BSC Unisson 3 start competitie sterk met overwinning op TVV 4 (4-2)

Na drie goede bekerwedstrijden, waarin BSC Unisson 3 zichzelf terugvond op de eerste plaats, was het vandaag natuurlijk de vraag of deze lijn kon worden doorgetrokken naar de competitie. Eerste competitietegenstander was TVV 4 vandaag, al jaren een pittige tegenstander voor de Boekeloers.

Afwezigheid van Raalte in nevelen gehuld

Niet voor de eerste keer dit seizoen, was Ronald van Raalte afwezig en was zijn afwezigheid in nevelen gehuld. Navraag leerde dat hij zich in Spanje bevond, maar of dit was voor opnames van Benidorm Bastards The Movie, of een welverdiende vakantie bleef onduidelijk.

Opvallend was verder dat Mike Jansen al ruim voor 8.45 aanwezig was.

Het gemis van Van Raalte deed zich wel voelen in de organisatie. Het grasveld lag er stralend bij op deze mooie zondagochtend, maar wegens het ontbreken van een sleuteltje konden de doelnetten niet goed gehangen worden. Daardoor moest er vanmorgen op het stukken minder populaire kunstgras worden aangetreden.

Opstelling

Ook het oplezen van de opstelling verliep niet geheel soepel, door alle commotie rondom “het sleuteltje” kwamen interim-leiders Wolffer en J. Nijhuis pas toe aan het oplezen van de opstelling toen een deel van het team al met de warming up bezig was.

Het eerste competitieduel ving aan met de volgende namen op papier.

Mike Jansen;
Jochem Heeks, Robin Tieberink, Johan Nijhuis, Henk Nijhuis;
Nick Telman, Maarten Wollfer, Sjoerd van der Peet;
Leshley Kuypers, Tom de Haas, Robbert Hoogeveen.

Wissels: Bas Hassink, Mark ter Mors, Arjan Meijering, Niek Dekker en Ron Schukkert.

Een sterke bank vandaag, met op de foto v.l.n.r. Arjan Meijeringh, Niek Dekker, mascotte Dekker jr. en Ron Schukkert

Scheidsrechter (tevens geïnvesteerd in een nieuw fluitje en hierdoor naar eigen zeggen in het bezit van ‘goede gear’): Edwin Duivelaar.

Open wedstrijd

De wedstrijd begint open, met twee teams die de aanval zoeken maar in de omschakeling kwetsbaar blijken. Met name BSC Unisson krijgt in de beginfase een aantal goede mogelijkheden: Robbert Hoogeveen en Leshley Kuypers worden een paar keer goed vrijgespeeld maar weten het net nog niet te vinden.

De keeper van TVV redt op een inzet van Robbert Hoogeveen

Toch mogen de Boekeloers even later alsnog juichen, als een schot van Leshley Kuypers vanaf een meter of 18 van richting wordt veranderd, en de keeper in de korte hoek verrast: 1-0.

Ook TVV meldt zich dan paar keer voor het doel van keeper Mike Jansen. Het leidt met name tot veel hoekschoppen en een aantal hachelijke momenten voor het doel. Maar mede door katachtige reflexen van Jansen blijft de treffer van de gasten uit.

Een van de hachelijke momenten voor het doel van Mike Jansen
Het is goed zichtbaar dat elke speler van BSC Unisson zijn stijl heeft van ‘in de muur staan’

Dan is het even later Jochem Heeks die doorbreekt aan de rechterkant, maar zijn voorzet is te scherp voor Tom de Haas, die de bal met de punt van de schoen net naast werkt.

De inzet van Tom de Haas op aangeven van Jochem Heeks gaat net naast

Gelijkmaker voor de gasten

Niet veel later is het wederom Jochem die op rechts opstoomt, de bal teruglegt voor Robbert Hoogeveen, maar de pass komt achter Robbert. Direct pikt TVV de bal op en uit een razendsnelle counter wordt, in twee instanties, doelman Jansen dan toch geklopt en is het 1-1.

Wederom een voorzet van Heeks, maar de bal wordt opgepikt door TVV en uit de tegenaanval scoren de gasten de gelijkmaker

De 1-1 is tevens de ruststand.

Vierdubbele wissel in de rust

De interim-leiders nemen in de rust geen halve maatregelen, liefst vier wissels worden toegepast: Ron Schukkert voor Robbert Hoogeveen, Niek Dekker voor Sjoerd van der Peet, Mark ter Mors voor Henk Nijhuis en Arjan Meijeringh voor Jochem Heeks.

Na 10 minuten vindt ook wissel nummer vijf plaats, als Bas Hassink het veld in mag voor de licht geblesseerde Robin Tieberink.

Bas Hassink denkt er het zijne van de eerste helft, na 10 minuten in de tweede helft valt hij in

TVV op voorsprong

BSC Unisson komt moeizaam uit de kleedkamer, heeft het wisselen van een half team dan toch zijn weerslag op het spel?

De wedstrijd wordt wat harder en het is na een kwartier in de tweede helft dat scheidsrechter Duivelaar goed ziet dat een speler van TVV Mark ter Mors natrapt. Hij kan 10 minuten inrukken met een gele kaart, maar  met 10 man komt TVV wel op voorsprong: 1-2. De roodblauwen moeten uit een ander vaatje gaan tappen.

Veerkrachtig optreden

En dat lijkt te lukken, als even later een prachtige lange bal van Jansen wordt verlengd door Niek Dekker, waardoor Leshley Kuypers kan opstomen richting het vijandelijke doel. Ditmaal weet hij wel raad met de buitenkans waardoor zijn tweede doelpunt van de ochtend de 2-2 betekent.

Leshley Kuypers is dreigend aan de bal en laat even later de 2-2 aantekenen

BSC Unisson heeft de smaak dan te pakken, en even later wordt Leshley Kuypers vanaf het middenveld ingespeeld, draait goed weg bij zijn man en jaagt de 3-2 hard en hoog tegen de touwen.

Het doelpunt leidt tot protesten van TVV, omdat volgens de grensrechter en de spelers sprake is van buitenspel, maar zowel Duivelaar als de VAR in de kantine zijn onvermurwbaar: 3-2.

Sjoerd van der Peet vindt uitkomst op het overvolle middenveld

De wedstrijd wordt dan bij vlagen wat onvriendelijker, maar wordt goed onder controle gehouden door Duivelaar.

Tien minuten voor tijd is het gedaan als een afvallende bal wordt opgepikt door Tom de Haas aan de linkerkant van de zestienmeter. Hij kapt een verdediger uit die vervolgens een overtreding begaat, met een penalty tot gevolg. Niek Dekker is er als de kippen bij om de penalty te nemen, en vakkundig stuurt hij de doelman de verkeerde kant op: 4-2.

Het verzet van de gasten is gebroken, en de overwinning wordt rustig naar de eindstreep gebracht.

Johan Nijhuis legt aan voor een lange bal
Nick Telman passt de bal richting het vijandelijke doel
Maarten Wolffer wordt op de hielen gezeten door een middenvelder van TVV

Voetballoze maand

Of de goede resultaten een vervolg krijgen, of Van Raalte nog terugkeert vanaf de filmset van Benidorm Bastards, en of het elftal incidentvrij de komende weken doorkomt, weten we over een maand als er mag worden aangetreden tegen FC Suryoye-Mediterraneo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *