident werd gebagatelliseerd door Wolffer zelf, die de schuld bij Barels legt. “Ik wil van mijn parkeerplaats weg rijden, duikt er ineens een fietser op voor mij. Die kan ik net ontwijken, waarop hij zijn middelvinger opsteekt naar mij. Naderhand blijkt het Barels te zijn”. Uiteraard passen de media hoor en wederhoor toe, oordeelt u zelf over dit incident, dat de onderlinge verhoudingen in het team niet ten goede komen.

Hole-in-one

De vers ingevallen Raymon Leusink stoomt halverwege de tweede helft dreigend op richting het Deldense doel, maar helaas faalt hij in de afwerking. Op de bank werd zijn schot over het doel omschreven als ‘een hole in one op het Spielehof’, alwaar Raymon de laatste weken vele uren doorbrengt. De druk neemt verder toe en er worden nog goede pogingen genoteerd voor Ronald van Raalte (schot naast), Arjan Meijeringh (schot over) en Maarten Wolffer (kopbal over na een ragfijne voorzet van Thijs ter Mors) maar het mocht niet meer baten. De scheidsrechter fluit voor het laatst op deze koude ochtend en het derde keert huiswaarts met nul punten.

Incident #2

Naderhand was helaas niemand bereikbaar voor een interview, inmiddels is het een vast ritueel dat speler/coach van Raalte zijn spelers afschermt van de media na een nederlaag. Des te opmerkelijker was het dat er via de media een video kon uitlekken van een feestend deel van de selectie, direct na de wedstrijd. Hadden ze het eigen doelpunt beschouwd als een doelpunt ‘aan de goede kant’? Zijn ze bezig om Van Raalte richting de uitgang te krijgen? Of zijn deze jongens gewoon erg goed in het verwerken van een nederlaag? Oordeelt u zelf.

Het valt te betwijfelen of dit team aan twee weken genoeg heeft om de zaken op de rails te krijgen. Volgende week wordt er niet gespeeld vanwege de military, daarna wacht de lastige uitwedstrijd tegen Bon Boys in Haaksbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *