BSC Unisson 3 opent seizoen met 3-1 overwinning op FC Suryoye Mediterraneo 5

Na een tumultueuze transferzomer, waarin van maar liefst 6 spelers afscheid werd genomen, maar waar er ook 5 voor terugkwamen, is vandaag het eerste meetpunt: waar staat het derde? Tegenstander van vandaag is FC Suryoye – Mediterraneo, van oudsher een lastige en goed voetballende tegenstander.

Opstelling

Het enige waar het technisch hart niet in heeft voorzien deze zomer is een nieuwe keeper. Maar gelukkig kan er aanspraak gedaan worden op de BSC Unisson Academie, met als resultaat dat Wesley van Mill vandaag onder de lat staat. Samen met de overige 10 basisspelers ziet de opstelling er als volgt uit:

Als wisselspelers aanwezig: Bas Hassink, Edwin Duivelaar (tevens coach) en Yorick Spit. De geblesseerde Maarten Wolffer is aanwezig voor morele support.

Harde keuzes

Door diverse weekendjes weg en andere prioriteiten hoefden er nog geen harde keuzes gemaakt te worden, echter de verwachting is dat dit de komende weken anders zal zijn. De opkomst op trainingen is massaal te noemen en de concurrentie om de basisplaatsen is op gang gekomen, getuige de eerste blessuregevallen ontstaan op training.

Na een vlammend betoog van speler/coach Duivelaar is het derde klaar voor de eerste wedstrijd van het seizoen; altijd een belangrijk meetpunt.

Scheidsrechter geleend

Door een probleem met de beschikbaarheid van scheidsrechters dreigde het duel niet door te kunnen gaan, maar gelukkig is de heer Bakker van Vogido bereid gevonden om het duel te fluiten.

Hoog rendement

Als de heer Bakker fluit voor het begin, op het kunstgras van De Zweede, ontvouwt zich een spelbeeld met Medi dat vooral de bal heeft en BSC Unisson dat een beetje inzakt. In de tegenaanval slaan de Boekeloers echter genadeloos toe. In de loop van de eerste helft wordt er goed druk gezet door het middenveld, waarna de bal terechtkomt bij Toine Kohn. Hij zet gelegenheids-rechtsbuiten Jeffrey Drosten een op een met de doelman en Jeffrey verzilvert dit buitenkansje: 1-0.

Even later wordt ‘Romario’ Kohn weggestuurd na een goede pass van Nick Telman, en met zo’n beetje zijn tweede balcontact lobt hij de bal over de doelman en laat de 2-0 aantekenen.

Verder geen grote kansen meer in de eerste helft, afgezien van een paar speldenprikken over en weer.

Zelfde patroon tweede helft

Het spelbeeld van de eerste helft blijft gelijk in de tweede helft: de gasten met het meeste balbezit rond de middellijn, maar weinig gevaarlijk, en BSC Unisson dat in de tegenaanval probeert toe te slaan.

Wederom is het de tandem Drosten-Kohn die voor gevaar zorgt, maar laatstgenoemde weet een prachtige voorzet niet te verzilveren en volleert de bal overtuigend naast.

Even later een wissel aan de kant van BSC Unisson, Yorick Spit valt in voor de moegestreden back Enoch Visser en gaat linksback spelen, Jochem Heeks verhuist naar de rechterkant.

Dan komen de gasten 20 minuten voor tijd toch terug in de wedstrijd. Een lange bal op de diepgaande middenvelder wordt niet goed ingeschat door Tom de Haas, waarna de bal over doelman Van Mill getikt kan worden en de 1-2 op het scorebord staat.

Medi ruikt kansen en ontwikkelt meer druk. Tot echte kansen leidt het niet. Wel tot een tegenaanval van de Boekeloers. Michel Kerver wordt gelanceerd vanaf het middenveld, het is randje buitenspel maar de scheidsrechter laat doorspelen, waarna Kerver de bal  breed legt op Kohn die eenvoudig scoort.

Mede doordat de defensie onder leiding van Nijhuis en Timmerman een ijzersterke indruk maakt, blijft het bij 3-1. Aan alle illusies is een einde gemaakt en de eerste punten kunnen in de pocket.

Eerste overwinning een feit

Speler/coach Edwin Duivelaar geeft desgevraagd aan zeer tevreden te zijn met dit begin. “Een goede wedstrijd, we hebben een hoog rendement behaald vandaag en daarna prima stand gehouden. Ik ben tevreden met dit begin”.

Interessant is wel hoe Duivelaar zal omgaan met de toenemende concurrentie de komende tijd. Hoe gaat het met Hassink als hij weer fit is? Waar komt Kuypers te spelen nu Drosten aan de deur rammelt als buitenspeler? En hoe gaat de licht ontvlambare Arjan ‘Badr’ Meijeringh en ook Sjoerd van der Peet om met de toegenomen concurrentie op het middenveld? De komende weken zullen dit uitwijzen. Om te beginnen volgende week, met de bekerwedstrijd uit tegen Buurse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *