BSC Unisson 3 pakt volle winst in cruciaal zespuntenduel tegen VV Bentelo 4

Als een aangeslagen bokser hangt het derde de afgelopen weken in de touwen. Duel na duel gaat verloren, ondanks bij vlagen redelijk spel. De onderste plekken komen hard in zicht met nog slechts twee teams die lager staan. Tegen één van deze teams, VV Bentelo, stond vandaag een heus zespuntenduel op het programma. De volgende mannen moesten de klus klaren:

Martin Sak;
Bas Hassink, Enoch Visser, Ronald van Raalte, Arjan Stokkers;
Robbert Hoogeveen, Thijs ter Mors, Arjan Meijeringh, Niek Dekker;
Maarten Wolffer, Tom de Haas.
Wissels: Mark ter Mors, Nieck Exterkate, Edwin Stokkers, Raymon Leusink en Johan Nijhuis (vlagger).

Voorbereiding

De voorbereiding op het duel was weer eens rommelig. Nieck Exterkate was vertraagd omdat er bij de buurman koeien losgebroken waren en hij moest ingrijpen.

koeien-nieck
Nieck Exterkate was vertraagd omdat hij eerst wat koeien van de weg moest halen

Raymon Leusink had zich, niet voor de eerste keer dit seizoen, verslapen.

Rug tegen de muur

Het was duidelijk dat Bentelo de drie punten graag in eigen huis hield vandaag. De gastheren startten furieus en zetten BSC Unisson 3 met de rug tegen de muur. Ze slaagden er steeds in een man meer te creëren op het middenveld waardoor de Boekeloers slechts toekwamen aan tegenhouden en nauwelijks aan aanvallen. Het was invaller-doelman Martin Sak die gelijk op de proef werd gesteld en het team met een paar katachtige reflexen op de been hield.

Penalty

Ondanks de druk van Bentelo weet het 3e toch van zich af te bijten. Op het drukke middenveld krijgt Tom de Haas de bal en hij lanceert Thijs ter Mors. Die gaat de zestienmeter in, kapt terug en wordt met een sliding gevloerd door een Bentelose verdediger. Een glaszuivere penalty en de scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. Het is Tom die de bal opeist en onberispelijk inschiet: 0-1. Tegen de verhouding in, maar daarom niet minder welkom.

Even later een tegenslag voor de equipe van Van Raalte, Maarten Wolffer moet zich met een kuitblessure laten vervangen, Mark ter Mors is zijn vervanger. Mark neemt de linksbackpositie over van Arjan Stokkers, die verhuist naar de spitspositie. Tot aan de rust blijft het spelbeeld ongewijzigd; Bentelo valt aan, BSC Unisson 3 houdt tegen, maar de 0-1 stand blijft op het bord.

Tactische ingrepen

Dat het de eerste helft ‘niet goed stond’ was ook aan de kant opgevallen, daarom werd er tactisch flink ingegrepen in de rust. Zodanig dat een nieuwe opstelling gemaakt kan worden:

Martin Sak;
Mark ter Mors, Enoch Visser, Johan Nijhuis, Edwin Stokkers;
Nieck Exterkate, Thijs ter Mors, Ronald van Raalte, Raymon Leusink;
Niek Dekker, Tom de Haas.

Betere indruk

De tweede helft komt het team sterker voor de dag. Voetballend is het nog steeds niet hoogstaand, maar er worden meer duels gewonnen en er kunnen (mede daarom) ook scherpere counters worden geplaatst. De spitsen Niek en Tom vechten (lucht)duels uit met de defensie van de Blauw-witten, waarna Thijs, Raymon, Arjan en Nieck een aantal keren gevaarlijk gelanceerd kunnen worden. Het leidt echter niet tot doelpunten.

Verlossing

De verlossing komt 20 minuten voor tijd. Een vrije trap vanaf een meter of 25 rechts voor het doel wordt opgeëist door Johan Nijhuis, eerder deze week nog in het nieuws vanwege een discussie over het aanvoerderschap. Dit keer sprak Johan met zijn linkervoet in plaats van met zijn mond, en hij schoot de bal met een fraaie curve in de verre hoek achter de doelman. Bentelo zette nog een keer aan voor een slotoffensief en het was weer Martin die het derde een paar keer fraai op de been hield.

Kansen

In de slotfase zijn de betere kansen echter voor de Boekeloers. Niek Dekker steelt de show met een fraaie solo waarbij hij op het middenveld vier tegenstanders passeert, maar in de laatste passeeractie de bal net te ver voor zich uitspeelt waardoor de uitkomende keeper er eerder bij is.
Even later valt een bal achter de verdediging en is Tom alert, hij komt 1-op-1 te staan met de Bentelose doelman, passeert deze met een schuiver in de verre hoek maar de paal staat een derde treffer in de weg.
Niet veel later geeft de scheidsrechter het verlossende eindsignaal: voor het eerst sinds een paar weken pakt BSC Unisson 3 weer punten in een cruciaal zespuntenduel.

Is dit de opmaat naar meer overwinningen? Komt het 3e in rustiger vaarwater en blijft het nu een periode verstoken van incidenten? Hoe verloopt de interne machtstrijd tussen Ronald van Raalte en Johan Nijhuis en wat is er waar van het gerucht dat een van de spelers binnenkort een schokkende biografie uitbrengt? Houd dit team in de gaten op sportpark De Zweede en natuurlijk op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *