BSC Unisson 3 vergeet de punten te pakken tegen Bon Boys

Na de eclatante 6-0 zege van vorige week op PW, stond vandaag de tweede bekerwedstrijd tegen Bon Boys op het programma voor het derde. Een zonnig sportpark De Zweede vormde het decor voor een zomeravondwedstrijd op de zondagochtend.

Opstelling

Dennis
Bas, Enoch, Johan, Gertjan
Robbert, Arjan M., Ron, Edwin
Nieck, Maarten.

Wissels: Mark, Thijs, Ronald en Arian S.

Sterke verdediging

Het grasveld lag er prachtig bij. Om stipt 09.30 gaf leidsman Frank Hegeman het signaal voor de eenzame aftrap. Het blijft een apart fenomeen. Op het moment van aftrappen zat er slechts één wissel op de bank (een jaar geleden hadden we onze handen dichtgeknepen met één wissel), Thijs en Mark hadden nog werkzaamheden te verrichten dus kwamen later. Ferens, gisteravond namens het derde afgevaardigd op de bruiloft van ex-3e-speler-Mike, sliep zijn roes uit dus hij was ook later.

In de eerste minuten valt op dat het met name achterin goed staat bij het derde. Duels worden gewonnen door het viertal Bas, Enoch, Johan en Gert-Jan, wat het team vertrouwen geeft. Op aanvallend gebied wordt er tot de 20e minuut weinig vernomen. Dan is het Ron die het op zijn heupen krijgt. Hij draait net over de middellijn weg bij zijn man, passeert er op volle snelheid nog twee en schiet de bal vanuit een moeilijk hoek vervolgens knap vanaf rechts in de verre kruising: 1-0. Overigens was het volgens Maarten Wolffer een mislukte voorzet, maar de razende reporter houdt het vooralsnog op het eerste scenario.

Even later is het dezelfde Maarten die aan de rechterkant van ‘de 16’ zijn man passeert en de bal hard in de korte hoek schiet, maar omdat er nog een Haaksbergens been tussenzit leidt dit slechts tot een corner.

De goed verdedigende Bas krijgt even later letterlijk een zware klap te verduren, als hij in een duel op zijn rug valt en zijn directe en stevige tegenstander vervolgens bovenop hem valt. Scheidsrechter Hegeman vindt dit gelijk aanleiding tot een drinkpauze, wat niet overbodig is met deze tropische hitte.

Wakker geschud

BSC Unisson domineert het spelbeeld en het gaat allemaal erg gemakkelijk. Te gemakkelijk, zo blijkt later. In de opbouw is het Gert-Jan die een prachtige steekpass geeft op de spits. Het is alleen de spits van Bon Boys die zich wel raad weet met de 1-tegen-1 situatie tegen Dennis en die de gelijkmaker laat aantekenen. 1-1 en terug bij af.

Het derde lijkt wakker geschud en voert de druk weer op. Het is Nieck die op links een bal geeft die voor Edwin net te hard is, maar Edwin jaagt goed door. De verdediging van Bon Boys schrikt hiervan en in de kluts komt de bal bij Ron, die hard over schiet maar deze kans wel had mogen promoveren tot doelpunt. Niet veel later maakt Ron het goed. Een tegenaanval wordt in de kiem gesmoord en Dennis kiest voor een snelle uitgooi naar Robbert over rechts. Deze speelt Arjan M. in die vervolgens Ron lanceert. Ron rond keurig af en laat de 2-1 aantekenen. Dit is tevens de ruststand.

In de rust wordt gebruikgemaakt van het luxe aantal van 4 wissels. Enoch, Bas, Ron, Nieck gaan eruit voor Mark, Thijs, Ronald en Arian S.

Deksel op de neus

Bon Boys opent de tweede helft sterker. Een aanval over links resulteert in een schot op doel. De bal zeilt over Dennis heen die ver voor zijn doel staat, dat doet hij anders nooit, maar Dennis kijkt de bal op de lat. Je zou denken dat het derde wakker is nu, maar het tegendeel blijkt waar. Dit keer is het een voorzet van de rechterkant van de rood-groenen die via het been van Arjan M. achter Dennis verdwijnt: 2-2.

In de slotfase van de wedstrijd golft het spel op en neer. Er ontstaat een rommelig spelbeeld waarbij de winnende treffer aan beide kanten kan vallen. Het is echter Bon Boys dat er met de 3 punten vandoor gaat als een schot in eerste instantie nog door Dennis gepareerd wordt, maar vervolgens door een aanvaller ingetikt kan worden: 2-3. Het derde was dichtbij de driepunter, maar krijgt de deksel op de neus.

Van Raalte: “een hele zure nederlaag”

Het derde leidt een onnodige nederlaag, maar het is nog vroeg in het seizoen. Daarbij waren de omstandigheden extreem, hetgeen menig speler was aan te zien. Het team krijgt dus het voordeel van de twijfel, want er is zeker potentie en het derde komt dit jaar in een klasse lager uit. Maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden, aldus speler/coach/vlagger Ronald van Raalte, die we na de tijd nog even konden interviewen.

“Dit is een hele zure nederlaag. We hadden minimaal een punt verdiend, maar het was een wedstrijd met twee helften. Gaat die bal voor rust erin, dan speel je een hele andere wedstrijd. We zijn de tweede helft met een verkeerde instelling begonnen en dan sta je bij wijze van spreken al met 2-0 achter. We stonden verkeerd en na onze 2-1 vergaten we te voetballen en liepen we achter de feiten aan. De 2-2 valt dan op een heel ongelukkig moment”. De 2-3 vond hij een fout. “Dit soort fouten mag je gewoon niet maken op ons niveau. Persoonlijke fouten nekken ons. Daarna kwamen we niet meer aan voetballen toe”. Op de vraag of dit gevolgen gaat hebben, is van Raalte kort: “Zeg nooit nooit in de voetballerij. Maar als je zelf de kansen niet benut, valt-ie aan de andere kant”. Vastberaden sluit Van Raalte af: “We moeten ons nu focussen op volgende week. Vanaf nu spelen we alleen nog maar finales”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *