BSC Unisson 3 pakt eerste 3 competitiepunten van het seizoen

Op deze prachtige herfstdag stond de wedstrijd FC Suryoye Mediterraneo 5 – BSC Unisson 3 op het programma. De eerste wedstrijd na 4 weken, want de laatste wedstrijd werd gespeeld op 1 oktober tegen Aramea en daar verloor BSC Unisson met 11 man met 7-1.

Op zondag 8 oktober was BSC Unisson vrij vanwege de Military, op zondag 15 oktober was er geen wedstrijd gepland en op zondag 22 oktober werd de wedstrijd tegen Eilermark afgelast. Eilermark werd een paar dagen later overgeplaatst naar een andere competitie.

Deze zondag reisde BSC Unisson met maar liefst 13 man (2 wissels) naar Enschede, dit mede omdat het 2e elftal vrij was en Nick ten Cate en Jeroen Tieberink konden meespelen.

Opstelling 1-4-5-1

Mike Jansen;
Jeroen Tieberink, Bas Hassink, Johan Nijhuis, Mark ter Mors;
Thijs ter Mors, Sjoerd v/d Peet, Ronald van Raalte, Tom de Haas, Nick ten Cate;
Maarten Wolffer op Veldmeijer

Wissels: Robbert Hoogeveen (Der Bomber) en Raymon Leusink (75% fit)

Vlagger: Patrick Barels

1e helft

Om 12:30 zou er afgetrapt moeten worden, maar de scheidsrechter was er nog niet.

Het bleek dat de scheidsrechter die de wedstrijd van 10:45 op het veld naast ons had gefloten, onze wedstrijd ook moest fluiten. Uiteindelijk werd er dus 10 minuten later alsnog afgetrapt.

Beide ploegen namen initiatief, en dit leidde aan beide kanten al snel tot enkele goede doelpogingen.

Na 15 minuten moest BSC Unisson echter zijn eerste tegenvaller al incasseren. Bas Hassink had een kuitblessure opgelopen en Raymon mocht zich gaan warmlopen. Raymon had vanwege zijn verkoudheid aangegeven als reserve in nood te willen fungeren, maar in plaats van maximaal 45 minuten mocht hij 75 minuten aan de bak, waar Der Bomber (Robbert) zichtbaar van kon genieten.

De eerste treffer werd gemaakt door BSC Unisson. Na een voorzet van Thijs maakte een verdediger van Suryoye een handsbal. De scheidsrechter floot en kwam daarna ter ontdekking dat het binnen het zestienmetergebied was, oftewel een penalty.

Tom de Haas ging achter de bal staan en rondde uiterst koelbloedig af: 0-1

Heel lang kon BSC Unisson niet genieten van deze voorsprong. Bij een aanval van Suryoye gleed Raymon onderuit op het natte en gladde veld. Suryoye speelde deze overtalsituatie met goed combinatiespel uit en maakte de gelijkmaker: 1-1

Vlak voor rust kwam BSC Unisson echter weer op voorsprong. Maarten onderschepte de bal, na geklungel achterin bij Suryoye en stevende op de goal af. Hij werd daarbij nog wel in z’n buik getrapt, maar hij had alleen oog voor de goal en bleef dus doorlopen en schoot de bal koelbloedig binnen: 1-2

2e helft

Na de rust liepen de spelers het veld op en daarbij viel 1 ding heel erg op. Suryoye bleek ook over een soort van “Bomber” te beschikken. Niet zozeer om zijn doeltreffendheid, maar meer om zijn postuur. BSC Unisson had zelf ook Der Bomber binnen de lijnen gebracht, aangezien hij in de plaats kwam van de geblesseerde Thijs ter Mors.

Der Bomber was zeer benieuwd waar Bomber Suryoye kwam te staan. Tot zijn grote teleurstelling kwam Bomber Suryoye in de spits te staan, terwijl Der Bomber zelf rechtshalf stond. Een persoonlijk duel om de titel “De echte Bomber” hing echter in de lucht.

Bomber Suryoye drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd. Zowel Johan en Mark hadden bij een fysiek duel ervaren dat Bomber Suryoye graag zijn lichaam graag gebruikt, vaak op een negatieve manier.

Hij wist echter wel de gelijkmaker te maken. Zijn afstandsschot van buiten het zestienmetergebied werd half geblokt door Raymon, maar de bal ging met een beetje geluk alsnog over keeper Mike heen: 2-2

Gelukkig stelde BSC Unisson snel orde op zaken. Bij een cornerbal kopte Tom de bal strak in het net: 2-3

Der Bomber was echter zichtbaar getergd. 1-0 qua doelpunten en 0-0 in fysieke duels, want van dat laatste was het nog niet gekomen. Eerst zou Robbert bij een counter voor de 2-4 kunnen zorgen. Bij een 1 tegen 2 situatie liep Robbert samen met Nick richting de goal van Suryoye. Helaas ging zijn pass op Nick achterlangs, waardoor de counter mislukte.

Even later ging Der Bomber zichtbaar uit z’n positie lopen. Bomber Suryoye had zich namelijk van de spitspositie verplaatst naar de rechtsbuiten positie en was een plaag voor Mark ter Mors geworden. Der Bomber kwam dus hulp bieden, voornamelijk om de 0-0 brilstand in fysieke duels in zijn voordeel te beslissen. Bomber Suryoye maakte een actie, trok naar binnen, speelde Mark uit en kwam oog in oog te staan met Der Bomber. Het duel waar iedereen op zat te wachten kon beginnen. Der Bomber gaf een schouderduw en Bomber Suryoye ging naar de vlakte en mocht een flink homp gras happen: 0-1

Vrije trap voor Suryoye vlak buiten de 16, alleen dat kon Der weinig schelen, het was namelijk 0-1 in fysieke duels.

Echter stond het nog 1-0 qua goals. Terwijl Suryoye op jacht was naar de gelijkmaker gooide Der Bomber de wedstrijd vlak voor tijd op slot. Een schot van BSC Unisson werd nog gepareerd door de keeper, alleen stond Der Bomber op de juiste positie om de bal alsnog tussen de doelpalen te werken: 2-4

Een persoonlijke overwinning voor Der Bomber (1-1 qua goals en 0-1 qua fysieke duels) en een overwinning voor BSC Unisson waren een feit. Met 4 punten staat BSC Unisson nu op de 4e plaats in de middenmoot.

U leest het goed, de 4e plaats = de middenmoot. Aan het begin van de competitie waren er nog 10 teams, maar Rigtersbleek stapte al direct uit en afgelopen week stapte ook Eilermark uit. Met 8 teams, zouden er dus maar 7 x 2 = 14 wedstrijden gespeeld worden dit seizoen.

KNVB kwam deze week met het idee om alle teams 3x tegen elkaar te laten spelen en dus speelt elk team 21 wedstrijden dit seizoen.

BSC Unisson speelt dus 4 maart thuis tegen Suryoye en op 22 april opnieuw uit tegen Suryoye. Een uit-thuis-uit duel, waarvan BSC Unisson het eerste duel heeft gewonnen.

Volgende week zondag 5 november speelt BSC Unisson uit tegen koploper TVV 5, die haar eerste 3 wedstrijden heeft gewonnen en dus met 9 punten bovenaan staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *