BSC Unisson 3 start competitie met zege op NEO

Meijering: “Critici de mond gesnoerd”

Na een wisselende voorbereiding, die werd afgesloten met twee nederlagen, was het derde hard toe aan een overwinning. Het sterk vernieuwde team wordt dit jaar geacht om bovenin de competitie mee te draaien, maar tot nu toe werd deze verwachting nog niet waargemaakt. De onvrede zowel binnen als buiten het team was de afgelopen weken zichtbaar en er werd zelfs al aan de stoelpoten van speler/coach Van Raalte gezaagd.

Het beste medicijn, een overwinning, moest vandaag tot stand komen ten koste van NEO uit Borne.

Opstelling

Jesse;
Robbert, Ronald, Johan, Erwin;
Mark, Arjan M., Sjoerd, Thijs;
Maarten en Ron.
Wissels: Enoch, Ferens, Bas (grensrechter).

Teamspirit

Dat het met de teamspirit deze week wel goed zat, werd aangetoond door middel van een incident met Enoch. Hij meldde zich in de groepsapp af voor deze wedstrijd, maar werd door uitoefening van teamdruk toch overgehaald mee te doen. Dat hij hiervoor om 02:30 ’s nachts nog 2 uur naar huis moest rijden, nam hij op de koop toe. Fris en fruitig zat Enoch om 08:45 aan de koffie deze zondag.

Goede mogelijkheden

Om stipt 09:30 geeft scheidsrechter Reinier Haak het startsein voor deze beladen wedstrijd. BSC Unisson komt goed uit de startblokken en laat in de eerste helft een aantal goede kansen noteren. Het zijn met name de broers Mark en Thijs die mogelijkheden krijgen. Zo komt Thijs na een klein halfuur een tegen een te staan tegen de keeper van NEO, maar weet de kans niet in een doelpunt om te zetten. Met buitenkant rechts schiet hij tegen de doelman op. Rechtshalf Mark stoomt even later op richting het doel van de Zwart-witten, maar zijn inzet houdt het midden tussen een schot en een voorzet en ook dit resulteert dit niet in een doelpunt.

Op de bank wordt in de eerste helft gediscussieerd over de situatie van middenvelder Sjoerd. De wissels vragen zich af of hij zal juichen bij een doelpunt. Sjoerd is immers woonachtig in Borne. Zou hij niet juichen uit respect voor de Bornse gemeenschap? Of zou zijn Boekelose hart zwaarder wegen. Hoe het ook zij, feit is dat Sjoerd op slag van rust een bal breed geeft aan de spits van NEO, die daardoor kan oprukken naar het Boekelose doel. Mede door goed ingrijpen van keeper Jesse, wordt deze kans in de kiem gesmoord. Met de brilstand gaan beide teams rusten. In de rust wordt gewisseld: Arjan S. komt voor Erwin, Bas voor kersverse vader Robbert.

Keerpunt

De tweede helft zien we een patroon wat vaker in de voorbereiding zichtbaar was: het team begint slap aan de tweede helft. Het tempo zakt en waar er in de eerste helft nog wel sprake was van druk, laten de Blauw-roden zich terugzakken. Na tien minuten is het de spits van NEO die na een corner weg kan draaien in de zestienmeter en vrij de 0-1 kan laten aantekenen. Gemor op de tribunes, het zou toch niet? Maar ook na de 0-1 wijzigt het spelbeeld niet. Speler/coach Van Raalte kan het niet meer aanzien en past een dubbele wissel toe: hij wisselt zichzelf voor Enoch en Maarten voor Ferens, die zijn rentree maakt na 4 voetballoze jaren.

Direct verandert er iets in het team. Er wordt meer druk naar voren gegeven en er worden duels gewonnen. Een aanval over de rechterkant via Ron smoort in eerste instantie, maar dan weet Ron de bal alsnog laag voor te geven. Niemand anders dan Ferens ‘Inzaghi’ Scholten is paraat bij de tweede paal: 1-1. En dat met zijn eerste balcontact van de wedstrijd, en eigenlijk zijn eerste balcontact in 4 jaar.

Het derde ruikt bloed en geeft vol gas. Niet veel later is het wederom een aanval over de rechterkant, ditmaal via Arjan S. Dat het team de patronen er op training in heeft geslepen de afgelopen weken is goed te zien, want de aanval is vrijwel identiek. De eerste voorzet van Arjan wordt geblokt, maar hij krijgt een herkansing. Maar deze keer is het geen aanvaller van de Boekeloers, maar een verdediger van NEO die de bal in eigen doel werkt: 2-1.

Scholten: “Alles gegeven”

Het is Ferens die zich direct meldt aan de zijlijn en een wissel aanvraagt. Dat het de aanvaller menens is mag duidelijk zijn, na zijn invalbeurt van 16 minuten zit ‘Der Alpenbomber’ er helemaal doorheen. ‘Ik kan niet meer, heb alles gegeven’, aldus de invaller terwijl hij naar adem hapt.

alpenbomber

Met deze voorsprong op zak sluipt er toch wat twijfel in het team. Doordrukken of de voorsprong verdedigen? Er wordt weer iets teruggezakt waardoor NEO nog een paar keer gevaarlijk kan worden, maar dan is het Ron die aan alle illusies een einde maakt. Een terugspeelbal blijft hangen op het stroperige veld en dat is aan de rappe aanvaller van BSC Unisson wel besteed. Hij neemt het geschenk dankbaar in ontvangst, omspeelt de doelman en laat de verlossende 3-1 aantekenen. Even later fluit de goed leidende scheidsrechter Haak af, de drie punten zijn een feit.

Niet welkom

Dat de druk er nog altijd op zit, blijkt uit een incident na de wedstrijd. Als de media zich melden bij de kleedkamer, worden ze weggejaagd door Van Raalte die zowel de media als spits Maarten Wolffer probeert te verstikken met deodorant. Even later, als de adrenaline wat gezakt is, kan er sprake zijn van een gesprek en is de speler/coach van de Boekeloers zelfs bereid tot het delen van zijn winnende opstelling.

van-raalte-opstelling

‘Terechte overwinning’

Na dit incident vonden de media Arjan Meijering nog bereid tot een kort interview. “Er was maar één ploeg die recht had op de punten en dat waren wij’, aldus de middenvelder, die een goede wedstrijd speelde. ‘Het was ook onze intentie om na de 1-1 door te gaan, en dan is het mooi om te zien dat dat bekroond wordt. Een terechte overwinning, en het is prettig dat we de critici nu ook voor minimaal een week de mond gesnoerd hebben’.

Of dit het begin is van een zegereeks, weten we volgende week als het derde aantreedt in de lastige uitwedstrijd tegen Tubantia 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *