BSC Unisson 3 revancheert zich met thuiszege op WVV 5 [VIDEO]

*Exclusief: video-interview met Speler/Coach van Raalte*

Na de afstraffing (8-1) vorige week in Hengelo en de daarop afgekondigde week mediastilte, waren alle ogen gericht op de thuiswedstrijd vandaag tegen WVV uit Hengevelde. Intern waren er wederom harde woorden gevallen (zie ook het EXCLUSIEVE interview met Ronald van Raalte verderop in dit verslag) en de vraag was of het derde de rug kon rechten na dit debacle.


Het moest vandaag gebeuren in de volgende opstelling:

Jesse te Koppele;
Gert-Jan Stokkers, Enoch Visser, Johan Nijhuis, Mark ter Mors;
Robbert Hoogeveen, Arjan Meijeringh, Sjoerd van der Peet, Ron Schukkert;
Maarten Wolffer, Nieck Extercate.

Wissels: Ronald van Raalte, Thijs ter Mors en Bas Hassink (vlagger).

De grootste verrassing staat om 09.30 op het veld, echter niet in de basiself van een van beide teams maar in het zwart. Naast coach en webmaster blijkt Fred Almoes ook scheidsrechter te zijn, die om stipt 09.30 fluit voor de aftrap. Ronald van Raalte heeft zichzelf geslachtofferd na vorige week en begint op de bank, naast Thijs ter Mors en Bas Hassink.

Open wedstrijd

Beide teams schotelen het publiek een open wedstrijd voor, met kansen aan beide zijden. Het is Maarten Wolffer die de eerste kans krijgt namens de thuisploeg. Vanaf de linkerkant slingert Johan Nijhuis een voorzet voor het doel, die resulteert in een opgelegde kopkans voor Maarten. De spits slaagt er echter niet in dit buitenkansje te verzilveren. Aan de andere kant is het een aanvaller van WVV die vanaf rechts schuin voor het doel uitkomt en mag uithalen, maar de bal in het zijnet schiet.

Even later dendert rechtshalf Robbert Hoogeveen langs de zijlijn en pingelt zich langs 3 man de 16 in. De bal komt daarbij voor zijn linkerbeen te liggen en hij haalt uit, maar de keeper zit er nog aan en kan de bal naast het doel tikken.

Vlak voor rust een counter uit het boekje. Een aanval van WVV wordt onderbroken aan de rechterkant van de eigen helft. Sjoerd van der Peet lanceert een lange bal richting Maarten Wolffer, die de bal goed doorkopt op linkshalf Ron Schukkert. Van Ron weten we dat als hij eenmaal op snelheid ligt, hij niet meer in te halen is en dat blijkt ook vandaag. Hij laat de defensie van de Hengevelders de hielen zien en schiet in twee instanties, eerst via de paal, de bal in het doel. Het is een psychologisch belangrijk moment, vlak voor rust, dat uiteraard door de media van BSCU3-TV is vastgelegd (zie video):

Peptalk

In de rust een driedubbele wissel: Ronald, Thijs en Bas voor Enoch, Nieck en Gert-Jan.

Na rust zien we een vrij uniek fenomeen, namelijk een team dat goed uit de kleedkamer komt. Het is wederom Robbert Hoogeveen die doorbreekt en ditmaal wel doeltreffend uithaalt: 2-0. Gert-Jan Stokkers is er als de kippen bij om zijn bijdrage aan dit doelpunt op te eisen. Vrij vertaald en enigszins gecensureerd: “ik heb Robbert in de rust een peptalk gegeven verteld dat hij op het veld net zo goed raak moet schieten als thuis. Ik ben blij om te zien dat hij goed naar me geluisterd heeft’.

Weelde

Een kwartier later laat het derde ook de 3-0 noteren, een weelde die al een tijd niet meer gekend is. Ditmaal is het Sjoerd van der Peet die vanaf een meter of 16 mag uithalen en dat is aan Sjoerd wel besteed: met de buitenkant rechts schiet hij de bal in de rechterhoek. Het team lijkt de zaakjes op de rit te hebben en de toch goed voetballende opponent met een grote nederlaag naar huis te gaan sturen. Er volgt nog een grote kans voor Ron Schukkert die wederom door de defensie breekt, maar in de 1-tegen-1 met de doelman trekt hij aan het kortste eind.

Spanning

Maar toch komt de spanning terug in de wedstrijd. Een corner van de groen-gelen belandt bij de tweede paal, en een speler van WVV weet de bal in het doel te werken met het hoofd maar ook met de handen. Het ontgaat de verder goed fluitende leidsman Fred Almoes en de treffer wordt ten onrechte toegekend. Hiermee krijgt WVV weer hoop en hinken de Boekeloers zichtbaar op twee gedachten: verdedigen of aanvallen? De druk op het doel van Jesse te Koppele neemt toe, maar de A-junior weet hier wel raad mee. Met elke aanval op zijn doel lijkt hij sterker te worden, en met een aantal katachtige reflexen weet hij een tweede tegentreffer af te weren. Toch is ook hij 10 minuten voor tijd niet opgewassen tegen een nieuwe aanval, en komt de gevreesde 3-2 toch op het scorebord te staan.

Routine

Het derde houdt echter stand en weet een volgende treffer op routine te voorkomen. Bas trekt nog even de aandacht van het publiek met een no-look handsbal, die wordt bijgeschreven op de lijst met de no-look pass en de no-look panna. Op de bank zoekt Patrick Barels driftig op Google naar waar de ‘W’ van ‘WVV’ voor staat, de gasten komen immers uit Hengevelde met een H. Een halfuur na de wedstrijd is hij er achter dat het de W van Wegdam is. Spannender wordt het de tweede helft gelukkig niet meer en de 3-2 stand blijkt ook de eindstand. Een welkome driepunter na de deceptie van vorige week.

Exclusief video-interview

Geheel in lijn met de haat-liefde verhouding die de media onderhouden met speler/coach van Raalte, bleek hij na de mediastilte van afgelopen week vandaag goedgemutst en bereid tot een exclusief interview:

Volgende week zal de druk wederom groot zijn, als het derde aantreedt tegen Rood-Zwart. Worden er in Delden wederom drie punten behaald? En gebeurt dat met of zonder de officieel gestopte Mike W., die naar verluidt in de auto stapte met een inschrijfformulier onder de arm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *