BSC Unisson 3 pakt de volledige buit bij EFC PW 1885-5

Na de afstraffing vorige week thuis tegen HSC’21 (1-4) wordt er vandaag een reactie verwacht van de heren. Maar de voortekenen op deze regenachtige zondagochtend 26 november zijn niet positief. En eigenlijk begint de slechte voorbereiding op deze wedstrijd al eerder, omdat vanaf donderdagavond het officieuze bericht de ronde doet dat de wedstrijd wordt afgelast door het slechte weer, waar op de late zaterdagavond alsnog wordt medegedeeld dat de wedstrijd wél doorgaat.

Buurman Sportclub Enschede is zo vriendelijk om het (kunstgras)hoofdveld af te staan, waardoor de wedstrijd alsnog doorgang kan vinden.

Fotomoment

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt de voltallige selectie van het derde geacht om naar De Zweede te komen voor een officieel fotomoment. Er komen namelijk voetbalplaatjes uit in samenwerking met een lokale supermarkt, en hiervoor moeten de heren op de foto worden gezet.

De vraag ‘wie zit hier in hemelsnaam op te wachten’, is vermoedelijk niet gesteld, evenals de gedachte wat het doet met een kind als hij of zij nietsvermoedend de foto van Ronald van Raalte of Mike Jansen uit het zakje trekt.

Afijn, de bedoeling is dat men om 10.00 klaarstaat voor dit fotomoment, de teleurstelling en woede zijn dan ook groot bij het technisch hart als op dit tijdstip krap de helft van de manschappen aanwezig is voor een foto.

Gertjan Stokkers staat wel op de foto, maar dit is een andere. Hij heeft zich voor dit duel afgemeld en wordt door de media op schoot bij Sinterklaas vastgelegd.

Stokkers op schoot bij de Sint.

Nostalgie

Eenmaal aangekomen bij de kantine van EFC PW 1885 (in het vervolg afgekort met PW, red), raken de heren in de ban van nostalgie.

Het moet gezegd, er hangen prachtige elftalfoto’s uit vervolgen jaren in de kantine van de oudste voetbalclub van Nederland.

Vooral doelman Jansen is gebiologeerd door elftalfoto’s.

Jansen in de ban van nostalgie

Roots van Van Raalte

Groot is de verrassing als wordt ontdekt dat op één van de elftalfoto’s een speler van BSC Unisson 3 ontdekt wordt, het blijkt dat de roots van speler/coach Van Raalte nog verder teruggaan dan aanvankelijk werd aangenomen.

De roots van Van Raalte worden ontdekt

Opstelling

Na deze turbulente ochtend mag er om 12.00 dan aangetreden worden tegen PW, tegen wie een paar weken geleden nog gelijk werd gespeeld. Een wedstrijd die ergens om gaat, want bij winst springen de Boekeloers over de Enschedeers heen op de ranglijst.

Dat Raymon Leusink zich verslaapt, zelfs op dit alleszins redelijke tijdstip, is niet meer nieuwswaardig dus wordt dan ook verder niet meer vermeld in dit verslag. Hij start voor straf in de basis, die bestaat uit de volgende namen:

Mike Jansen;
Edwin Stokkers, Bas Hassink, Johan Nijhuis, Raymon Leusink;
Tom de Haas, Thijs ter Mors, Sjoerd van der Peet,
Arjan Meijering, Robbert Hoogeveen, Niek Dekker.

Wissels: Ronald van Raalte, Arjan Stokkers.

Mike Jansen weet wederom de aandacht van de media te trekken, ditmaal omdat hij erin slaagt om geen enkele spier te bewegen tijdens zijn ‘warming up’.

De warming up van Jansen

Goede eerste helft

Het mag ook wel eens gezegd: BSC Unisson 3 begint goed aan de wedstrijd. De bal wordt naar de goede kleur gespeeld en er worden diverse mooie aanvallen opgezet, die nog niet gelijk tot doelpunten leiden.

Ook PW begint aardig aan de wedstrijd en zij laten het eerste wapenfeit noteren. Een goede actie van de linksbuiten eindigt op de paal.

Even later is het Robbert Hoogeveen die wordt vrijgespeeld en één-op-één gaat met de doelman. Het is echter laatstgenoemde die aan het langste eind trekt, waardoor de 0-0 nog even op het bord blijft staan.

Niet veel later wordt het dan toch 0-1 door Sjoerd van der Peet. Hij komt voor de keeper te staan en weet in twee instanties af te ronden, waardoor de voorsprong voor BSC Unisson een feit is.

Er wordt nog een tweede grote kans voor Hoogeveen genoteerd, maar ook deze weet hij niet om te zetten in een doelpunt. Het roept de vraag op of de speler niet beter af is zonder bril, want sinds hij de glazen op houdt in het veld heeft hij niet meer gescoord.

De 0-1 is tevens de ruststand.

Rust

In de rust twee wissels: Ronald van Raalte vervangt Thijs ter Mors, die een goede eerste helft speelt en verbolgen reageert op zijn wissel.

Arjan Stokkers komt in het veld voor Niek Dekker, die moet werken.

De stromende regen heeft vat gekregen op het kapsel van doelman Jansen, dat weer even goed gelegd wordt voor de tweede helft.

Snelle 0-2

PW komt fanatiek uit de kleedkamers en probeert BSC Unisson gelijk vast te zetten. Het veldoverwicht van de rood-wit-blauwen neemt toe, maar zoals zo vaak in het voetbal valt het doelpunt aan de andere kant.

In een tegenaanval van de Boekeloers wordt de diepgaande Tom de Haas bediend door Ronald van Raalte met een lange bal. De middenvelder neemt de bal mee in de loop en wordt dan in de zestienmeter onreglementair gestuit door een PW-verdediger.

De scheidsrechter geeft een penalty die door De Haas wordt benut en door de media op beeld wordt vastgelegd: 0-2.

Nekslag

Deze klap komt PW niet meer te boven, en blijkt de nekslag. Ondanks veel balbezit zijn er geen grote kansen meer te noteren aan hun kant.

Aan de kant van BSC Unisson weet Raymon Leusink nog een keer door te breken aan de linkerkant, maar de doelman redt op zijn eerste én tweede inzet, waardoor de score niet meer wijzigt.

Defensie

De defensie is goed georganiseerd en onder leiding van Bas Hassink en Johan Nijhuis staat de achterhoede met ook Edwin Stokkers, Raymon Leusink en ook doelman Mike Jansen als het spreekwoordelijke huis.

Illustratief is de actie van Bas Hassink, die in de slotminuten zijn over-mijn-lijk-mentaliteit toont en zich in de baan werpt van een kiezelhard schot. Hij moet dit bekopen met een pijnlijke rug en een korte periode van zuurstofgebrek, maar de ‘0’ blijft hierdoor wel op het scorebord staan.

Aansluiting met subtop

De geblesseerde Maarten Wolffer, door teamgenoten liefkozend stookolie eiland genoemd, ziet vanaf de kant dat het goed is en de prima leidende scheidsrechter blaast voor het einde.

Een verdiende driepunter voor de Boekeloers, waardoor de aansluiting met de subtop terug is en er weer omhoog kan worden gekeken op de ranglijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *