BSC Unisson 3 speelt sterk en wint van AJC’96 (2-3)

Het is niet het leukste seizoen van BSC Unisson 3. Gestaakte wedstrijden, onvoldoende manschappen en afgelastingen voeren de boventoon dit jaar. Ook de media delen in de malaise, getuige het feit dat het laatste verslag dateert uit november 2018. Vandaag echter lijken alle omstandigheden in Losser ideaal: mooi weer, een uitdagende tegenstander (4e op de ranglijst), en een voor kunstgrasbegrippen goed veld.

Speech van Duivelaar

Trainer/coach Edwin Duivelaar zet de manschappen op scherp met een tactische speech voor het duel, waarin hij niet alleen de Boekeloers beschouwt maar zich ook tactisch voorbereid blijkt te hebben op de tegenstander. Hij is vandaag tot de volgende opstelling gekomen:

Mike Jansen;
Edwin Stokkers, Tom Wennink, Johan Nijhuis, Jochem Heeks;
Maarten Wolffer, Nick Telman, Tom de Haas;
Sjoerd van der Peet, Robbert Hoogeveen, Ron Schukkert.

Wissels: Arjan Stokkers, Arjan Meijeringh.

Raketstart

Of het door de speech van Duivelaar komt weten we niet, maar feit is dat BSC Unisson als een raket uit de startblokken schiet. Via korte combinaties gaat de bal vanuit de achter- naar de voorhoede en er wordt al snel gevaar gesticht voor het doel van AJC. Het resulteert ook al snel in de 0-1, als door goed druk zetten Robbert Hoogeveen een kans krijgt en hiermee wel raad weet.

Toch komen de Lossernaren op gelijke hoogte, als de rechtsbuiten diep gestuurd wordt, (te) weinig in de weg gelegd wordt door de defensie en netjes afrondt in de verre hoek voor 1-1.

Weer op voorsprong

Maar BSC Unisson blijft goed voetballen en de druk houden op AJC. Het is Maarten Wolffer die even later de 1-2 aantekent. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door hem goed aangenomen en met links verzilverd: een terechte 1-2.

Halverwege de eerste helft schiet Tom de Haas een vrije trap op de lat. De 1-3 hangt in de lucht maar beide teams gaan aan de thee met de 1-2 stand.

In de rust twee wissels: Arjan Meijeringh voor Edwin Stokkers en Arjan Stokkers voor Sjoerd van der Peet.

Strijd op het middenveld

Waar AJC in de loop van de eerste helft al wat meer druk zette op de opbouw van de Boekeloers, gaan ze hier de tweede helft mee verder. Het brengt resultaat, want ietwat gelukkig valt na een minuut of 10 de 2-2 uit een voorzet. Beide teams kunnen weer opnieuw beginnen.

Er volgen wat meer duels en er wordt wat minder gevoetbald, waardoor de strijd zich met name op het middenveld afspeelt. Met af en toe een counter. Zo is het Ron Schukkert die diep wordt gestuurd op links, de keeper voorbij dribbelt maar de bal jammerlijk op de paal schiet.

Overwinning veiliggesteld

Even later kan er dan toch gejuicht worden. Een vrije trap wordt lang gespeeld door Johan Nijhuis op de diepgaande Tom de Haas. Hij neemt de bal aan op een meter of 30 van het doel van AJC en besluit te schieten. Dit pakt heel mooi uit want de bal zeilt over de doelman heen en het staat 2-3.

In de slotfase nog een paar spannende momenten voor beide doelen, maar gescoord wordt er niet meer. Mede door een aantal voortreffelijke ingrepen van doelman Mike Jansen. Helaas valt Tom Wennink nog uit een minuut of 20 voor tijd met een vervelende hamstringblessure, hij wordt vervangen door Sjoerd van der Peet. De stand blijft 2-3 en de punten gaan mee naar Boekelo!

A.s. donderdag een nieuwe wedstrijd, dan wordt er om 19.00 in Enschede aangetreden voor de uitwedstrijd tegen SVV’91.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *