BSC Unisson 3 verliest van Rigtersbleek en gaat roemloos ten onder in bekertoernooi

Van Raalte: ‘Het is crisis’

Na het pijnlijke verlies op eigen bodem vorige week tegen Bon Boys, werd vandaag met extra belangstelling uitgezien naar de confrontatie met Rigtersbleek 5. Hoe zou het team zich herpakken na de nederlaag van vorige week? Was de bezem door de basiself gehaald?

Met 13 wedstrijdfitte spelers werd afgereisd naar het vroegere textielcentrum van Nederland. De volgende spelers mochten hun opwachting maken in de basis:

Dennis Homeijer;
Gert-Jan Stokkers, Bas Hassink, Enoch Visser, Arjan Stokkers;
Arjan Meijering., Ron Schukkert, Ronald van Raalte, Thijs ter Mors;
Maarten Wolffer, Mark ter Mors.

Wissels: Sjoerd van der Peet (tevens vlagger) en Johan Nijhuis.
Assistent-vlagger / Vlagger-in-opleiding (VIO): Nieck Extercate.
Support: Niek Dekker, Patrick Barels & zn., en Tom de Haas.

Scouts waren op dit duel afgekomen.
Scouts waren op dit duel afgekomen.

Blessureleed

Om stipt 09:00 geeft de leidsman het beginsignaal voor deze belangrijke wedstrijd. In de beginfase tastten beide ploegen elkaar af. Het eerste nieuwswaardige feit vindt plaats na 15 minuten als Gert-Jan Stokkers een wissel aanvraagt. Hij was al aan de wedstrijd begonnen met een gekwetste enkel, een blessure die naar verluidt eerder in de week werd opgelopen toen er een koe op was gaan staan. Vlagger Sjoerd van der Peet draagt zijn taak over aan Johan Nijhuis en vervangt Gert-Jan. Ronald van Raalte zakt een linie waardoor Sjoerd op het middenveld komt te spelen. In de 23e minuut is het Ronald die de bal bij de tweede paal op een presenteerblaadje krijgt, maar de bal met een (overigens fraaie) volley vanaf 6 meter net naast schiet.

imag1225

Een paar minuten later een aanval van Rigtersbleek via de goed spelende rechtsbuiten. Hij wint het duel van Arjan S. waarna hij een vrije doortocht krijgt richting het doel van de Boekeloers. Met een geplaatst schot in de korte hoek laat hij keeper Dennis kansloos en laat de 1-0 aantekenen. Even later is er wederom blessureleed. Ditmaal is het Bas die niet verder kan vanwege een achillespeesblessure. Het derde, aan het seizoen begonnen met op papier 21 spelers, heeft na een goed halfuur de beschikbare wissels gebruikt en moet hopen op niet nog meer blessureleed. Vlagger Johan neemt de positie in van Bas waardoor de positie van vlagger vacant wordt. Het is het moment waar VIO Nieck op gewacht heeft, nu kan hij het laten zien in een echte wedstrijd. Met de nodige coaching vanaf de bank maakt hij zijn eerste en veelbelovende minuten als vlagger bij het derde.

Kansen

In de 33e minuut een mooie actie van Mark. Met een solo legt hij een aantal verdedigers van De Bleek in de luren en levert de bal panklaar af op Ron. Het is aan hem om af te ronden, maar hij schiet de bal recht tegen de uitkomende keeper. Dit was een goede kans op de 1-1. Nog voor rust ook een goede mogelijkheid voor Thijs, maar hij schiet de bal vanaf een meter of 20 richting de spinnerij. Tussendoor een aantal speldeprikjes van Rigtersbleek, maar afgezien van een voorzet die op de lat achter Dennis waait, levert dit geen gevaar op.

imag1230

Er valt nog een (zeer ver) afstandsschot te noteren van aanvoerder van Raalte, die besluit vanaf een meter of 40 uit te halen. Is het vertrouwen in de spitsen helemaal kwijtgeraakt? Zag hij de keeper te ver voor het doel staan? We weten het niet, en de ambitieuze poging trof helaas ook geen doel. Dan is het toch ineens Rigtersbleek dat toeslaat. Wederom een aanval over rechts waarbij de rechtsbuiten doorbreekt . Dennis is al onderweg om het gevaar in de kiem te smoren, maar de rechtsbuiten legt de bal slim opzij naar de volledig vrijstaande spits: 2-0 en tevens de ruststand.

Na rust een wat rommelig spelbeeld in een wedstrijd die ook wat onvriendelijker wordt. Wel zijn er een aantal goede momenten te noteren van het derde.
In de 55e minuut wordt Ron gevloerd op de rand van het zestienmetergebied. Een kolfje naar de hand van Sjoerd, die de bal goed raakt maar de bal helaas op de lat schiet. Een vrije trap die een beter lot had verdiend.

imag1233

Even later doet Johan nog een duit in het zakje met een mooi geplaatst schot vanaf 20 meter dat net naast vliegt.
In minuut 66 is het Arjan M. die een heerlijke voorzet vanaf rechts aflevert op de stropdas van spits Mark die zich in de zestienmeter bevindt. De bal springt helaas te ver bij Mark vandaan waardoor deze bal niet kan worden gepromoveerd tot doelpunt.
Ook Maarten mengt zich in de mooiemomentenshow. Eerst door een lange bal in een keer uit de lucht te nemen en dood te leggen. Direct daarna met een solo, wederom op rechts, waarbij hij zijn eigen man uitspeelt, een aanstormende verdediger te kijk zet, de 16 intrekt maar ongelukkig is in de afronding; zijn poging gaat voorlangs.

Weer geen punten

Het dichtst bij een doelpunt is Thijs, die zijn hoofd tegen een voorzet krijgt, maar het is de keeper die de bal net uit het doel weet te tikken.

Maar kansen moeten worden omgezet in doelpunten en een oeroude wijsheid uit de voetballerij leert dat als je dat zelf niet doet, de tegenstander hier wel raad mee weet. En zo geschiedt in de 75e minuut. Een lange bal van Rigtersbleek op een van de aanvallers, Dennis ‘Neuer’ Homeijer komt uit maar de aanvaller weet de bal langs Dennis te schieten en de wedstrijd is gespeeld: 3-0.
Hoewel er nog 10 minuten te spelen zijn, vindt de scheidsrechter het dan welletjes. Hij roept de spelers bijelkaar en besluit, vermoedelijk onder druk van het dreigende (on)weer dat in de lucht hangt, om af te sluiten. Hier lijkt niemand rouwig om te zijn en de spelers druipen af.

imag1234

Harde woorden

Het bekertoernooi zit erop en we hebben een wisselend derde elftal gezien. Een zeer eenvoudige overwinning op PW, een onterecht verlies tegen Bon Boys en een op papier stevige nederlaag tegen Rigtersbleek waarbij misschien wel de meeste kansen te noteren waren voor de Boekeloers. Feit is dat er slechts één keer gewonnen is in drie wedstrijden. Dat dit beter moet, beseft aanvoerder van Raalte ook. De speler/coach lijkt het conflictmodel te hanteren om de malaise te bestrijden. In een kort interview na de wedstrijd vertelt hij: ‘ja, je kunt het woord crisis nu wel in de mond nemen. We hebben nu twee wedstrijden op rij verloren en dat is gewoon slecht. Ik heb er geen pasklaar antwoord op. Maar dat er intern harde woorden gaan vallen, is duidelijk’.

Ook teamwatcher Patrick Barels was beschikbaar voor commentaar. Iets genuanceerder reageert hij op de woorden van Van Raalte: ‘het is een moeilijke periode, maar crisis is een groot woord. We hadden meer punten moeten halen en missen op dit moment een beetje het zelfvertrouwen. De enige oplossing is een wedstrijd winnen. Je kunt wel gaan praten, zoals Niek Dekker altijd doet, maar alleen een overwinning zal ons helpen die stap omhoog te zetten’.

Hoewel de druk op het team en de staf zienderogen toeneemt, predikt het bestuur rust. Voorzitter Rob Stokkers geeft op een inderhaast belegde persconferentie aan alle vertrouwen te hebben in speler/coach Van Raalte en zijn staf. ‘Wij geloven in de kwaliteiten van de trainer en zijn staf. Wat er ook gebeurt de komende week: hij blijft onze trainer. Hij is de beste trainer voor ons’.

Volgende week zal blijken wat de uitwerking en nasleep van deze wedstrijd zijn. Dan vangt de competitie aan met een thuiswedstrijd tegen NEO uit Borne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *