BSC Unisson 3 pakt de volle buit onder nieuw bewind (3-5)

Het was onrustig binnen de club/team de afgelopen weken, met als directe gevolg het recente ontslag van coach Van Raalte op 1e paasdag. De assistent-trainers Maarten Wolffer op Veldmeijer en Johan Nijhuis wachtte vandaag op 2e paasdag de zware taak om het team uit de degradatiezone te loodsen, zo vlak voor het einde van het seizoen.

Beide heren namen direct forse maatregelen voor deze uitwedstrijd tegen TVV 4. Zo werd Tom de Haas buiten de selectie gehouden, omdat zijn vedettegedrag vaak tot problemen leidde binnen de groepssferen, ‘en dat kunnen we nu in deze moeilijke periode absoluut niet gebruiken, nu alle neuzen dezelfde richting op moeten staan’, aldus Maarten.

Ook keeper Mike Jansen werd thuisgelaten. Keepers staan sowieso al bekend als eigenwijze einzelgängers, maar deze keeper beschikt helaas over iets teveel kapsones wat al vrij snel duidelijk werd bij zijn aanstelling onder het bewind van Van Raalte. ‘Zijn vette kapsel bevestigt dat beeld maar al te goed’, aldus Johan. Jansen moest daarom plaatsmaken voor keeper Jesse te Koppele van het 2e elftal.

Beide heren kregen ook te maken met defensieve problemen, omdat Bas Hassink, Mark ter Mors en Gertjan Stokkers kampen met blessures.  Gelukkig konden ze beschikken over de krachtige stofzuiger en tevens zaag Stefan Olink van het 4e elftal. Hij zou samen met de ontslagen coach Van Raalte het defensieve hart gaan vormen.

De 4-5-1 opstelling bleef behouden, maar wel werd het middenveld op de schop genomen. Zo werd naast Tom de Haas ook Sjoerd van der Peet buiten de selectie gehouden. Niek Dekker ging ook niet mee, omdat TVV niet echt zijn type tegenstander is, maar helaas geldt dat voor ¾ van de tegenstanders dit seizoen, waardoor hij dus nog maar weinig in
actie is gekomen.

Spits Robbert Hoogeveen aka Der Bomber was helaas ook niet aanwezig, omdat hij de de paaseieren die op 1e paasdag waren verstopt nog altijd niet gevonden had.

De opstelling zag er deze uitwedstrijd als volgt uit:
Jesse te Koppele
Edwin Stokkers, Ronald van Raalte, Stefan Olink, Henk Nijhuis
Arjan Stokkers, Tom Wennink, Maarten Wollfer op Veldmeijer, Arjan Meijering, Raymon Leusink
Egbert (Douwe) Roossink

Wissels: Johan Nijhuis en Frank Winkelhorst

Assistent-trainer Johan bleef buiten de basisselectie, omdat hij deze 1e helft vanaf de kant zou gaan bekijken hoe deze ingrijpende veranderingen zouden uitpakken, zodat Maarten zich kon geheel kon focussen op het voetballen.

1e helft

BSC Unisson 3 kwam gelijk vanaf de aftrap gretig uit de startblokken. Al binnen 5 minuten was het al meerdere keren gevaarlijk geweest, en TVV 4 kon maar moeilijk onder de druk uitkomen. Deze gretigheid werd al snel beloond, aangezien spits Douwe na een kleine 10 minuten de 0-1 op het scorebord noteerde. Bij het inspelen draaide hij slim weg bij zijn direct
tegenstander en schoot de bal beheerst in de hoek en liet de keeper kansloos.

BSC Unisson nam vervolgens iets gas terug, en liet TVV meer aan voetballen toekomen, waardoor zij gaandeweg de 1e helft de leiding overnamen. Een eenvoudig gegeven vrije trap, na een lichte overtreding van Henk Nijhuis vlak buiten het zestienmetergebied, zorgde voor deze kanteling. Deze vrije trap werd namelijk fraai binnengeschoten en de gelijkmaker (1-1) was dus een feit.

Nog voor rust kwam TVV ook op voorsprong. Een mislukte vrije trap van BSC Unisson leidde de counter van TVV in en werd bekroond met een 2-1 voorsprong. BSC Unisson probeerde nog tevergeefs een gelijkmaker af te dwingen voor het rustsignaal, maar helaas lukte dit niet.

Rust

Onder het genot van een bekertje thee werd de eerste helft doorgenomen en trainer Johan had langs de kant reeds vernomen waar de problemen in het veld ontstonden. Aanvallende middenvelder Arjan Meijeringh, die bij afwezigheid van De Haas zijn vedettegedrag teveel laat zien, bleek na Tom en Sjoerd de laatste rotte appel te zijn die plaats moest maken op het middenveld ten behoeve van een effectiever een eensgezinder BSC
Unisson 3. Trainer Johan besloot daarom om Maarten door te schuiven naar de plaats van Arjan om vervolgens zelf plaats te nemen op het middenveld om een defensief blok te vormen met Tom Wennink. De defensie stond namelijk goed, en gezien de afwezigheid van Ron Schukkert en Thijs ter Mors had hij ook vrij weinig keus.

De rechtervleugel middenvelder/aanvaller Arjan Stokkers moest tevens plaats maken voor het geheime wapen Frank Winkelhorst van het 4e elftal, die de 2e helft voor de nodige dreiging mocht gaan zorgen.

2e helft

Deze tactische ingreep bleek een schot in de roos te zijn. BSC Unisson kwam de 2e helft namelijk wederom goed uit de startblokken en tekende al vrij snel voor de gelijkmaker. Spits Douwe was zijn directe tegenstanders wederom te slim af en koos dit keer niet voor eigen succes, maar legde de bal breed op Frank Winkelhorst, die de bal eenvoudig binnen de doelpalen kon schuiven (2-2).

Helaas kon BSC Unisson niet lang van deze gelijkmaker genieten, van even later tekende TVV voor de 3-2 voorsprong na een onnodig weggeven cornerbal. Gelukkig toonde het team onder leiding van Maarten en Johan haar veerkracht en ging op jacht naar de overwinning. Linksback Henk Nijhuis gooide tevens wat olie op het vuur door de thuissituatie van zijn directe tegenstander te bekritiseren. Dit tot ongenoegen van de eenmans reservebank van TVV, waar de temperatuur zo hoog opliep dat de stoom de
dug-out liet ontploffen. ‘Het dak ging er letterlijk vanaf’, aldus Henk Nijhuis.

Het dak ging er vandaag af in Enschede

De gelijkmaker (3-3) kwam op naam van Raymon Leusink, die net als Frank een intikkertje kreeg toegespeeld door de uitblinkende spits Douwe. De 3-4 was een goal die sowieso de geschiedenisboeken in gaat. Een prachtige breedte/dieptepass van Tom Wennink werd na één keer gestuiterd te hebben, door Frank Winkelhorst voor gezet richting de 2e paal, waar spits Douwe de bal terug kopte op Maarten, die de bal met een fraaie volley in de verre hoek schoot. Een wereldgoal, waarbij zelfs spelers van TVV begonnen te applaudisseren.

De wedstrijd werd uiteindelijk op slot gedaan door Frank Winkelhorst. Na de verre uittrap van keeper Jesse, kopte spits Douwe de bal door op Frank die vervolgens samen met Douwe en Raymon een 3 tegen 1 situatie kon gaan uitspelen, maar hij besloot echter direct van afstand te schieten tot ongenoegen van Douwe. Maar zijn schot bleek geen zondagsschot te zijn, maar een heel bewust en bekeken schot, want de bal verdween fraai
achter de keeper in de verre hoek (3-5).

Een ongekend succes, en 3 zeer waardevolle punten, in deze slotperiode van het seizoen. Een succesvol begin van het nieuwe leiderschap van assistent-trainers Johan en Maarten. Hun forse ingrepen en tactische aanpassingen bleken de schakel tot succes te zijn, daar waar BSC Unisson al het hele seizoen naar snakte.

Barels in extase op de piste

Dat de rumoerige periode en het ontslag van Van Raalte ook bij technisch directeur niet in de koude kleren was gaan zitten was wel duidelijk. Hij zocht namelijk een weekje rust in het zonnige en witte Oostenrijk, waar hij in de bergen kon ontkomen aan alle media aandacht die er de afgelopen weken rondom zijn persoon was ontstaan.

TD Patrick Barels pakte een weekje rust

Het bericht van de 3-5 overwinning bezorgde hem de nodige blijdschap, want dit was voor hem ook de bevestiging dat hij een goed besluit heeft genomen met het ontslag van coach Van Raalte.

Directe degradatie nagenoeg zeker ontlopen

Door deze overwinning komt BSC Unisson 3 op 10 punten en passeert daarmee directe tegenstander TVV 4, waardoor het nu twee ploegen onder zich weet. Hekkensluiter Suryoye Mediterraneo 5 (1 punt) is in ieder geval uit zicht, dus rechtstreekse degradatie is al bijna niet meer mogelijk.

Reden voor een feestje in de kantine in Boekelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *