BSC Unisson 3 tankt vertrouwen met zevenklapper tegen WVV’34 6

Aanvoerder Nijhuis: “Coup is een groot woord, maar deze basiself blijft staan”

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen WVV’34 6 op het programma, dezelfde ploeg als waar twee weken geleden uit met 2-1 van werd verloren.

Een onrustige voorbereiding is geen bijzonderheid voor het derde, maar toch was het weer een roerig weekje met de contractverlenging van Edwin Stokkers en interviews met Nieck Exterkate en Robbert Hoogeveen.

Verwarring over aanvangstijdstip

Tel daarbij op de verwarring over het aanvangstijdstip die, nota bene door Ronald van Raalte zelf, werd veroorzaakt in de groepsapp en we kunnen spreken van een verre van ideale voorbereiding.

whatsapp-gesprek-bscu3
Verwarring alom in de groepsapp van het derde, niet in het minst veroorzaakt door Ronald van Raalte

Waar op zaterdag nog handenwrijvend werd gesproken over een selectie van 16 man en keuzes die gemaakt konden worden in de opstelling, stond het team dankzij de genoemde verwarring deze zondagochtend om 09:30u met slechts 12 man. En omdat er daar één van moet vlaggen, dus geen wissels. Overigens gingen Ronald van Raalte, Bas Hassink en Arjan Stokkers met het vijfde mee. Arjan Meijeringh kreeg een week rust.

Opstelling

Er werd aangetreden met de volgende personen die wél op tijd waren:

Timon Ferree;
Mark ter Mors, Enoch Visser, Johan Nijhuis, Edwin Stokkers;
Robbert Hoogeveen, Thijs ter Mors, Sjoerd van der Peet, Ron Schukkert;
Tom de Haas en Niek Dekker.

Bliksemstart

Ondanks de onrustige voorbereiding schiet het derde uit de startblokken en binnen 5 minuten is het al raak. De sterk spelende Niek Dekker trekt vanaf links naar binnen en haalt uit met een laag schot richting de verre hoek. De bal valt via het been van een Hengeveldse verdediger binnen bij de tweede paal en een snelle 1-0 kan worden aangetekend.

BSC Unisson domineert deze fase. Even later is het Tom de Haas die op het middenveld een balletje breed geeft op de ingeschoven centrale verdediger Enoch Visser. Ondanks dat Enoch zich op een meter of 30 van het vijandelijke doel bevindt, lanceert hij een hard en hoog schot en met succes: de bal zeilt over de verbouwereerde doelman de verre kruising in en zo staat er na een kwartier al een prettige 2-0 op het scorebord.

Tegengoal

Hoewel het team goed blijft spelen, is het toch WVV dat terugkomt in de wedstrijd. Een duel wordt op het middenveld gewonnen door de Hengevelders en een speler mag het middenveld oversteken en haalt vanaf een meter of 20 uit met links. Doelman Timon Ferree kan er alleen maar naar kijken en de spanning is weer terug in de wedstrijd: 2-1.

Veerkracht

De tegengoal maakt echter weinig indruk op de Boekeloers en de jacht op meer doelpunten wordt hervat. Het is Sjoerd van der Peet die Mark ter Mors lanceert. Mark ontdoet zich in de zestienmeter van zijn directe tegenstander maar komt niet meer tot een schot omdat de keeper inmiddels uit zijn doel is gekomen. Een uiterste krachtsinspanning van beiden leidt tot een botsing, waarbij Niek Dekker de lachende derde is en de bal in het lege doel kan schieten.

Ook de 4-1 valt nog voor rust. In een soepel lopende aanval belandt de bal bij Sjoerd van der Peet, die de bal direct doorspeelt op Tom de Haas. Tom ‘steekt’ de bal door de defensie op de vrijstaande Thijs ter Mors, die in twee instanties wel raad weet met dit buitenkansje en de score uitbreidt. De 4-1 is tevens de ruststand.

Inmiddels zijn een aantal verslapen wissels ook op sportpark De Zweede gearriveerd. Raymon Leusink, Gertjan Stokkers en Nieck Exterkate hebben plaatsgenomen naast Maarten Wolffer in de dug-out. Maarten komt erin voor Sjoerd.

Thijs zet iedereen in de kleedkamer weer op scherp met een samenvatting en motivatiespeech in één, met de woorden: “er zijn dingen die goed gaan en er zijn dingen die niet goed gaan”.

Vervolg

De woorden van Thijs missen hun uitwerking niet en na rust zien we een derde dat scherp uit de kleedkamers komt. Er wordt direct weer goed gespeeld en belangrijke duels worden gewonnen. Na 10 minuten is het Tom die de bal op het middenveld krijgt en Robbert Hoogeveen op één lijn met de defensie ziet staan. Met een steekbal weet hij de middenvelder te lanceren en Robbert is koel in de afronding: 5-1. Direct na dit doelpunt neemt Robbert zijn wissel tevreden in ontvangst, voor hem maakt Nieck Exterkate zijn entree. Wel had Robbert graag eerder willen weten dat een doelpunt van hem garant staat voor een wissel. Vermoedelijk trekt hij hier lering uit voor wedstrijden die nog komen gaan. Er volgen nog twee wissels: Gertjan voor Enoch en Raymon voor Thijs.

Vertrouwen

Daarna toch even een mindere fase van het team, waarbij WVV de 5-2 en 5-3 mag aantekenen. Inmiddels heeft Edwin Duivelaar zich aan de zijlijn gemeld en stelt als een ware coach orde op zaken. Direct schept hij duidelijkheid omtrent vlag- en wisselbeleid en springt in het machtsvacuüm dat aan de zijkant is ontstaan met de afwezigheid van Ronald van Raalte. Dit tezamen met een tactische omzetting in het veld zorg ervoor dat de overwinning niet meer in gevaar komt en zelfs nog wordt uitgebreid naar 6-3 door Ron Schukkert, die na een verre inworp van Johan Nijhuis en doorkoppen van Maarten Wolffer goed doorgaat en de keeper verschalkt.

De 7-3 van aanvoerder Johan Nijhuis is in diverse opzichten de kers op de taart. Ron krijgt de bal rond de middellijn, speelt Maarten aan die een steekpass teruggeeft. De keeper komt uit, wil de bal wegwerken maar via Ron komt de bal toch bij Johan terecht die de de bal in het lege doel kan schieten. Bij het juichen valt op dat Johan opvallend naar zijn aanvoerdersband wijst, is dit een signaal naar Van Raalte? Eerder bleek al dat Johan ambities heeft op dit vlak en het team graag bij de hand zou nemen.

Kort na de 7-3 is het de prima leidende scheidsrechter Frank Hegeman die het eindsignaal geeft. Een welkome opsteker voor het derde waarbij ook nog eens goed aan het doelsaldo is gewerkt.

Schokeffect

Na afloop geeft Ronald van Raalte aan dat zijn zelfverkozen afwezigheid (hij ging vandaag met het vijfde mee, red.) moest leiden tot een schokeffect. Echter zijn er ook nog steeds voldoende twijfels over deze lezing. Want waarom wierp Ronald dan een rookgordijn op ten aanzien van het aanvangstijdstip? De vraag rijst nu dan ook of Van Raalte het slachtoffer wordt van zijn eigen schokeffect, nu Nijhuis en ook Edwin Duivelaar nadrukkelijk en met succes het technisch hart van het derde vormen.

duivelaar-en-nijhuis-nieuw-technisch-hart
Nemen Duivelaar en Nijhuis de macht over binnen het derde?

De vraag is natuurlijk: hoe gaat deze situatie gemanaged worden? Nijhuis antwoordt desgevraagd: “ik wil niet zeggen dat er vandaag een coup is gepleegd binnen het team, maar feit is wel dat we met deze jongens maximaal hebben gepresteerd vandaag. Daar komt bij dat Van Raalte erg goed past tussen de jongens van het vijfde (zie foto onder, red.) en in mijn ogen is 1 + 1 dan 2″.

van-raalte-bij-5
Van Raalte vanmiddag te midden van de spelers van het vijfde

Exterkate

Maar er speelt nog meer. Want wat is er waar van het gerucht dat man-in-vorm Nieck Exterkate op het punt staat ingelijfd te worden door een Australische topclub? En indien waar, hoe kijkt deze club aan tegen het losbandige bestaan van Exterkate en het feit dat hij zich omringt met bad boys zoals Gertjan Stokkers?

nieck-en-gertjan
Hoe kijken geïnteresseerde clubs aan tegen het losbandige imago en de ‘bad boy’ vrienden van Nieck Exterkate?

Blijf het derde volgen via hun eigen website en Facebook kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *